Blev bjuden på Sweet table i Lyse hos Michelle Andersson som är utbildad konditor

Idag får ni möta Lysekilstjejen Michelle Andersson som har hunnit med väldigt mycket i sitt liv och som bjöd in mig på något som heter Sweet table på engelska men på svenska säger man dessertbord och det är som en slaggs buffé med härliga sötsaker.  Det blev en underbar eftermiddag med dessa fantastiska kreationer av kakor och tårta som man kan ha vid extra festliga tillställningar.

Michelles intresse för att baka kommer bl.a. från farmor Ebba Bergman. Även Michelles mormor kommer intresset från då hennes mormor och hennes systrar hade ett konditori i Uddevalla berättar hon. Michelle är utbildad konditor, gick på Burgården i Göteborg 1997 och avslutade med Konditorgesällen.

IMG_5816
Michelle Andersson.

Hon bor idag i Lyse med man och dotter men skall snart ut på det stora äventyret då hennes man Jan Andersson skall till Bryssel och jobba som utrikeskorrespondent och Michelle och dottern Malva följer givetvis med. Michelle är född 9 november 1973. Uppvuxen i Lysekil och gick grundskolan här. Efter skolan blev det Agnebergsgymnasiet i Uddevalla i två år och där utbildade hon sig till bagare och tog studenten 1991. Efter gymnasiet gick hon ett års påbyggnad och utbildade sig till kock. Det blev Frankrike och Belgien efter det och jobbade utomlands några år som aupair. Hon var ofta hemma på somrarna och passade på att jobba på olika ställen här i Lysekil som Jönssons Konditori och även på olika krogar.

IMG_5840
Michelle förbereder dessertbordet.

Jobbade på lyxkryssare i två år.

1995-96 jobbade hon på lyxkryssaren ”RMS Queen Elizabeth 2” som då var världens största lyxkryssare med hemmahamn i Southampton. Hon åker hem och fortsätter att jobba på båtar och börjar jobba på Stena Line. Dels på Stena Saga och Kiel båten och där jobbade hon som kallskänka. 1998 börjar hon jobba på Gullmarsstrand på Skaftö som kallskänka och konditor och där blir hon kvar i fyra år. Samtidigt när hon jobbar på Gullmarsstrand så kommer funderingarna på att öppna eget. Hon får ett erbjudande från Konditori Skäret på Smögen om att bli produktionschef och tackar jag till detta. Det dröjer ända till 2003 innan det blir något eget, Då blir hon introducerad av sin man och träffar Helena som hennes man visste att hon också var intresserad av att öppna något eget. De öppnade Choklad & Passion här i Lysekil och drev det i 3 år med stor framgång. Helena fick en Bebis och Jan fick jobb i Turkiet och Michelle åker med.

IMG_5820

Flyttar till Turkiet.

Maken Jan får jobb i Turkiet i Istanbul och de flyttar dit. Michelle berättar att hon gick med i en kör när de flyttat till Turkiet som hette ”Istanbul European Choir”. Hon umgicks en del med andra svenska fruar som också hade män som jobbade i Turkiet. Tiden i Istanbul blev det mycket bad för det fanns jättefina badplatser där berättar hon. Ett år blev det i Turkiet. När hon kommer hem från Turkiet får hon jobb på Agnebergsgymnasiet som lärare. Hon har också drivit en affär ihop med sin syster Mariella som heter ”fabriQ No 15” och som hon måste ge upp nu när hon flyttar med maken Jan till Bryssel i höst. Hon hoppas att kunna gå någon kurs om choklad i Belgien när de kommit på plats. Belgien är chokladens Mecka berättar Michelle.

IMG_5826

Michelle dukar upp på bordet i trädgården.

IMG_5846
IMG_5852
IMG_5926

Michelle dukar upp dessertbordet ute i trädgården och jag bara väntar på att få smaka av dessa så vackra kreationer som går i färgen rosa. Efter uppdukningen och att vi tagit lite bilder så fick jag den stora äran att smaka av detta dessertbord. Jag kan berätta att det var himmelskt gott och det smälte i munnen.

Tusen tack Michelle för att du tog dig tid och berättade om det som du gjort hittills i ditt liv och lycka till i Bryssel och vem vet när du kommer hem kanske du visar upp lite kunskap i choklad. Michelle har en blogg där hon skriver ibland när tillfälle ges. Under bilderna ligger en länk till hennes blogg.

IMG_5945
IMG_5939

http://michellespassion.blogspot.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close