Testade det som blev en snackis. Världens största entrecote på Harrys i Lysekil.

I fredags fick jag testa den hetaste snackisen i Lysekil ”världens största entrecote”! Ja ni hörde rätt. Johan Trollnäs på Harrys här i Lysekil hade bjudit in mig för att testa denna maträtt. Jag hade sett bilder i Expressen och Lysekilsposten på denna köttbit men det såg väl inget märkvärdigt ut tyckte jag, men väl på plats så fick jag en chock!!! Den var inte stor den var hur stor som helst. Johan börjar med att berätta att han köpte Ikeas största skärbrädor för att kunna servera den. Tanken har funnits där ett tag att hitta på något annorlunda på Harrys i Lysekil och vilket gensvar det blev. Redan efter första dagen var det över 1000 kommentarer om detta och när jag var där var det över 183,000 som kollat inlägget på Harrys i Lysekils Facebooksida. GT/Expressen var de som var först ut att göra ett reportage om världens största entrecote. Gina Dirawi känd från bl.a. melodifestivalen delade bilden från GT/Expressens löpsedel på sitt Instagram.  Radioväst P4 ringde upp Johan och fick en intervju. När jag var och tog bilder i Bingolottos studio i Göteborg, så presenterade Bingolottos presschef mig för programledaren Marie Serneholt och det första hon sa var, ”Lysekil, där har de ju världens största entrecote, på Harrys i Lysekil”. Så detta har blivit en snackis över hela Sverige! Lördagen den 16 var premiären. Det har spridits som en löpeld och han berättar att han fått iden från USA. Johan tycker att det får hända någonting även på hösten och vintern, man måste göra något för att locka folk till Lysekil. Det är som han säger en begränsad marknad i Lysekil och man måste försöka att locka hit folk utifrån. 7-8 stycken har testat på detta för samtidigt om du klarar äta upp allt på brädan så bjuder Harrys på maten. Reglerna är lätta. Du får inte resa dig upp och gå någonstans, du har 45 minuter på dig att äta upp maten. Det är en person som klarat av det. Köttet är från Australien och är av fin kvalitet berättar Johan.

Det har varit många tankar i mitt huvud sista dagarna på hur man skall lägga upp det. Vad skall jag äta dagarna innan, skall jag äta något alls på fredagen. Jag åt frukost på jobbet vid nio tiden. Hade en intervju efter jobbet vid 14:30. Var lite hungrig nu men när jag kom till personen jag intervjuade så bjöd han på wienerbröd och jag älskar wienerbröd så det kunde jag inte tacka nej till. Kl 16:00 hade jag bestämt träff med Johan på Harrys för en intervju. Under intervjun berättade Johan att de hade fått in några beställningar på fler som ville testa snackisen. De skulle komma vid 18:00. Det hade varit kul att få med på bild tänkte jag. Så vi bestämde att jag kommer tillbaka vid 17:30. Jag var tillbaka vid den tiden och hade då även fått klart med att jag kunde få ta lite bilder när den tillagades. Inne i köket stod Sara Andersson som jobbar som kock på Harrys och Hotell Lysekil. Där låg min entrecote på grillen. Jag blev mätt bara jag såg den.

IMG_2250

IMG_2254
Sara Andersson grillar köttbiten till mig.

IMG_2258

Jag gick ut och satte mig vid bordet. Oj oj oj tänkte jag hur skall detta gå. Det gick en stund och så kom de in med maten. Det var hur maffigt som helst. Rätten består av ungefär 1,5 kilos entrecote, 2 olika sorters såser, 8 lökringar, majskolv, bakpotatis, bifftomat, och sallad.

IMG_2266

IMG_2274

Jag skar i köttet och stoppade en bit i munnen. Det smakade himmelskt gott måste jag säga. Köttet riktigt smälte i munnen. Betyget för detta blir full pott 5/5 möjliga. Det är för mycket mat för en person men som Johan sa när vi träffades på Harrys innan. Detta är ju en rätt som 2 personer kan beställa och njuta av tillsammans. Vid 18-tiden kommer det in 4 personer på Harrys som åkt från Tjörn för att äta. 2 av dem i sällskapet Johan Karlsson och Johan Eskilsson skall testa entrecoten och har åkt hit bara för detta. Hur det gick, jag klarade inte att äta upp allt. Jag blev helt plötsligt proppmätt och var mätt även dagen efter. En av killarna från Tjörn klarade det nästan men fick slänga in handduken på slutet. Jag säger hej då till Robert Johansson och de andra i personalen och traskar hem mätt och belåten från Harrys.

IMG_2277
Johan & Johan från Tjörn.

3 reaktioner till “Testade det som blev en snackis. Världens största entrecote på Harrys i Lysekil.

  1. Nog för jag gillar o Grilla,året runt… men en sån stor Entrecoté har jag aldrig vare sig hittat el fått tillfälle o Grilla, dock halvkilosskivor en gång o de va ju stort tillräckligt… får kanske bli ett besök på Harrys framöver, men då får jag nog dela med trevligt sällskap… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.