Lite foton från en semestertripp till Järvsö i början av augusti.

Hade några underbara dagar i Järvsö i början på augusti. Försöker att varje år åka upp och hälsa på mina vänner jag har där och jag bara älskar att komma dit. Min gode vän Jocke brukar låta mig få bo i hans och Lisas hus. Jag har oftast med mig lite färska havskräftor till Jocke som vi brukar avnjuta på kvällen när jag har anlänt plus lite extra så han kan ha under hösten och vintern. Fast den här gången blev det musslor och räkor. Musslorna tillagade vi och njöt av senare på kvällen. Jag har varit uppe i Järvsö 2 gånger i år. Dels på en begravning till en underbar vän i Bollnäs som gick bort alldeles förtidigt. Men nu var jag här på semester och som i Lysekil var det lika fint väder i Hälsingland. Blev också bjuden på middag i Bollnäs inte så långt från Frelugas trädgårdsscen hos några vänner. Förra året när jag var där så hörde vi Eva Dahlgren repa innan hon skulle uppträda där.

IMG_0564

Tidigt morgon i Järvsö. De andra åren jag varit i Järvsö så har jag alltid varit med Engmans Kapell och tittat på dem när de spelat. (Förra året fick jag hoppa in som ljudtekniker när de spelade i Galven). Tyvärr så blev det inget Engmans i år men väl en Blueskväll på Tevsjö Destilleri där Jocke Blomgren och hans kompisar spelade blues så det stod härliga till. Fick också en intervju med Jonas Larsson på Tevsjö Destilleriet som kommer längre fram här på bloggen. Jag brukar alltid ta en tur till Pelle & Johan på Kramsta Gästgård & Konferens för det är så fint när man står vid deras byggnad och tittar ner över dalen och Ljusnan.

IMG_0590

Samma sak är det när man åker upp till Öjeberget och står där och tittar ut över Järvsö, det är magiskt.

IMG_0615 IMG_0622

 Kyrkan brukar jag också åka ner till och ta en rundvandring där.

IMG_0647 IMG_0627IMG_0797 IMG_0800 IMG_0804 IMG_0806 IMG_0814 IMG_0824 IMG_0857 IMG_0863IMG_0866IMG_1481 IMG_1487

Bara ett stenkast från kyrkan så ligger Stenegård och där finns allt möjligt. På Hälsinglands träteater har jag varit och sett en föreställning med bl.a. Tommy Nilsson för ett antal år sedan.

IMG_0713 IMG_0725 IMG_0721 IMG_0714 IMG_0732

På Torön har jag varit några gånger. För fyra år sedan var jag där med Engmans kapell och hade en mycket trevlig kväll. Jag minns att det var helt tjockt med folk. Kul att se att det är aktiviteter där igen med musik och mat på Torön. Tyvärr så han jag inte besöka det i år, men hoppas att det blir av nästa år. Min kompis Jörgen Åberg spelade där dagen efter jag åkte hem, men jag hoppas verkligen få se Jörgen spela nästa år.

IMG_0743

Bron över till Torön.

IMG_0739 IMG_0754 IMG_0766

På vägen till Järvsö ungefär mittemot Tevsjö Destilleri ligger det en gammal Esso-mack som Stig Borg har rustat upp. Inne i macken skall det vara som ett museum och åker jag till Järvsö nästa sommar så måste jag bara få se hur det ser ut inne i byggnaden.

IMG_1519 IMG_1516 IMG_1515

IMG_0667 IMG_0668

Här kommer också några bilder från Tevsjö Destilleri där jag var och hälsade på Jonas och Anna Larsson. Jag fick en intervju med Jonas som kommer om ett tag här på bloggen.

IMG_1363 IMG_1296 IMG_1411

På kvällen njöt vi av Bluesbandet och god mat.

IMG_0898

Tidigt tisdag morgon. Beger mig hemåt mot Lysekil och medresenär en stund på morgonen var denna fantastiska röda sol. Tack Järvsö för i år. Hoppas vi ses nästa år igen…Jag längtar redan.

3 reaktioner till “Lite foton från en semestertripp till Järvsö i början av augusti.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.