TV-laget kommer till Gullmarsvallen i Lysekil den 24 juli och jag fick en intervju med TV-lagets Patrick Ekwall.

Torsdagen den 24 juli kommer TV-laget till Gullmarsvallen i Lysekil och detta är ett samarbete mellan Lysekils FF och Slättens IK. Jag tog kontakt med Andreas Elfström som är ordförande i Slättens IK och som har jobbat med att få hit TV-laget till Lysekil. Jag tog också kontakt med TV-lagets Patrick Ekwall tillika känd sportjournalist som startade ett kändislag med nya profiler under 90-talet. Bengt Bedrup bildade TV-laget 1959 och samlade in pengar till både barncancerfonden och små idrottsklubbar i landet. Det är många kända namn som varit med och spelat i TV-laget som, Ralf Edström, Ulf Elfving, Micke ”Syd” Andersson, Bo Holmström, Bert Karlsson, Niklas Strömstedt, Martin Timell, Thomas Ravelli, Bosse Parnevik, Ronnie Hellström, Richard Herrey, Lars-Gunnar Björklund, Arne Hegerfors m.m.

1654996_622004781187204_629623509_o (1)
TV-laget. Foto: TV-lagets Facebooksida.

Andreas Elfström berättar att de skall möta TV-laget för att fira in samarbetet klubbarna emellan. Innan matchen kommer det att bli lite kringarrangemang på Gullmarsvallen och samtidigt kommer ungdomslagen från båda klubbarna visa upp sig i lite förmatcher. Efter matchen blir det bankett med spelarna och de som varit med och hjälpt till. Båda föreningarna ser fram emot matchen och evenemanget. Spelarna i de två olika föreningarna har redan börjat prata om detta som årets händelse. Andreas hoppas att detta kan locka storpublik till Gullmarsvallen för att underhållas och att samtidigt stötta föreningarna.

Jag tog också kontakt med Patrick Ekwall och ställde lite frågor till honom.

Hur kom det sig att du startade upp TV-laget igen?

-Jag startade inte upp det igen, Bedrups lag fanns kvar samtidigt i några år. Däremot fanns det ett önskemål bland många arrangörer att få se lite nya TV-profiler i en ny tid och då drog vi igång ytterligare ett lag som snabbt blev väldigt populärt. Och när Bedrups lag inte fanns längre var det bara vi kvar. Vi gör det för att vi tycker det är roligt och för att ge små föreningar en möjlighet att skapa en happening i mindre städer som de samtidigt kan tjäna lite pengar.

Bengt Bedrup kallade laget för ”Sveriges största ambulerande lekstuga”, kallar du laget för något speciellt?

-Det var ju snart 20 år sen Bedrups lag var i farten, så jag vet inte hur det var då. Vi har kul och det är klart att vi har barnasinnet kvar.

Detta är 18:e säsongen ni är ute och spelar. Har du något speciellt minne från någon match som du kan berätta om?

 – Alla matcher är lika minnesvärda eftersom alla har sin speciella charm. Vi har spelat i norrländska skogarna i små, små byar på 25 invånare inför tusentals åskådare, det är alltid speciellt. Men varje år så är det alltid roligast med vår 6-dagarsturné då vi spelar sex matcher på sex dagar i sex olika städer.

Den 24 juli beträder ni Gullmarsvallen i Lysekil. Har du varit i Lysekil förut och vad gjorde du här då?

-Jag har varit där en eller två gånger sommartid, men det var längesen senast. Mest som turist.

Laget blir inte klart förrän en månad innan första matchen, men har du någon drömspelare som du skulle vilja ha med i TV-laget?

-Diego Maradona hade varit kanon. Han hade fungerat på såväl som utanför planen.

Varför skall folk komma och se TV-laget på Gullmarsvallen i Lysekil?

-För att det är en trevlig happening för alla i familjen och för att stötta sin lokala förening.

Vad har du på gång just nu?

-Just nu planerar jag för sommarens fotbolls-VM och fem veckors jobb i Brasilien.

Stort tack Patrick och Andreas att ni tog er tid och berättade om den stora drabbningen på Gullmarsvallen den 24 juli. För er som funderar på att se Nationalteaterns Rockorkester i Havsbadsparken så kommer ni hinna med det också.

img_5548
Jag och Partick Ekwall i samband med TV-lagets match på Smögen förra sommaren.

En tanke på “TV-laget kommer till Gullmarsvallen i Lysekil den 24 juli och jag fick en intervju med TV-lagets Patrick Ekwall.

  1. Kommer ihåg ett tidigare tillfälle när TV-laget varit här men det var evigheter sedan. Blir säkert kul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.