Cecilia Kallin från gruppen Timoteij har sedan 7 års ålder tillbringat somrarna i Lysekil

För några veckor sedan var hon med i sommarkrysset i TV4. Nu är hon i Lysekil på lite semester hos sina föräldrar. Hon har tillbringat somrarna i Lysekil sedan hon var 7 år. Idag får ni möta Cecilia Kallin från gruppen Timoteij.

IMG_8304
Cecilia Kallin från gruppen Timoteij på Café Kungsgatan i Lysekil.

Hon är född i Falköping och där har hon sin bas säger hon, men är mycket i Stockholm och jobbar. Cecilia berättar att hela familjen har ett musikintresse så det var därför hon kom in på den banan. Redan vid 3 års ålder sjöng hon i stämmor med sin mamma. Hon är även intresserad av sport. När hon skulle välja till gymnasiet ställdes hon inför ett svårt val. Skulle det bli sport eller skulle det bli musik.

Gillar att spela vollyboll.

Hon gillar att spela vollyboll, och först valde hon att gå på ett vollybollgymnasium som finns i Falköping. Det enda som finns i Sverige berättar hon. Hon kom in och det var jättestort för henne. Men sen började hon fundera om hon gjort rätt. Det fanns ett musikgymnasium i Skara men visste inte om hon ville gå på ett gymnasium med bara musik. Tänk att kunna spela vollyboll med landslaget i Falköping. Hon valde gymnasiet i Skara och det känner hon att det var helt rätt val.

I Skara började historien om Timoteij.

I 3 år gick hon på musikgymnasiet i Skara. Det var där historien om Timoteij börjar; i Skara på musikgymnasiet. Där gick förutom Cecilia också Johanna Pettersson, Bodil Bergström och Elina Thorsell. Dessa 4 tjejer gick i samma klass. Cecilia berättar att de höll på att sjunga mycket ihop på skolan och då var det 2 lärare som gillade deras sound och de frågade om de ville jobba och satsa på melodifestivalen.

Den ena läraren var Dille Diedricson från bandet Snowstorm. Han kände många i branschen berättar Cecilia. Tjejerna sa ja direkt och tyckte detta lät mycket spännande. Detta var i december 2008. De började spela in låtar och åkte även till Malta och spelade in en musikvideo. Videon använde de för att presentera sig för olika skivbolag, men den släpptes aldrig ut på marknaden. De jobbade på och på hösten 2009 skickade de in ett bidrag till Melodifestivalen men kom inte med.

Stora genombrottet blev med låten ”Kom”.

Det skickades dock en låt till dem som de fick testa och den deltog de med i melodifestivalen 2010. Låten hette ”Run” men ni känner nog mer igen den med dess svenska titel ”Kom”. Det var här det stora genombrottet kom för Cecilia och Timoteij. De gick från ingenstans till att alla kände till Timoteij. Cecilia berättar att när de fick reda på att de skulle vara med i Melodifestivalen så hade deras manager kallat in dem till ett möte och sa: Tjejer jag har en dålig och en bra nyhet.. Den dåliga är att ni kommer att ha väldigt lite fritid från och med nu. Den bra nyheten är att ni har kommit med i Melodifestivalen. Alla började gråta för det blev så stort. Man kunde inte riktigt fatta detta säger hon. Jag frågar om hon var nervös för att vara med i Melodifestivalen; ”Nej, vi hade övat så mycket innan”.

Det som var nervöst var TV-kamerorna, eftersom tjejerna aldrig förr hade gjort TV. Hon berättar lite om hur det gick till. Man börjar med ett torr- repetition i en gymnastikhall. På torsdagen var det första kamerarepet. På fredag en var det även då kamerarep. Senare samma dag var det genrep. På lördagen var det också publikt genrep. Man var lite stel och stirrig i början det var mycket nya intryck. Det gick fantastiskt och oväntat bra och att de blev så glada när de vann i Göteborg och gick vidare till finalen i Stockholm.

Ögonblicket i greenroom.

Hon berättar om ögonblicket i greenroom. De satt och vinkade till kamerorna och trodde inte de skulle gå vidare. Helt plötsligt läser Måns Zelmerlöw upp Timoteij och ropar att det skall upp på scenen. Cecilia berättar att hon hade gråten i halsen och visste inte hur hon skulle klara av att sjunga. Men det gick bra, och efter att de vann i Göteborg blev det massor med intervjuer.

Måndag kl 08:00 satt hon på skolbänken igen i Skara och skulle plugga matte. Vad gör jag här tänkte Cecilia för sig själv. I lördags vann vi i Scandinavium och det var världens efterfest och nu sitter jag i skolan igen. Det var nästan så att man fick 2 liv säger hon och skrattar.

Sedan blev det final i Globen och det var som en dröm. De kom på 5:e plats i finalen i Globen. Cd skivan ”Längtan” sålde Guld och singeln ”Kom” sålde platina. Det blev sommarturné i hela Sverige men också en tur till Finland.

IMG_3791
Gruppen Timoteij.

Det blev mycket resande.

Det var skivsigneringar, Radio och TV-framträdande. Mycket resande säger Cecilia men det var bara kul tycker hon. Timoteij var även i Lysekil 2010 och uppträdde på Hotel Lysekil. De hann även med en julturné 2010 där de åkte runt och spelade i stora arenor tillsammans med andra artister. Den julturnén gjorde de även 2011 och 2012. 2011 turnerade de nästan hela året .

2012 blev det Melodifestivalen igen. 

2012 blev det Melodifestivalen igen. De hade skickat in flera låtar men en av dem kom med och det var låten ”Stormande hav”. Allt satt så bra från början, de hade vanan från 2010 och gick till andra chansen men åkte ur där. Men det var bra att ställa upp för fler fick reda på att vi fanns. Efter Melodifestivalen släpptes deras andra album ”Tabu” på deras nya skivbolag ”Music Center Records”.

Här kände Cecilia att det var extra kul med det albumet. De kunde vara med och jobba med albumet på ett annat sett. Cecilia skrev 2 låtar till detta album. Det var en riktig utmaning att få jobba så nära med produktionen. Man kände att man lärde sig mer som artist säger hon.

Medverkade i Doobidoo.

Det har även blivit en hel del Tv-framträdande. ”Doobidoo” med Lasse Kronér var Cecilia med själv i par med Per Andersson och tävlade där emot Anne-Lie Ryde och Johannes Brost.

IMG_8316

Fångarna på fortet. 

2013 har det varit mycket TV. De var med i Så skall det låta, Fångarna på fortet och det var en riktigt kul upplevelse. Turné där även Jan Johansen och Magnus Bäcklund var med. Nu är de ute på en sommarturné där de spelar cirka 3 gånger i veckan. Även en julturné i kyrkor kan det bli säger Cecilia. En utomlandslansering ligger också i startgroparna. De håller som bäst på med att jobba med en ny singel som är gjord för en utlandet. De skall även ut på en invigningsturné för ”Jula” i Polen där deras varuhus byggs just nu. Det skall bli jätteskoj, Cecilia älskar att resa.

Sommarkrysset.

De var med för 3:e gången i sommarkrysset i TV4 och det var lite speciellt för de är ju inte aktuella med någon ny singel. Men där framförde de Mando Diao´s låt ”Strövtåg i hembygden”. Jag frågar Cecilia om framtiden. Hon hoppas mycket på utlandet, och jobbar hon med att skriva låtar med en kille som heter Tony Nilsson, som var en av de som skrev David Lindgrens bidrag ”Shout it out” till melodifestivalen.

Cecilia berättar att hon och Tony har skrivit titelspåret till David Lindgrens nya album som han nyss släppts. Deras låt heter ”Ignite”. Jag frågar om hon hinner med något annat än musiken. Jo jag jobbar faktiskt på musikgymnasiet i Skara som sångpedagog en gång i veckan. Det trivs hon jättebra med. Jag frågar även om de kan tänka sig ställa upp i Melodifestivalen igen.

– Ja absolut, det handlar ju samtidigt om att hitta rätt låt.

IMG_3215
Gunde Svan och Cecilia vid inspelningen av ”Fångarna på fortet”

Gillar Lysekil.

Vi kommer in och pratar om Lysekil. Det första hon säger är att hon älskar Lysekil. Vi pratar om Smultronställe. Hon berättar att hon saknar Choklad och Passion, Chokladaffären som låg i Lysekil men som stängde för många år sedan.

Norra hamnen med bryggan och NH5 tycker hon har blivit så bra. Ett smultronställe hon har är ovanför Campus väst där vigselplatsen är byggd som present till Victoria & Daniel när de gifte sig. Mellan vigselplatsen och sjöbodarna finns det en stensoffa som hon gillar att sitta på och titta ut över havet.

Vi sitter på Café Kungsgatan och pratar när jag gör denna intervjun med Cecilia och här har hon varit många gånger berättar hon. Här slutar vi intervjun och går ner till premiären på Allsången i Lysekil där Jan Johansen skall uppträda. Där gör Cecilia ett gästinhopp och sjunger duett med Janne i låten ”Let the spirit fly”. Det var fantastiskt kul att träffa dig och att få prata med dig. Lycka till i framtiden. Ni som vill läsa mer om Timoteij kan göra det på deras hemsida. http://www.timoteij.se/ Ni kan även följa Cecilia på Instagram @ceciliakallin

Tack Gisela på Café Kungsgatan för att jag fick sitta och intervjua Cecilia i dina lokaler och tack för den goda fikan.

En reaktion till “Cecilia Kallin från gruppen Timoteij har sedan 7 års ålder tillbringat somrarna i Lysekil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close