Idag får ni möta Hotel Lysekils nya ägare Torbjörn Hermansson på min blogg.

Idag har jag det stora nöjet att få presentera den nya ägaren till Hotel Lysekil på min blogg. Idag får ni möta Torbjörn Hermansson som är född 1969 i Uddevalla. Han bor i Forshälla i Uddevalla och där har han varit bosatt mesta delen av sitt liv berättar han.

IMG_4570
Torbjörn Hermansson.

Att han skulle bli ägare till Hotel Lysekil var inget som han planerade under sin uppväxt. Torbjörn hade mer planer på att jobba inom skogsbranschen med bl.a. jakt och natur, och redan vid 18 års ålder efter han gått ut skogsgymnasiet börjar han med att köpa och sälja lite virke. 1989 gjorde han lumpen på K1 i Stockholm som militärpolis och efter lumpen var det lite lågkonjunktur och han kände för att göra något annat än att fortsätta med skogsbranschen.

1990 börjar han som säljare på Lantmännen. Det blev lite olika uppdrag på Lantmännen och samtidigt passade han på att läsa in lite ämne som bl.a. ekonomi och juridik. I maj 2000 börjar han jobba på Länsförsäkringar i Uddevalla och det blev en del resande där han jobbade emot entreprenadbranschen med bl.a. försäljning och marknadsföring. 2004 blir han försäljningsansvarig på Länsförsäkringar i Göteborg. Han blev även försäljningschef där efter ett tag och blev ansvarig för all verksamhets- och affärsutveckling.

Det förekom mycket samarbete inom Länsförsäkringar och det blev också en del Stockholmsprojekt att jobba med berättar han vidare. Även om han driver Hotel Lysekil så har han också ett konsultbolag där han gör konsultjobb ett par dagar i veckan där han jobbar med utvecklingsfrågor och ett huvudprojekt gentemot Länsförsäkringar AB i Stockholm.

I juni 2013 köps fastigheten och i februari 2014 köps driften in och den 1 juli 2014 tar Torbjörn över driften av Hotel Lysekil. De är idag 4 ägare till fastighetsbolaget. Han berättar att det rullat på och nu blir jobbet att bygga upp en ny plattform. Det skall även komma ut på marknaden för presentation och skapa försäljning och samtidigt vet Torbjörn om att vintern inte är så lätt i Lysekil och det gäller nog de flera ställen längs kusten. Det är tufft att driva en sådan här rörelse, men när Torbjörn gick in och köpte Hotel Lysekil så gjorde han det för att kunna skapa en naturlig mötesplats för alla Lysekilsbor och även en mötesplats för turisterna och affärsresande som kommer hit.

IMG_2609

Utgångspunkten är Lysekilsbon berättar Torbjörn där det skall vara ett naturligt sätt att t.ex. arrangera sitt bröllop på Hotel Lysekil eller tänka på de fantastiska lokalerna som finns om man skall ha sin företagsfest, konferenser, ta en öl och en bit mat på Harrys eller restaurang Seaside. Torbjörn har varit flera gånger i Lysekil genom åren och det märks verkligen att han gillar Lysekil.

IMG_2621
Restaurang Seaside på Hotel Lysekil.

Just nu planerar de att bygga om lobbyn och det hoppas Torbjörn skall vara klart senast till sista maj 2015. Där kommer det att bli en naturlig mötesplats med ett modernt hotell. Det kommer att krävas en del investeringar inte bara i hotellet utan hela fastigheten berättar han vidare. Framtidsplanerna är att förädla och utveckla Hotel Lysekil med dess fördelar som det har och med den marknaden han ser framför sig med mötesplatsen som huvudpunkt.

IMG_2633
Konferensrum Bryggan med härlig utsikt mot Gullmarsfjorden.

Torbjörn tycker att det är viktigt att alla i Lysekil som jobbar med turistnäringen, näringslivet och politikerna att man enas och sätter Lysekil för pannan framför sig och inte bara tänker på sin egen verksamhet. Torbjörn kommer med den tid han har gärna engagera sig i den sortens frågor. Han har jobbat mycket med marknad, försäljning och marknadsföring o.s.v. och det finns säkert något som han kan tillföra i de frågorna och att de skall nå ut med budskapet Lysekil. Om alla hjälps åt att få hit mer affärsresenärer, turister, och företag m.m. så kommer alla kunna få en beskärd del av detta och alla kommer att ha nytta av det. Torbjörn pratar om ”Cash flow” i olika företag där man har ett högt kassaflöde. Pratar man om företag så är Ikea ett av de företagen som tänker på det sättet. Man skall ha ett stort flöde av människor i Lysekil och det är då man kan sälja olika saker som t.ex. upplevelser, boende och mat och mycket annat.

IMG_2738
Lokalen Gullmaren där man också har en underbar utsikt över just Gullmarsfjorden.

På Hotel Lysekil finns det idag 52 rum, 3 konferenslokaler och det finns också 3 arbetsrum men de är stängda för tillfället för renovering. Den stora lokalen i Seaside är utmärkt för att t.ex. hyra till bröllop. Lokalen Bryggan är ett annat rum som ligger i anslutning till Seaside. En trappa upp ligger också lokalen Gullmaren med utsikt över Gullmarsfjorden och detta är också den plats där den gamla pianobaren låg som var så populär förr. Det finns även ett mindre rum som heter Graniten. De är 12 årsanställda på Hotel Lysekil plus extra personal.

IMG_2988
Torbjörn visar upp ett av de många fina rummen på Hotel Lysekil. Här är det rummet Fregatten. I alla rum finns det dessutom Carpe Diem sängar berättar Torbjörn.

De lokalerna som Nautic fanns i en gång i tiden där finns planerna att göra ett gym. I en annan del av nedre våning finns det en lokal på 250 kvadrat som kommer att bli minilager där lokalbefolkningen, bokföringsbyråer och företag kan hyra in sig och hyra ett förråd.

Jag frågar Torbjörn om nöjesplaner och han berättar att det är ingenting bestämt ännu, men samtidigt hör han den frågan från många och tanken finns att kanske göra något för folk från 30 år och uppåt. Planerna för att starta upp den populära pianobaren finns också i tankarna berättar han men inget är klart utan det ligger på planeringsstadiet. Något som är klart är att det i januari blir en dag med öppet hus på Hotel Lysekil berättar Torbjörn.

Torbjörn avslutar med att han trivs här och på den korta tid han varit här har han fått mycket bra kontakt med folk i Lysekil och hälsar alla välkomna till Hotel Lysekil.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.