Lysekilsbandet Kepz spelar i Folkets Hus i Lysekil för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Westlivs insamling till Barncancerfonden är nu uppe i över 75 000:- berättar Bernt ”Berra” Åkesson i Grundsundsbandet Westliv. Ni som inte varit med från början så började det med att, en av bandmedlemmarnas barn hade fått cancer. Bernt ”Berra” Åkesson skapade en insamlingen ihop med bandet Westliv. Efter det så har både Glicko, P4 Väst och Bohusläningen berättat historien om detta. Nu fortsätter insamlingen då Lysekilsbandet Kepz spelar i Lysekils Folkets Hus lördagen den 21 februari, för att hjälpa till att samla in pengar till Westlivs insamling till Barncancerfonden.

1464694_10152787322063019_1124828862310785386_n
Lysekilsbandet Kepz.  Foto: Christian Lycke.

Jag fick en intervju med en av bandmedlemmarna Tommy Thörnblom som berättar att det hela började med att bandet pratade om att de spelade inte för pengarna skull, utan skulle kunna tänkas sig att ställa upp gratis om det var för något välgörande ändamål. Tommy och bandet fick se detta om Grundsundsbandet Westlivs insamling som då redan var uppe i över 40 000:-, och då började de prata om de inte skulle hitta på något för att hjälpa till med insamlingen.

De frågade om de kunde hyra Folkets Hus för en billig peng, men redan där berättar Tommy att ordförande i Folkets Hus Kent Fredriksson sa att de fick låna lokalen helt gratis till detta ändamål. Sen rullade det på. Lysekilsposten ställer upp med gratis annonser, och det ända som hittills kostat pengar är biljetter och affischer men de har de fått köpa för en billig penning berättar Tommy nöjt.

Bandet Kepz består av: Bosse Johansson på sång och gitarr, Tommy Thörnblom på saxofon, Ingvar Andersson på gitarr, Niklas Pettersson på bas och han är en ny bandmedlem i Kepz berättar Tommy och så har vi Stig Pettersson på trummor. Bandet Kepz har hållit på i ungefär 5-6 år och spelar bl.a. på Jönssons Katt på somrarna.

Förköpsbiljetterna sälj på Akademibokhandeln i Lysekil för 100:- /st. Hela behållningen går oavkortat till Grundsundsbandet Westlivs insamling till Barncancerfonden. Bernt ”Berra” Åkesson tycker att detta är fantastiskt att de ställer upp på detta berättar han när jag pratar med honom på telefon.

På Skaftö är det mer folk som också engagerar sig med försäljning av bl.a. kakor till förmån för Barncancerfonden. Det är Lotta De Verdier som engagerar folk att hjälpa till att sälja kakor som de beställer av kakservice. 50:- kostar en låda och 20:- av den kommer att gå till Barncancerfonden. Dessa pengar kommer också att gå till Westlivs insamling till Barncancerfonden. Även Grundsunds skola håller på med ett projekt mellan januari och mars som kommer att avslutas i Skaftö Folkets Hus med försäljning och loppis den 30 mars där pengarna kommer att gå till Barncancerfonden och Unicef.

21 februari i Biosalongen i Folkets Hus i Lysekil uppträder Kepz med start kl. 16:00. Biljetter köper ni hos Hasse på Akademibokhandeln. Varmt välkomna.

Länk till Westlivs insamling på Barncancerfonden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.