Vilken fantastisk sommar jag fick på min blogg! Här kommer en liten…sammanfattning om min sommar 2014.

Tänkte sammanfatta min sommar och det är inte lätt…jo egentligen är det väldigt lätt för det har varit en underbar, varm, rolig och härlig sommar, fast jag vet inte riktigt var jag skall börja för jag har varit med om en massa roliga och otroliga saker denna sommaren.

Det är så roligt att se att det varit så mycket folk i Lysekil i sommar. I den här sammanfattningen så försöker jag att få med lite foton som inte tidigare varit med på bloggen.

Jag börjar med kryssningsfartyget Marinas besök i Lysekil den 13 juni. Samtidigt här så hade dottern skolavslutning och det var precis samma dag som M/S Marina kom till Lysekil. Jag blev väldigt stolt när ”Maersk Broker Agency” hörde av sig och frågade om jag ville komma ombord och även fotografera under morgonen när M/S Marina anlände Lysekil. Jag blev medbjuden på våran fina ångbåt Harry som tog oss ut på Gullmarsfjorden och där vi fick se detta stora kryssningsfartyg komma in i Lysekil. Jag var ombord i cirka 20 minuter på MS/Marina på förmiddagen sedan åkte jag till Campus Väst och var där i god tid innan dottern kom ut genom dörrarna. Lite senare samma dag lyckades jag också fotografera när MS/Marina lämnade Lysekil för en slutlig färd mot Köpenhamn och Danmark. Riktigt imponerande att detta jättekryssningsfartyg anlände till Lysekil. Bra jobbat!

IMG_0911

Hade man inte vetat att det skulle komma och man får se MS/Marina glida in i Lysekil så kunde man tro att det var reklam för ett kaffemärke och ett oväntat besök.

IMG_1015

IMG_1091 IMG_1387 IMG_1795IMG_2280

Ombord på MS/Marina.

IMG_2281 IMG_1244

IMG_2428

IMG_2605

Dagen efter MS/Marina besöket åkte jag till Göteborg och såg Diggiloo. Jag gillar verkligen den här sortens underhållning där flera olika kända artister medverkar i en och samma show. Det enda jag inte gillar är att de inte kom till Lysekil i somras men annars var Diggiloo kanon som vanligt. Om ett tag kommer ni få möta en kille på min blogg som varit med i Diggiloo sedan starten.

IMG_3215 IMG_3433 IMG_6319

IMG_1453

Midsommardagen och cruisingen i Lysekil i år var utomordentligt roligt att se. Redan tidigt på dagen började det komma folk och bilar till Lysekil. Jag var ute nästan hela dagen och tog foton och fick även åka med i Fredrik Hanssons fina PONTIAC. Detta evenemang ser vi fram emot nästa år igen. Mer bilder här från cruisingen i Lysekil.

IMG_1505

IMG_7052

 

Fredrik Hansson med sin fina Pontiac.

IMG_7140

IMG_7278

IMG_7365

IMG_7492

Bröderna Haaks, Johan & Jonas har jag en del kontakt med. Vi brukar ringa varandra då och då och dryfta lite olika saker och dem gillar jag verkligen. Det var därför jag åkte ut till Scen på Bônn på deras favvofestivalen i Hamburgsund och fotograferade en hel dag. Det var fruktansvärt roligt så dit hoppas jag få åka mera gånger.

Där fick jag också en intervju med Mats Westling som berättade en massa roliga saker för mig. Bl.a. när han var med Jill Johnson i Birmingham i Eurovision Song contest. De var på väg till greenroom när Mats säger till kompisen Peter som också var med i bandet att det hade varit gott med en öl. Istället för att gå till greenroom så slinker de ut till en lokal pub i närheten och tar en öl och ser början av Eurovison Song Contest på tv.n på den lokala puben intill arenan. Vill ni läsa mer så hittar ni det här på bloggen. Mats Westling

IMG_7671
Ebbot hälsade jag på när det var Favvofestival.
IMG_8469
Mats, Jonas och Johan.

IMG_8380IMG_8519

Jonas, Dan Reed och Johan.

IMG_8808

29 juni är det finaldagen på Björn Borgs Pokal. Helt fantastiskt att Björn Borg har upplåtit sitt namn till detta och att han dessutom kommer hit för andra sommaren i rad. Dessutom är Björns och Patricias pojke Leo med och spelar och han vann sin klass för andra året i rad. Leo är riktigt duktig och han är bland de bästa 03:orna i Sverige. Det finns inget rankingsystem på så unga killar.

Vi har Ahlbin Gustafsson att tacka för det att Björn och familjen kommer hit. Fantastiskt bra jobbat Ahlbin. Ahlbin är ordförande i Fiskebäckskils TK. Björn Borgs Pokal 2014.

IMG_9496
Leo Borg spelar final.

IMG_9582

IMG_9748

IMG_9960
Björn får en gubbe i trä som är gjord av Ralf Karlsson ifrån Lysekil.

IMG_9985 IMG_9824

IMG_0071

Efter prisutdelningen skriver Björn sitt namn på bollplanket vid Fiskebäckskils TK. Även jag fick en autograf på min Borg figur. Den har några år på nacken.

10515153_297855387042335_4638826665449840035_o
Bilden på Björn X 2 och jag. Detta fotot tog Patricia Borg.

Fick en intervju med både Ulf Dageby, Nikke Ström och Mats Ronander inför deras besök i Lysekil den 24 juli i Havsbadsparken. Ulf Dageby kom hem till mig och där fick jag en lång intervju med honom och det var redan i våras. Jag lobbade mycket för deras besök här i Lysekil.

Vidare så var Grisnils här i Lysekil eller rättare sagt Stellan Olofsson som är en underhållare som jag träffat många gånger och äntligen fick jag göra en intervju med honom. Stellan har fått mig att skratta så jag gråtit flera gånger. Blev väldigt glad när jag fick dessa rader från Stellan. (Detta kan du lägga ut på din blogg att jag sagt: ; ”att en sån fin å ödmjuk person,, som Glenn,,, dom finns inte. Jag är väldigt glad att han vill vara min vän / mvh Stellan (Grisnils ) Olofsson”.) Ja vad säger man. Ödmjukaste tack Stellan. Grisnils.

IMG_0857
Grisnils.

2 juli var det allsångspremiär här i Lysekil med Jan Johansen och Frida Andersson. Janne gjorde även ett gästspel på bakgården här i Lysekil. Det blev väldigt lyckat.Detta kom inte med på bloggen men bjuder på några foton här. Allsången i Lysekil drog massor av publik i somras.

IMG_0150
Tim & Jan på Bakgården i Lysekil.
IMG_0297
Frida Andersson på allsången i Lysekil.
IMG_0366
Jan Johansen med Per från Partypatrullen och Gunilla Karlsson som körar på Café Kungsgatans ”Bakgård”.

Den 7 juli drog sommaren igång på riktigt. Det var premiär på Kustnöjes måndagsunderhållning som blev en utav sommarens absolut största framgång här i Lysekil. Så mycket folk det drog! En stor stor eloge till dem som jobbar med detta. Jag pratade med Micael Gustavsson som är en av ägarna till Kustnöje och han sa att han längtar redan till nästa sommar. Han berättar också att han i sommar stannade och pratade med några gubbar som satt där och drack öl och de sa att; ”Kustnöje är det bästa som hänt sedan Tändkulemotorns dag”. På premiären var det ”NO TJAFS” som inledde. Premiär Kustnöje.

IMG_1173

IMG_1248

IMG_1285

IMG_1392

Lars Winnerbäck på Gullmarsvallen den 11 juli var riktigt bra. Jag var där och fotade.

IMG_2135
Weeping Willows.

IMG_2151

IMG_2161
Lars Winnerbäck.

IMG_2334

14 juli gästade Haaks Kustnöjes måndagsnöje och det blev succé. Detta gjorde jag ingenting på bloggen om utan la ut bilder på min Facebooksida Glicko.me. Några dagar tidigare hade Jonas skickat en video till mig där han hälsade alla välkomna till Havsbadsparken och Kustnöje. Det blev succé och det var över 6000 klick på min Facebooksida. Det blev även succé i Havsbadsparken. Jag hade mina vänner ifrån Järvsö här Lisa och Jocke som båda är musiker och de var riktigt imponerade av kvällen.

IMG_3276
Haaks laddar inne på Havsbadet.
IMG_3357
Haaks bakom scenen innan spelning.

IMG_3762 IMG_3986 IMG_4046 10404000_307754429385764_3499113983256138397_o

15 juli. På förmiddagen gör jag en intervju med Lisa Eriksson Långbacka som bl.a. har varit ute med Tomas Ledin på turné. Lisa är en vän till mig så det var extra roligt att få höra om hennes liv. På eftermiddagen beger jag mig ner till Havsbadsparken och ”Det blir roligare tillsammans”. Denna eftermiddag var en av de få dagar det regnade på hela sommaren när det var något evenemang. Magnus Carlsson & Linda Bengtzing besökte Havsbadsparken med allsång och bingo. Både Magnus och Linda bjöd på sig själva under tiden det regnade. Riktigt bra upplägg med allsångslåtar och egna låtar av Magnus & Linda. Tillsammans.

IMG_4456

IMG_4592
Magnus & Linda på Havsbadsparkens scen i Lysekil.

IMG_4934

16 juli. Monica Törnell kommer till Lysekil och jag var inblandad i detta. Jag gjorde en intervju med Monica tidigare i vår och de som har hand om allsången tog jag kontakt med efter det jag pratat med Monica om hon var intresserad av att komma hit. Hon kom och var med på allsången och uppträdde också på Bakgården här i Lysekil. Fantastiskt roligt att få lära känna Monica. Monica Törnell i Lysekil.

IMG_5341

Lysekil 16 juli!

IMG_5534
Monica med sin tröja hon köpte i Lysekil.

 

IMG_5641
Monica med allsångsledare Anna.
IMG_5895
Monica & Gisela på Bakgården.

Bo Kaspers gästade Havsbadsparken i samarbete med Kustnöje och Draget Nöje. Vilken kväll…Jag skrev ”Vi sitter i samma bil och hundra hits till” kändes det som. Riktigt riktigt bra. Bo Kaspers

IMG_6121

IMG_6368

20 juli besökte jag Smögen för att bl.a. göra en intervju med Eric Bazilian som är medlem i den legendariska gruppen The Hooters! Behövs inga mera förklaringar där tror jag. Åkte ut tidigt till Smögen och tog en liten promenad och meddelade Eric att jag var på plats. Någon timme senare ser jag Eric vid scenen och han ropar mitt namn upp till några som sitter i berget. Jag kommer gående emot honom och han ser mig och kommer fram och kramar om mig. Eric har jag träffat några gånger när jag varit i Järvsö. Vi satte oss i berget på Smögen och jag fick en intervju med en världsartist. Senare den eftermiddagen spelade Eric ihop med bl.a. Niklas Strömstedt på Sea Lodge på Smögen.

IMG_2578
Eric Bazilian på Smögen vid Sea Lodge.
IMG_8262
Niklas, Harmony och Eric.

24 juli var dagen då både TV-laget och Nationalteatern med gästartisterna Ronander, Rickfors, och Dan Hylander gästade Lysekil. Det var kanonväder så matchen fick kortas ner lite och det blev flera pauser. Tv-laget vann efter straffar.

Senare på kvällen kom då den kvällen med dessa legendariska musiker. Nationalteaterns Rockorkester och Mats Ronander, Mikael Rickfors och Dan Hylander. Vilka hits de har tillsammans helt otroligt. Det blev en kväll att minnas och samtidigt kanske detta var sista gången vi fick se Nationalteatern i Lysekil och andra ställen. När jag gjorde intervjun med Ulf Dageby så sa han att det förmodligen var sista resan med Nationalteatern men som han sa att det hade han sagt förut också. Nationalteaterns Rockorkester

IMG_0757
Patrik Sjöberg spelade på Gullmarsvallen när TV-laget vann mot LFF/Slättens IK

IMG_0779

IMG_2009
TV-laget var väldigt glada efter segern.

På kvällen var det Hylander, Rickfors och Ronander som drog igång en kväll som jag sent kommer att glömma. 3 legender på samma scen i Havsbadsparken som senare avlöstes av legenderna Nationalteaterns Rock Orkester. Vilken underbart grym kväll!

IMG_0305

IMG_0347 IMG_2650IMG_2915IMG_3614 IMG_3668

Housefestival i Havsbadet blev det efter en dag med regn men det klarnade upp men festivalen blev framflyttad några timmar pga. något tekniskt fel. Tyvärr inte så mycket folk men det var riktigt bra. Stora ledskärmar som sköttes av Lysekilskillen Viktor Niklasson och musiken var riktigt tunggung. Nause gästade Kustnöjes Housefestival

IMG_4118 IMG_4282 IMG_4777

28 juli! Intervju med Rydell & Quick på Havsbadet! Kvällen blev en av de grymmaste kvällar jag upplevt i Havsbadsparken med Kustnöje. Vilket ös det blev med Rydell & Quick . Jag skulle inte fota något den kvällen men jag fotade hur mycket som helst det gick inte att låta bli. Intervjun med Pegge Haglund om skivan KosterVis läggs ut på bloggen.

IMG_5826

IMG_5867
Malin, Micael, Reine och Christer.

IMG_5934 IMG_5972 IMG_6010 IMG_7093

29 juli. Intervjun med Lisa Eriksson Långbacka som spelar med Tomas Ledin la jag ut den 29 juli. Intervjun gjorde jag redan den 15 juli men den 29 släppte jag den. Lisa är en underbart trevlig människa som jag lärt känna genom min kompis Jocke Blomgren som är tillsammans med Lisa.

Samma dag som denna intervju släpptes fick jag chansen att göra en intervju med tennisproffset Robin Söderling. Tennisturneringen SEB Open pågick i Kyrkevik ute vid Gullmarens CentreCourts banor. Robin var där som prisutdelare för de använde Robins eget tennisbollmärke i turneringen. Jag fick en pratstund med Robin och det var riktigt kul, och jag var inte det minsta nervös faktiskt. Det var en mycket avslappnad och trevlig kille som satt där på andra sidan bordet. Intervju Robin Söderling.

IMG_0583IMG_8148IMG_0595 IMG_0739

31 juli! Björn Skifs gästar Lysekil. Jag gjorde ett ganska stort jobb med att intervjua folk om vilken Björn Skifs låt det tycker bäst om och om de skulle gå och se konserten. Det var kul och konserten var grymt bra. Det var som att se en krogshow fast då utomhus. Jag skickade bilder till en av tjejerna som körade och hon blev jätteglad för detta. Kontaktades även av en av musikerna och skickade lite foton till honom.

IMG_1106
Björn Skifs på Gullmarsvallen i Lysekil.

IMG_0030

IMG_1124 IMG_1181 IMG_8593

På morgonen efter konserten åker jag till Järvsö för några semesterdagar där. Gör en intervju i Järvsö med Jonas Larsson som driver Tevsjö Destilleri. Hela 3 olika sidor från Järvsö Hälsingland har delat det inlägget.

Jag kommer hem 5 augusti och får klartecken från Eric Bazilian att lägga ut intervjun med honom. Lysekils Women´s Match hade invigning på måndagen den 4 augusti. Den missade jag tyvärr men fick några riktigt bra dagar med seglingar och även chansen att komma ut på Gullmarsfjorden och fota båtarna på riktigt nära håll och det tack vare Bo Gennestad som tipsade mig om detta och ordföranden i LSSG:s Magnus Heimersson som tog med mig ut på Gullmarsfjorden stort tack igen.

Seglingarna i år var imponerande bra. Inte bara seglingarna utan hela upplägget. Det var jättemycket folk och det roliga är att vi kommer att få uppleva detta i två år till. Men jag hoppas verkligen detta blir en grej som återkommer varje år för detta evenemang behöver Lysekil. Stor eloge till Anna Holmdahl White och alla andra som jobbar med detta. Helt fantastiskt.

IMG_1141 IMG_2510

Preemraff bjöd på gratiskonsert både med Måns Zelmerlöw och Caroline af Ugglas. Jag hade hoppats att få en intervju med Måns men tyvärr var det något som strulat så vår gemensamme vän hade inte pratat med Måns. Men hoppas att det kan bli något framöver. Jag fick en kort pratstund med Måns efter det att han repat inför kvällen och då visade han upp jackan som var från Wimbledon. Vi har ett gemensamt intresse Måns och jag och det är tennis.

Det blev en väldigt lyckad kväll med Måns och kvällen efter var också väldigt lyckad med Caroline Af Ugglas som var riktigt bra. Caroline fick jag också en kort pratstund med. Efter konserten träffade jag en del personer som pratade om hennes framträdande och de var alla nöjda och tyckte att hon bjöd på sig själv. Två mycket lyckade kvällar. Denna dagen 7 augusti gör jag även en intervju med Lysekils proffs VJ: Viktor Niklasson riktigt roligt att bl.a. höra om Viktors framtidsplaner i Hollywood.

IMG_2038
6 augusti, Måns gästar Havsbadsparken.

IMG_2101

IMG_3591
7 aug, Caroline gästar Havsbadsparken.

IMG_3448 IMG_3338

9 augusti. Finaldag i Lysekil Women´s Match där danskan segrade i finalen. Nyfiken Gul spelade efter prisutdelningen.

IMG_4075

IMG_4868
Tuff final mellan Danskan Camilla Ulrikkeholm & Anna Kjellberg.

IMG_4961

IMG_5167

IMG_5277

IMG_5505
Danskorna på väg in i hamnen i Havsbadet.

IMG_6156 IMG_6213 IMG_6263 IMG_6316

Sen kom det lite intervjuer dels med Lysekilstjejen Michaela Westerlund som jobbar med sitt företag i Los Angeles, intervjun med Rydell & Quick släpps på bloggen. Intervjun med Lysekilskillen Viktor Niklasson kommer på bloggen den 20 augusti. Har också en förfrågning där jag frågar lite olika personer om hur sommaren varit i Lysekil och som väldigt många läser. I år märks det att det varit väldigt positivt bland de personer jag frågat. Riktigt roligt att Lysekil lyckats visa sig från sin fina sida i sommar och att det har varit så mycket folk som varit här på besök.

Den 27 augusti lägger jag ut en riktigt rolig nyhet där ”Gullmarsfjorden flyttar till Stockholm” och till en matmarknad på Taverna Brillo på Stureplan i Stockholm. En rolig nyhet där att det blir ännu en Lysekilsbo som åker med till Stockholm och det är Margareta Melin från Norra Grundsund som visar upp sin keramik. Senare samma dag lägger jag ut en intervju med Joakim Andersson som är proffs i NHL. Han spelar i Detroit Red Wings och han var mycket rolig och trevlig att prata med.

Den 29 augusti invigdes Sveriges största vägfärja vid Anderssons kaj. Det var också ett evenemang som drog mycket folk och det roligaste av allt var att det var min dotter Frida som invigde vägfärjan Saturnus. Invigning Sveriges största vägfärja.

bild (42)
Frida Andersson döper Saturnus. Foto: Gabriel Berndtsson.

IMG_2585

IMG_9327

IMG_9367

IMG_9673

IMG_9712

IMG_9814

Ja vad kan man säga efter denna sommaren. Den har varit helt fantastiskt. Bloggen har gått varm hela tiden och det blir mer och mer följare. Jättekul. Jag har mycket spännande på gång i höst både med kända och okända personer.

Stort tack till er som läser och delar. Vill också tacka för e-post, hälsningar när man träffar folk ute på stan och andra ställen. Det är folk som kommer fram och frågar om jag har en blogg och kallas Glicko? Det är människor som jag aldrig träffat förut och det är helt fantastiskt. Kom gärna med tips om vad ni vill läsa på bloggen och maila gärna till glicko.me@gmail.com om ni har något spännande att berätta. Nu ser vi fram emot en spännande höst, vinter och sedan en ny vår…..2015.

4 reaktioner till “Vilken fantastisk sommar jag fick på min blogg! Här kommer en liten…sammanfattning om min sommar 2014.

  1. Ja, du är verkligen rätt person på rätt plats. Bättre finns bara inte! Vilken fantastisk person du är! Bättre Lysekils ambassadör kan inte lysekilsborna få. Underbara bilder! Förstår att alla längtar till nästa sommar och du kan nu passa på att ta igen dig … lite … så att du har krafter att jobba för nästa års sommar evenemang. WOW säger jag bara! Grymt impad!

  2. Fantastisk sommar! Kul att du dokumenterar den. Jag som inte kan vara med på allt känner mig lite delaktig ändå. Ser fram emot nästa sommar! Fortsätt i samma anda! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.