Jenny Redenkvist firar 10 år som artist

Idag får ni möta en tjej som jag varit kompis med på Facebook i några år och som jag följt med stort intresse. Det är så intressant och se vad hon gör för hon gör så mycket och samtidigt delar hon med sig av det hon gör. Hon är en riktig eldsjäl för musiken och ett proffs ut i fingerspetsarna.

Idag får ni möta artisten Jenny Redenkvist 26 år från Göteborg som i år firar 10 år som artist på heltid. Jag träffade Jenny när hon var här i Lysekil och uppträdde på Havsbadet ihop med Fridha Lundell och Hitmaskinen och passade då på att ställa lite frågor till henne. Tog även kontakt med olika personer som jobbat med henne och lät de skriva något om Jenny. Det har jag kallat ”Röster om Jenny”.

IMG_3404
Jenny Redenkvist.

Redan vid 7 års ålder började hon sjunga och vid 11 års ålder började hon skriva egna låtar. Jenny berättar att musiken har i princip alltid funnits i hennes liv på ett eller annat sätt. När hon var riktigt liten när hon och hennes mamma åkte buss ställde hon sig upp på sätet och sjöng olika låtar för passagerarna. Hon har hört att detta var uppskattat. Väljer att behålla den tanken i mitt minne säger hon med ett leende. Hennes första betydelsefulla musikaliska upplevelse var när hon hörde gitarrsolot i ”Final Countdown” för första gången. När hennes kompisar lyssnade på Backstreet Boys spelade hon pappas gamla rockskivor och diggade järnet! Strax därefter startade Jenny med att skriva egen musik och på den vägen är det. Utan musik vore livet fasligt tråkigt säger hon. Inte bara för henne, för alla människor. Jag startade arbeta heltid med musik när jag var 16 år och har hunnit med en hel del. Musiken är jag på något vis, det kommer det alltid att vara.

Jenny_redmusic

Röster om Jenny.

Jag och Jenny började jobba tillsammans redan 2007 – då det första som slog mig var hennes naturliga proffsighet sångmässigt och på scen . Brukar vanligtvis inte bli imponerad av sångare och sångerskor , men denna tjejen har allt !
Vi jobbar fortfarande ihop och skriver låtar tillsammans , vilket gör mig privilegierad för att resultatet alltid blir bättre än väntat med hennes fantastiska röst . Jenny är 100% bäst på allt hon gör enligt mig – Goo Jenny Gooooo !!!

Mikael Erlandsson  Sångare , musiker och låtskrivare.

Jenny är en fantastisk artist med en energi som heter duga. Hon har en härlig utstrålning och en häftig rockig stil. Hon har jobbat med i stort sett hela Sveriges artistelit och började på den nivån redan som 16 åring, vilket jag tycker är helt fantastiskt då det inte finns många i Sverige som jobbat på den nivån i den åldern. Jenny är inte bara en grym artist hon är en mycket god vän med ett stort hjärta, och jag är mycket glad över att ha fått lära känna denna underbara tjej så bra under de senaste åren 

 Fridha Lundell artist. 

När hon var runt 15 år sjöng hon på en välgörenhetsgala ”Artister för livet”. Det var ett stort event med en kändisfotbollsmatch på dagen och på kvällen galamiddag där Jenny stod för underhållningen tillsammans med bl.a. Bosson m.fl. Jenny berättar att i publiken satt flera kända ansikten från både sport och musikvärlden. Det var en häftig upplevelse att få uppträda för dem.

Vid 16 års ålder gick hon på en audition för ett större eventbolag som sökte artister till sina shower. Hon gick dit, sjöng och fick jobbet. På den vägen är det. Hon har jobbat stenhårt och ger alltid 100% i allt hon gör. Det är ett intensivt liv man lever och man reser mycket säger hon.  Att sova på hotell känns ”som hemma”. Det roligaste med jobbet är responsen man får under showerna!

Hon gillar att sjunga med och för sin publik. Together we are a team säger Jenny. Hon tycker det finns alltför många konstruerade artister idag, många kastas in i branschen snabbt och utan erfarenhet. Hon tror och hoppas att den långa vägen håller bäst i längden. Att vara artist är ett krävande men också oerhört roligt och givande jobb och inte minst att man får träffa oerhört många intressanta människor längs vägen.

IMG_3547

Röster om Jenny.  

Jenny är mer än en show tjej! Sprudlande glad underhållare med en fängslande blick! 

Jan Johansen artist. 

Jenny är en energikick både privat och på scenen.
Hon har ger alltid det där lilla extra som lätt smittar av sig på medmusikanter och publik. 
En mycket rutinerad sångerska och scenpersonlighet som jag jobbar ofta och gärna med.

Ingemar Låås musiker.

Vi kommer in och pratar om det här med förebilder. Jenny har sjungit med så otroligt många kända artister. Carola, Pernilla Wahlgren, Lasse Holm, Linda Bengtzing, Jessica Andersson, Micke Syd, Tommy Ekman, Nanne Grönwall, Magnus Bäcklund, Jan Johansen och hon berättar att hon även sjöng med Tommy Nilsson första gången vid 17 års ålder. Hennes musiksmak är bred, ovanligt bred säger hon. Jenny tycker att det finns bra och dåliga låtar i alla genrer. Hon har heller inga direkta förebilder. Hon inspireras av olika människor vid olika tillfällen. Hon föredrar att vara sig själv och försöker att inte påverkas för mycket av andra.

Publikation1

Jenny med Peter Apelgren, Martin Stenmark, Tommy Ekman, Tommy Nilsson, Jan Johansen, Lasse Holm och Fridha Lundell. 

Jenny tränar flera gånger i veckan. Hon är en riktig ”gym tjej” säger hon. Brukar ha med sig träningskläder även under turnéer och passar då på att träna på hotell eller jogga längs stränderna. När hon inte är ute och spelar spenderar hon mycket tid i studion med sina kollegor Mikael, Anders och Itchy Vibes, riktigt trevliga killar säger hon. Hon tycker också om havet och älskar västkusten. Jenny spenderar också mycket tid med sin hund Zlatan, världens finaste lilla kille.

Hon tycker verkligen om att ”bara vara” emellanåt. Hon tror att det är viktigt i ett yrke som hennes när man är såpass i fokus hela tiden. Hon berättar lite minnen och kommer in på en liten snöplig grej som hände en gång när hon och en musikkollega skulle sjunga på ett dop. De skulle sjunga en låt ur Aladdin ”En helt ny värld”. Hon berättar vidare att innan hon skulle stiga ur bilen med sin kollega frågar hon: Det var den svenska versionen vi skall sjunga va? Nej säger kollegan, det är den engelska. Vad säger du säger Jenny den engelska…. Ja säger kollegan det är internationella gäster på dopet. Ok säger Jenny. Ta det nu lugnt och sjung så gott du kan därinne och bara le tänkte hon för sig själv. Hon hittade på hela texten och det gick jättebra säger hon. Alla var nöjda med deras insats.

Röster om Jenny. 

Jenny är en av de proffsigaste och mest dedicerade personer jag träffat under alla år jag jobbat som musiker. Hon är otroligt väl förberedd, glad, trevlig och har alltid med sej massa positiv energi in i varje jobb. Det är fantastiskt kul när man får jobba ihop med henne.

Sven-Gunnar Petersson musiker.

Jag minns när Jenny släppte Dynamite 2012. Då tänkte jag att det var en låt som hade kunnat gå långt i melodifestivalen. Jag frågade Jenny om hur hon tänker om att ställa upp i melodifestivalen. Det är inget hon lägger fokus på nu säger hon. Men i framtiden om man får rätt låt så kan jag tänka mig att ställa upp. Hon har faktiskt deltagit i den danska melodifestivalen berättar hon. Sen har hon rest mycket. Sjungit i Monaco, Tyskland, Sicilien, Estland och berättar även att hon agerat huvudakt i England under ”London Club Awards” Just nu är hon aktuell med nya låten ”Relase my heart” som spelas flitigt i Östeuropa både i Tv och Radio och som öppnat upp en hel ny marknad för Jenny.  Jenny berättar att i augusti spelas nästa musikvideo in och det blir en pampig ballad som enligt henne är den bästa låten hon gjort. I Sverige är hon ute och spelar med bl.a. livebandet Hitmaskinen och duo gruppen Gala m.m. Sedan är hon även ute med Miss Universum Sverige (F.d. Fröken Sverige) och turnerar och där kan man höra smakprov på kommande singeln av Jenny.

IMG_3396
Jenny & jag på Havsbadet i Lysekil.

Till sist så frågar jag Jenny om hon har linser. Nej säger Jenny. Detta är den vanligaste fråga jag får säger hon. Jag har inga linser jag är född sådan. Ett öga är brunt och det andra är blått. Där lämnar jag Havsbadet och det var fantastiskt roligt att få träffa dig Jenny. Tack för att du tog dig tid och lycka till i framtiden. Ni som vill läsa mer om Jenny och höra hennes musik kan göra det på hennes hemsida. Alla bilder i reportaget använder jag med tillstånd av Jenny.

www.jennyredmusic.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close