Jessica Södergren rockabillytjejen som blev designer.

Rock´n Roll är Jessica Södergrens melodi!

Jag åkte ut till Brodalen och hälsade på Jessica Södergren. Jessica är 33 år,kommer från Trollhättan men till flyttade till Fiskebäckskil ”Skaftö”som 6-åring  och bor nu för tiden i Brodalen. Hon stortrivs på landet. Det här är en tjej ni lär få höra talas om mer i framtiden.

Allting startade i Nossebro 2011 på en Power Meet! (träff med Amerikanska bilar). Hon skulle köpa en rockabillyklänning till sin dotter, men insåg att det lilla som fanns där var i massproduktion och kvaliteten var inte den bästa. Då tänkte Jessica att en rockabillyklänning till barn skall väl inte vara så svårt att sy. Hon sydde en klänning och la ut bilder på Facebook och eftersom hon har många vänner som liksom hon gillar rockabilly, blev det en stor anstormning efter dessa klänningar. Det spreds till vänners vänner och så vidare. Det var då det började. Jessica registrerade sitt företag och tog patent på namnet ”Rockonge”. Samtidigt som hon har Rockonge så läser hon också på heltid. Hon har jobbat inom psykiatrin sen år 2000 och som vårdare från 1998. Nu läser hon för att kunna starta behandlingshem för missbrukare och det är hennes stora mål för framtiden. Hon är tjänstledig från sin tjänst i kommunen men hoppar in ibland och jobbar extra på Stångenäshemmet. När jag besöker Jessica håller hon på med en klänning som en person skall bära på banketten vid ”Årets kock” i Stockholm. Jessica har mycket att berätta och det hoppas jag kunna återkomma till någon gång i framtiden. Jag frågar Jessica om hon sover något? Sömn är en bristvara just nu säger hon och skrattar. Hon har en väldigt kreativ hjärna och samtidigt så tycker hon att det är så roligt det hon gör att det inte blir betungande för henne.

50 och 60-talet är hennes melodi. Hon säger att 50-talet har varit väldigt populärt ett tag men är lite dalande nu. Det märks att det är mer 60 tal som gäller nu. Klädmässigt så gillar Jessica 60-talet bäst. Hon åker på bilträffar och ställer ut sina kläder och sen sker den mesta försäljningen via Facebook. Hon pratar om att skapa en webbshop och det kommer hon säkert att göra någon gång i framtiden. Sen så skall hon flytta i början på mars och då samtidigt få lite större ytor så hon kan öppna affär. Hon har det lite trång där hon bor just nu säger hon.

IMG_4064

Jessica syr kläder i alla storlekar allt från XS till XXL. Klänningen här på bilden går att anpassa till vilken storlek helst. Idéen till den här fick hon när hon var i Thailand. Det enda är att hon skräddar bysten på den när de som vill ha den kommer annars passar underdelen alla. Denna klänning är väldigt populär.

Barnklänning som Jessica sytt.
Barnklänningar syr Jessica också.

Tygerna till klänningarna och allt annat köper Jessica oftast på Göksäter berättar hon. De har en jättefin tygavdelning.

IMG_4078

IMG_4091

Hon säljer även mössor av med olika mönster och storlekar. Fast där har konkurrensen börjat bli för stor säger hon. Därför kommer hon sluta med det ett tag och kommer att skänka de mössor hon har kvar till kvinnojourerna. Det finns barn där som behöver dem berättar hon.

IMG_4111

Ipadfodral är väldigt populärt och även mobilfodral, både till Iphone och Android

IMG_4187

Temaklänningar kan man också beställa hos Jessica. Hon visar upp en Liverpoolklänning.

IMG_4129

Mer klänningar från Jessicas kollektion

IMG_4136

IMG_4144

3 veckor säger Jessica att hon behöver på sig vid en beställning av en klänning. Är det brud eller balklänning behövs lite mer tid. Då behövs 2-3 provningar innan det är klart.

IMG_4167
Grease kjol.

Blus för elegans och till det en Grease kjol. Blusen passar bra till blåjeans också berättar Jessica.

IMG_4197
Här visar Jessica upp sin första klänning hon sydde.

IMG_4155

En tröja med kapuschong. 60-tals modell som även kan användas som tröja med hög krage.

Massproduktion är inget som tilltalar Jessica. Hon vill helst att det skall göras några enstaka plagg av varje i olika färger. Vissa saker gör hon bara en av. Hon lämnar en garanti på sömmar upp till ett år om inte kläderna gått sönder av slitage.

IMG_4171

Barnkläder blir det också. Jessica tycker inte färgen spelar så stor roll till kille eller tjej utan blandar gärna färgerna.

IMG_4207

Byxor har Jessica också i sitt sortiment.

IMG_4181

Hon har haft stor efterfrågan på armband. De finns i olika mönster.

Ni som vill läsa mer om Jessica och Rockonge så kan ni gå in på Facebook på länken här under.

Rockonge på Facebook.

Jag lät Jessica svara på 5 frågor.

1: Roligaste klädminnet?  Det finns många roliga klädminnen men ett av de bästa var efter min visning på Grand hotel när en ung kvinna kom fram och bara pekade på en av klänningarna i visningen och sa -den ska jag ha! Hon tog på sig den direkt och bar den med en sån glädje under hela middagen. Sånt värmer ett designerhjärta.

2: Bästa artist inom musik?  Bästa artisten är svårt men jag får nog lov att kategorisera dem lite. Stilmässigt kvinnligt är definitivt Nancy Sinatra! Stilmässigt och musikaliskt  manligt samtliga bandmedlemmarna  i Volbeat.

3: Bästa låt genom tiderna? Det band som berör mig mest på alla plan är så klart The Rolling Stones som också skrivit min favoritlåt ”gimme shelter ” .

4: Vad är dina framtidsdrömmar? Min dröm är att starta ett behandlingshem för missbrukare där rockonge får vara en del av sysselsättningen. 

5: Beskriv Lysekil med några få ord.  Det är midsommardagen du sitter i en Cadillac -57 och kommer åkandes på utsidan från Coop mot stan helt plötsligt öppnar sig världen ut mot hav & klippor, kyrkan utgör en topp av den stad du är på väg att rulla in i, med det sagt, entrén till Lysekil är vackrare än till någon annan stad i Sverige ”

Tack Jessica Södergren för att jag fick hälsa på dig. Kommer att följa Jessica för jag tror att vi snart kommer att höra mer om henne.

2 reaktioner till “Jessica Södergren rockabillytjejen som blev designer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.