Idag får ni möta Joel Olofsson som kom hem från Brighton och öppnade en tatueringsstudio här i Lysekil

Idag får ni träffa Joel Olofsson som drog från Härnäset i Lysekil till Borås och sen vidare till Brighton i England och nu är han tillbaka i Lysekil med sin flickvän Francesca India Parkinson och har öppnat en tatueringsstudio på Södrahamngatan 6.

IMG_5268
Här jobbar Joel och hans mamma och pappa med att göra i ordning lokalen.

Joel är uppvuxen på Härnäset utanför Lysekil. Han minns att hans gammelmorfar hade några små fåglar på armen och att hans storebror också hade färgglada tatueringar. Redan som liten var Joel intresserad av att man kunde ha teckningar på huden. När han var 7-8 år försökte han rista in ett ”J” på armen men som tur var han lite feg så det blev inte så mycket till bokstav. Han har alltid älskat att rita och måla och hans skolböcker var alltid fullklottrade med små figurer berättar Joel.

När han blev äldre och så småningom äntligen fick sin första tatuering så blev han ännu mer intresserad av att man faktiskt kunde ha tatuerande som sitt yrke. Det är inte en lätt bransch att komma in i dock, och det var ännu svårare för 8-10 år sedan än det är nu. Det finns inga seriösa utbildningar för att bli tatuerare utan om du vill lära dig får du jobba hårt på att få ihop en bra portfolio med teckningar, skisser och målningar och sedan söka plats som lärling.

IMG_5279
Joel Olofsson.
IMG_5271
Francesca India Parkinson.

2006 hade Joel tur och fick plats som lärling hos Johan och Cia på ”Black Scar Tattoo” i Borås, det var en lång lärlingstid och inte förrän 2008 började han tatuera ”på riktigt”. Han trivdes bra på Black Scar och han blev kvar där ända tills 2010. Då det var dags för Joel att ta steget vidare ut i världen. Han har alltid gillat Storbritannien och har spenderat mycket tid i London och på tatueringsmässor runt om i England så när det blev dags att flytta ifrån Borås var det dit han satte segel. Joel valde dock att inte bo i London utan kände att han ville bo vid havet, Bohusläning som han är. Brighton blev det givna valet för honom. Det ligger inom en timmas resväg från London, nära till flygplatsen och har en fantastisk konst och musikscen som han inte sett någon annanstans i världen. Det är verkligen en mycket speciell stad. Han har under sin tid i Brighton jobbat i ett flertal kända tatueringsstudios och på så vis byggt upp ett stort kontaktnät med många riktigt skickliga tatuerare och vänner från världens alla hörn, och så föddes idén till att öppna en tatueringsstudio i Lysekil.

IMG_1492
Joel & Francesca.

Många av hans vänner frågade alltid när han berättade om den lilla staden vid havet om han inte hade funderat på att öppna en tatueringsstudio där. Efter att han haft en idé i tankarna under flera år bestämde han och hans flickvän Francesca för att göra slag i saken. I juli gick drömmen i uppfyllelse och de öppnade sin tatueringsstudio.

IMG_1501

Han har haft mycket hjälp av sin familj i Lysekil med allt från renovering, juridiken och till att inte minst att åka land och rike runt för att köpa in utrustning och möbler.

IMG_5049

Francesca har börjat lära sig svenska och förstår ganska mycket vad folk säger när de kommer till studion. ; ”Hej vad kan jag hjälpa dig med” frågar hon när det kommer in en kund när vi pratar. Joel & Francesca berättar att de blivit glatt välkomnade i Lysekil och att många av stadens folk kikar in på en kopp kaffe och pratar lite om sina planer på lite kroppskonst.

IMG_5054
Joel förbereder sig för en kund som vill ha en tatuering.
IMG_5070
Det är Peter Jonsson som bokat tid hos Joel & Francesca
IMG_5073
Emma Hogander tittar på när Peter tatuerar sig och pratar samtidigt med Francesca.

Francesca berättar vidare att hon verkligen gillar Lysekil. Vädret här nu i Lysekil påminner väldigt mycket som vädret hemma i England berättar hon och skrattar. Hon längtar att snön skall komma för det är något det varit ont om där hon kommer ifrån. Hon berättar även att hon kan tänka sig ta en tur på skidor för det är något hon aldrig har prövat på. De kommer ha flera skickliga tatuerare och piercare i studion och de hoppas att få se hela Lysekils befolkning gammal som ung bli till vandrande konstverk i deras tatueringsstolar och på piercingbritsen. Den 20:e december blir det stort julkalas med drop-in med glögg och pepparkakor. Ni som vill läsa mer om Joel & Francesca eller följa dem på Instagram kan göra det på deras Facebooksida: Livets Salt på Facebook. Instagram: LIVETSSALTTATUERING.

Välkomna och lycka till i Lysekil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close