Bor i Lysekil "Staden vid havet"

Jag har varit i Järvsö några dagar och i lördagskväll var jag och fotade och lyssnade på Sarah Dawn Finer som gästade ett nästan fullsatt Kulturhus i Bollnäs. Det blev en underbar kväll med Sarah och hennes fantastiska musiker.

IMG_7290

Sarah kommer in och tänder ett ljus i början av konserten.

IMG_7454

”Vinterland” heter Sarah´s nya album och även turnén hon är ute på just nu. ”Vinterland” som är titelspåret på nya skivan inleder denna kvällen, och den är bl.a. gjord av Laleh Pourkarim. Sarah, musikerna, scenljuset, lokalen, och ljudet gör att man blir förtrollad, det låter helt fantastiskt och man glömmer bort tiden och Sarah bjuder verkligen på sig själv.

IMG_7309

IMG_7389

Marika Willstedt som ni säkert känner igen från ”Så skall det låta” är med på turnén.

Sarah pratar hela tiden med publiken och berättar bl.a. att hon tog körkort i Ljusdal för ett tag sedan. I somras var hon på Freluga i Bollnäs och spelade och berättade även om Musikhjälpen som startar idag den 8:e december i Uppsala och där hon på söndag den 14 december skall vara med i glasburen som gäst och sjunga om någon vill gifta sig i buren. Den auktionen och mycket mer hittar du på Musikhjälpens sida..

IMG_7485

IMG_7501

Det är en glad Sarah Dawn Finer med en underbar utstrålning som får publiken att skratta och ibland blir det även tid för lite eftertanke. ”Vintersaga” av Ted Ström och alla andra låtar gör hon strålande bra med sin fantastiska röst. 14 spelningar står det på hennes hemsida att hon skall avverka. Turnén startade i Karlstad den 28 november och pågår till den 19 december då de spelar i Östersund.

IMG_7516

IMG_7729

IMG_7877

Marika Willstedt i duett med Sarah i ”Winter Song”.

IMG_7836

IMG_7860

Ola Gustafsson på gitarr och i bakgrunden ser ni den legendariske trummisen Per Lindvall.

IMG_8138

IMG_7891

Bandet består av:

IMG_8067

Ola Gustafsson på gitarr.

IMG_8078

Per Lindvall på slagverk.

IMG_8092

Thobias Gabrielsson på bas och sång.

IMG_8100

Marika Willstedt på olika instrument och sång.

IMG_8124

Jesper Nordström spelar bl.a. keyboard och är producent.

IMG_8351

Sista låten innan extranummer blir ”What a wonderful world”.

IMG_7995

IMG_7998

Sarah går ut och publiken applåderar och skriker så det står härliga till, och hon kommer in igen och gör två extranummer på Kulturhuset i Bollnäs.

IMG_8414

Den första låten i extranumret är ”Sometimes it Snows in April” med Prince. Låten tillägnar hon till dem som förlorat någon nära och berättar samtidigt att hon detta året förlorat nära vänner.

IMG_8429

IMG_8430

Sarah slänger snö över sig.

IMG_8468

Sista låten blir ”Nyårslöfte” som Sarah gjort tillsammans med Bo Sundström.

IMG_8562

IMG_8575

Sarah tackar för sig.

IMG_8583

Sarah och bandet tackar för sig.

IMG_8588

IMG_8599

Det blir full poäng på denna julkonsert. Har ni inte sett Sarah Dawn Finer och bandet så gå och titta, det är helt makalöst bra! Samtidigt kan ni passa på att lägga pengar på Musikhjälpens sparbössor som Sarah har med sig när hon efteråt signerar skivor för dem som vill köpa det. Jag hälsade på Sarah efteråt och berättade att jag åkt ifrån Lysekil för att se henne. Jag köpte 2 skivor och la även pengar i bössorna. Stort tack till Pelle Larsson på Bollnäs Kulturhus som fixade så att jag fick fotografera.

IMG_8621

IMG_8632

Jag och Sarah!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: