Jag hälsade på Mikael Koivuhuhta, som kommer att driva golfkrogen på Skaftö.

Golfrestaurangen på Skaftö har tagits över av före detta Brygghusets köksmästare Mikael Koivuhuhta.

IMG_7818

Restaurangen öppnar 16 mars.

Om allt går enligt planerna öppnar Golfen Mat & Möten Fiskebäckskil redan den 16 mars. Jag åkte och besökte Micke och fick en pratstund med honom när han höll på med att städa och sätta ihop de nya borden som skall pryda Golfen Mat & Möten.

Född i Halmstad.

Det var en ganska lugn Micke som tog emot mig när jag kom till Golfen. Micke presenterar sig och på efternamnet förstår jag att han är av finskt ursprung. Han berättar att hans pappa och mamma är från Finland, men de flyttade till Halmstad, och där är Mikael född. Efter en kort tid i Halmstad flyttade familjen till Orust.

IMG_7821
Mikael Koivuhuhta sätter ihop borden.

Gick restaurangskolan i Uddevalla.

Vid 19-20 års ålder gick han ut Hotell och restaurangprogrammet i Uddevalla. Efter skolan fick han jobb på Krogen i Uddevalla. Där jobbade han i 2 ½ år. Han fick ett tips att Brygghuset i Fiskebäckskil sökte folk till sommaren. Tanken var att stanna där en sommar och sedan dra vidare. Det blev 7 år på Brygghuset berättar Micke. Sommaren 2007 började han på Brygghuset, och idag 7 år senare satsar han på något eget.

 

 Vemodigt att lämna Brygghuset.

Micke blev Brygghusets första heltidsanställda person efter det att Brygghuset byggde ut och att Joels Bar kom till. Det känns verkligen vemodigt att lämna Brygghuset där han trivts så bra berättar han, men samtidigt har han alltid varit sugen att driva något i egen regi. Golfkrogen är nyrenoverad med nytt golv, nya möbler och ljuddämpat tak och det känns väldigt inspirerande tycker Micke.

IMG_7835

 

Utvecklades mycket under åren han jobbade på Brygghuset.

Micke fick reda på ganska tidigt att Golfkrogen var ledig, samtidigt så trivdes han så bra på Brygghuset, men tillslut så bestämde han sig för att satsa på detta. Han berättar vidare att han fått utvecklats de åren han jobbade på Brygghuset.

 

 Flyttade till Skaftö 2010.

2010 flyttade han från Uddevalla till Skaftö och trivs väldigt bra på Skaftö. Tanken med Golfen Mat och Möten är att fokusera på maten. Han vill samtidigt skapa en självklar mötesplats bland de golfare som spelar här på Skaftö. Att få det familjärt och att de skall känna sig som hemma. Han berättar att han har grönt kort och hoppas att han nu skall ha lite mer tid för golfen än han haft tidigare. De fick en dotter och efter det så har han tagit några sabbatsår berättar han och skrattar.

 

Liveband på långfredag.

Från de att de öppnar nu i mars har de öppet varje dag för lunch. Långfredagen den 3 april kommer de att ha ett liveband som spelar mellan 22:00-01:00. Bandet heter ”Radar” och kommer från Vänersborg berättar Micke.

 

 Vill satsa på After Golf.

Tankarna finns på en ”After Golf” mellan 17-19:00 under vissa dagar på sommaren. Trubadurer kommer han att satsa på. I vilken omfattning det blir vet han inte ännu, men tankarna finns där. Tanken är att de skall ha mer öppet än vad de andra krögarna haft som drivit golfkrogen tidigare.

 

Mycket husmankost på menyn.

Menyn kommer att bestå av husmanskost, och någon enklare Ala carte på kvällarna. Det kommer finnas något som passar alla berättar Micke. Det kommer även att kunna boka rum på Golfen Mat & Möten. Det finns sex stycken rum som går att hyra för den som vill det.

 IMG_7843

Stor uteservering under sommaren.

Det sista nu är att städa och skruva bord sen så är det mesta klart. Runt 70 platser finns inne i själva Golfen. Sen så har de en stor uteservering på utsidan, där man kan sitta på första parkett att se golfspelarna gå ut på första hålet och komma in på det sista. Cirka 70 platser finns det också utomhus. Ni som vill läsa mer om Golfen Mat & Möten i Fiskebäckskil kan göra det på deras Facebooksida.

 Golfen Mat och Möten på Facebook.

One thought on “Jag hälsade på Mikael Koivuhuhta, som kommer att driva golfkrogen på Skaftö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s