Bilder från några dagars semester i underbara Järvsö.

Varje år i augusti brukar jag åka en tur till Järvsö i Hälsingland. I år var det fjärde året i rad jag åkte dit. Jag har en mycket god vän i Järvsö som älskar havskräftor precis som jag. Jag brukar koka havskräftor och frysa in dem några veckor innan jag beger mig dit. Jag bor hos Jocke i Järvsö och när jag kommer dit brukar vi ha en kräftskiva som heter duga. Vi har hattar, sjunger snapsvisor och har det väldigt trevligt. Nu har vi gjort en tradition av detta, och jag hoppas det kommer att pågå i många år. För mig är Järvsö något av det vackraste som finns och det är Lysekil också vill jag tillägga, Det är så rogivande att komma dit och beundra detta vackra landskap och få andas luften där. Att stå uppe på toppen på Öjeberget vid Järvsö och titta ner på Järvsö kyrka och Ljusnan är helt underbart. Det går inte riktigt att beskriva faktiskt. Det är magiskt.

I år blev det en liten överraskning från Jocke Blomgren när Engmans Kapell hade bestämt att jag skulle få vara ljudtekniker… Jag har varje år haft det stora nöjet att få vara med och se och lyssna på Engmans Kapell när de spelar. Jag har sett många spelningar med dem och de är alltid alltid lika bra. Har ni spotify så ut gå och lyssna på dem. Jo ljudtekniker ja. I lördags hade de en spelning på Galven.

Galven ligger mellan Bollnäs och Järvsö. Man svänger av mot Galven och så kör man hur långt som helst. Då hamnar man ute vid en bygdegård. Där skulle Engmans spela och jag skall vara ljudtekniker. Jag känner ju alla i Engmans och har lite kontakt med några av dem via Facebook m.m. Jocke Blomgren och jag hade hämtat släpet med ljudanläggningen och vi började packa upp allt. Jag hjälpte till lite iallafall.. Jag var väl ingen sådan där jätteroddare direkt utan sa -jag måste ju dokumentera detta med min kamera. Ingen sa emot mig. Det blev en lyckad kväll på Galven. Massor av folk och underbar stämning. Folk kom fram och frågade olika saker när jag satt där och jag höjde ett reglage där och sänkte ibland ett annat på mixerbordet. Nu undrar jag när diplomet kommer från Engmans att jag varit ljudtekniker för dem, hmmm. Jag är stolt. Ett av Hälsinglands populäraste band och Glenn från Lysekil var ljudtekniker. : ) Inte illa. Det kommer jag skriva in i mitt CV. Jag gör gärna om det. Lördagen var fin i Galven. Bygdegården ligger så vackert intill Galven. Det blev lite som den känslan som med en gammal folkpark. Det var sådan gemenskap och alla hade kul. Vädret har väl varit så där. Ena stunden regn och sen kunde solen titta igenom under dagarna jag var i Järvsö. I Söderhamn bara några mil därifrån har det väl aldrig kommit så mycket regn som denna helg. Där var det kaos. Jag försökte ta lite bilder mellan regnskurarna på min vistelse i Järvsö. Det blev några till slut. Här kommer lite bilder från dagarna från min semester i Järvsö. Tack Jocke Blomgren och alla som gjorde mina dagar så underbart fina.

IMG_3416

IMG_3270
Utsikt från Öjeberget.
IMG_3291
Järvsö kyrka.

IMG_3299

IMG_3304

Engmans kapell spelning på Galven.

IMG_3112
Passade på att ta lite bilder vid Galven när vädret var så fint.

IMG_3133

IMG_3141

IMG_3147

IMG_3149

IMG_3226
Engmans Kapell repar vid Galven.
IMG_3215
Dedde Malmqvist och Christian Johansson. Christian som hoppade in extra idag som trummis.
IMG_3184
Jag och Jocke vid mixerbordet.
IMG_3238
Utsikt från ett mixerbord.
IMG_3341
Hälsade även på Pelle & Johan på Kramsta.
IMG_3313
Fantastisk utsikt från deras veranda på Kramsta.
IMG_3351
Bild på Järvsö kyrka från Järvsö hockeyarena.
IMG_3360
Nere vid Järvsö kyrka.

IMG_3370

IMG_3387

IMG_3397

IMG_3403

Det var lite semesterbilder från några underbart fina dagar i Järvsö.

3 reaktioner till “Bilder från några dagars semester i underbara Järvsö.

  1. Vilka fina ord om Järvsö och vackra bilder från trakten. Vi på Hälsingland turism gillade ditt inlägg så mycket att vi delade med oss av det till våra gillare och följare på FB, Hälsingland Tid tillsammans och Twitter, @halsingland.
    Varmt välkommen tillbaka till Hälsingland!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.