Ägarna till Backyard i Norra hamnen i Lysekil öppnar även restaurangen Publik Mat & Bar i före detta Café Lysmars lokaler.

 

IMG_9523

Backyard i Norra hamnen öppnar åter igen i början på juni. 

I sommar är de tillbaka Andreas Upper och Jens Hallberg kommer att driva Backyard i år igen. Inte nog med det. Andreas och Jens tar över före detta Café Lysmar som ligger snett över gatan sett från Backyard i Norra hamnen i Lysekil tillsammans med Magnus Olsson.

IMG_7921
Andreas & Jens.

 Öppnar även tvärs över gatan i Lysmars gamla lokaler. 

Andreas berättar att den 11 mars blev det klart med Backyard. Tanken har hela tiden funnits att driva Backyard i år igen. Men precis idag när jag var och hälsade på Andreas och Jens så hade det blivit klart. Backyard kommer att se ut på ungefär samma sett, utan några större förändringar, men med lite små förbättringar berättar Jens.

 

Backyard kommer de att öppna i början på juni, och med liknande öppettider som förra året.

Jag frågar hur det kommer sig att de öppnar i Lysmars lokaler. Jens och Andreas berättar att redan innan de hade blivit varma i kläderna förra sommaren på Backyard så var det några som tyckte att de skulle driva Lysmar. Tanken har aldrig varit att Jens och Andreas bara ska driva Backyard, så när möjligheten sedan dök upp att ta över gamla Café Lysmars lokal tvekade de inte. De vill också bygga upp en långsiktighet, eftersom Backyard så småningom inte kommer finnas kvar där det ligger idag i Norra hamnen. Planen där av hyresvärden är att det skall byggas bostäder där. Då innebär detta steget att de kommer kunna finnas kvar i Norra hamnen även när Backyard inte kan finnas kvar längre. Andreas berättar även att tanken är att Backyards koncept ska leva vidare och utvecklas i någon form även efter när den nuvarande skepnaden i Norra hamnen försvinner.

 

Publik Mat & Bar kommer den nya restaurangen att heta. 

Tanken på att ha öppet den nya restaurangen året runt finns där, men inget är planerat. Till en början blir det sommarverksamhet berättar Andreas. Den nya restaurangen skall heta: Publik Mat & Bar. Just nu håller de på att bygga om lokalen. De berättar att det skall bli lite av en modernt Bistro. Det skall bli ett enkelt, modernt koncept. De berättar att de vill förmedla att det skall vara enkelt att gå ut och äta. Samtidigt skall det inte kosta skjortan att köpa en maträtt. Det ska vara ett ställe dit man vill gå oftare till för att få sig en bit mat, eller träffas och umgås. Lite som en modern kvarterskrog tillägger Andreas.

IMG_7962

 

Kompisen Magnus Olsson blir ett bra komplement till Jens och Andreas på nya stället. 

På Publik Mat & Bar kommer det även att finnas en tredje delägare. Det är Jens och Andreas vän Magnus Olsson som tyvärr inte är där när jag besöker dem i Norra hamnen. Magnus är kompetent inom bl.a. bar, matsalsarbete, vin och sprit m.m. berättar Jens. Magnus är från Lysekil och har också jobbat på olika ställen här i Lysekil på somrarna precis som Andreas och Jens gjort. Magnus har även fungerat som ett jättebra ”bollplank” inom hans kompetensområde på Backyard tidigare berättar Andreas vidare.  De känner att Magnus blir ett bra komplement till dem på den nya restaurangen.

 

Vill skapa en känsla av klubbmiljö på nya krogen. 

De vill även skapa någon sorts klubbmiljö genom att ha öppet lite senare på kvällarna. Har man te.x. varit på NH5 eller Backyard så kan man slinka in lite senare på kvällskvisten och ta en drink på Publik Mat & Bar. Redan förra året när de öppnade Backyard ville de ha öppet längre. Men förutsättningarna var inte så bra eftersom redan kl. 23:00 var man tvungen att stänga av musiken där p.g.a. att det är utomhus.

 IMG_7928

Kommer att satsa på trubadurer på båda ställena. 

Trubadurer kommer de att satsa på både på Backyard och Publik Mat & Bar. I mitten på maj kommer de att öppna den nya restaurangen. Till en början blir det bara på helgerna, men runt midsommar kommer de att ha öppet dagligen. De kommer även att behöva anställa folk, och ni som är intresserad av sommarjobb kan höra av er tillinfo@backyard.nu Utsikten när vi tar foton kan man inte klaga på. Ni kan följa både Backyard och Publik Mat & Bar på deras Facebooksidor. De finns även på Instagram som @Backyardlysekil och @Publiklysekil

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.