Michaela Westerlund från Lysekil gör succé i Los Angeles.

Jag träffade Lysekilstjejen Michaela Westerlund när hon var hemma här i Lysekil på semester och hälsade på sina föräldrar. Hon är tjejen från Lysekil som gör succé i Los Angeles.

IMG_0022
Michaela Westerlund.

Michaela flyttade till Los Angeles hösten 2008 efter hon avslutat sin examen på Skövde universitet. Hon skulle från början bara vara i LA i 6 månader för att ta lite modekurser och testa på något annat än Sverige. Men redan efter 1 månad kände hon att hon inte ville åka hem igen. Michaela kände att hon måste få stanna kvar i LA. Hon bestämde sig för att börja en hel utbildning i modemarknadsföring på 2,5 år. Under dessa två år blev det väldigt mycket Hollywood liv blandat med studentliv berättar hon. Det blev att hon umgicks i kretsar där hon hamnade hemma hos både Paris Hilton, Leo Dicaprio och många andra kändisar. Första veckan i LA så träffade hon och hennes kompis Jessica som var med henne de två första veckorna Michaela var i LA, två killar på stranden i Santa Monica. De visade dem runt i LA och de hade väldigt roligt ihop. Detta var under tiden hon letade efter en lägenhet. Hon bodde i början på hotell. Det visade sig att den ena var lillebror till Nick Cannon (Mariah Careys man) och han bodde för tillfället i Mariah och Nicks hus medan de var på smekmånad. För att göra en lång historia kort så blev det att Michaela och Jessica bodde i Mariah Careys hus i en vecka tills de hittade en lägenhet. Det hela är väldigt overkligt säger hon när hon tänker på det idag. Det var som att hon hamnade i någon fantasivärld direkt hon kom dit och det bara fortsatte berättar hon vidare.

IMG_0006

När hon var klar med skolan 2010 så fick hon ett års jobbvisum. Hennes liv såg ungefär likadant ut som 2008. Hon bodde med samma rumskompisar i västra Hollywood. Gick ut mycket och hade sedan 2008 haft 3 olika praktikplatser på olika stora modeföretag. Hennes första jobb var som marknadsföringsansvarig på underklädes/bad/bikini företaget Bristols6. Det blev mycket jobb. Samtidigt hade hon också ett jobb som extra designer på accessoar företaget Ban.do. Hon fortsatte med detta i ungefär ett år. Under tiden hade hon hunnit träffa Zack, en kille uppvuxen i Beverly Hills. De dejtade och när det närmade sig för henne att åka hem till Sverige i slutet av 2011. (På grund av att visumet gick ut föreslog Zack att de skulle gifta sig.) Så att de kunde få vara tillsammans utan problem. Hon var lite osäker först eftersom de inte varit tillsammans så länge, men de passade så bra ihop och hon älskade ju Zack & LA. Zack och hon har väldigt olika bakgrunder vilket är kul. Efter att de gift sig flyttade de ihop i ett hus uppe i Hollywood Hills. Hon hade länge tänkt att hon ville ha en egen butik och det började luta mer och mer åt onlinebutik istället. I mitten av 2012 startade hon StyleGodis.com som är en webbshop för tjejer. De säljer kläder, skor och accessoarer. De skeppar varor över hela världen. Allt har gått väldigt snabbt. Helt plötsligt kom det mer och mer ordrar varje dag. De blev populära inte bara i USA utan även i Europa, Australien och Canada också. De har blivit omnämnda på amerikanska stora webbsajter, i Veckorevyn hemma i Sverige och på stora modebloggar världen över. Nu redan efter 11 månader så sköter hon StyleGodis från hennes kontor i Beverly Hills och har två assistenter som hjälper henne just nu.

IMG_0040

Jag frågar Michaela om framtiden och vad hon har satt upp för mål, Kan hon kanske tänka sig att flytta hem igen. Beroende på hur det kommer att gå med företaget så får de se om hon stannar i Los Angeles, flyttar hem eller flyttar någon annanstans. LA är en fantastik stad och hon är så glad att hon får vara där, men hennes ultimata dröm år att bo halva året i LA och halva i Sverige, eller någon annanstans i Europa så att hon har närmare till sin familj. Zack har vuxit upp i LA och är faktiskt ganska trött på staden säger hon så han är öppen för att flytta någonstans. Han gillar Sverige och även Italien så man vet aldrig berättar Michaela. Men detta kommer nog i alla fall inte kunna hända på några år. Michaela vill jobba hårt med StyleGodis och Zack vill jobba med sitt. Hon berättar att hon är baserad i LA och köper in alla kläder i LA. Innan det finns en bra grund att stå på och att någon kanske kan sköta detta för henne, först då är det nog läge att kanske fundera på att flytta. Hennes mål är att StyleGodis ska bli en av de största webshopparna och de jobbar hon stenhårt för. Fast det är klart att det tar tid. Michaelas dröm är att kunna göra egna kollektioner och designa för Stylegodis samt göra designsamarbeten med olika bloggare. Hon berättar att hon saknar sin familj och vänner hemma i Sverige jättemycket. Samtidigt har hon jättefina vänner i LA också så hon känner att det är svårt. Vi får se hur framtiden utvecklar sig. Hon berättar att just nu är hon nog ganska splittrad och snurrig när det gäller framtiden. Tack Michaela för att jag fick träffa dig. Kommer att följa Michaela i framtiden och se hur det går för henne. Ni som vill läsa mer om Michaela Westerlund kan göra det på länkarna under här. Tack till NH5 som lät mig ta bilder hos er på Michaela.

Michaela när hon jobbar på sitt kontor i LA.

http://www.stylegodis.com

http://www.facebook.com/stylegodis

http://www.michaelasla.devote.se

Instagram @stylegodis

En tanke på “Michaela Westerlund från Lysekil gör succé i Los Angeles.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.