Factory, Magnum Bonum och Noice gästade TanumStrand i Grebbestad i helgen. Det blev en fantastisk kväll i nostalgins tecken.

I helgen var det nostalgifest på TanumStrand i Grebbestad.

Factory, Magnum Bonum och Noice intog sporthallen på TanumStrand i helgen. Vilken kväll det blev. Det roliga i detta var att Magnum Bonum träffade jag när de var och lirade på Club Skaftö i Fiskebäckskil 1980. Vi spelade bl.a. tennis ihop på tennisbanorna i Fiskebäckskil. Vi höll kontakten och senare när de var här så åkte jag alltid och hälsade på dem. Jag var med dem när de spelade i Hunneboparken med Kim Larsen bl.a. Nu möttes vi igen 35 år senare. Mats Hedström och Per Schiller i Magnum Bonum. Det var riktigt roligt. Fick även en intervju med dem som kommer längre fram på bloggen.

TanumStrand vilket perfekt ställe för att ordna sådana här tillställningar. Hotell och sen bara gå 100 meter så finns underhållningen i sporthallen. När det inte är underhållning där så har de den i matsalen på själva TanumStrand. Det är hemtrevligt i sporthallen. Det är stort och rymligt och man kan gå runt eller sätta sig vid borden som står på sidorna.

IMG_8764
Sporthallen på TanumStrand.

 klockan 22:00 skall showen börja. Först ut är gruppen Factory. Gruppen bildades 1975. ”Efter plugget” var låten de slog igenom med. Det börjar komma mer och mer folk och klockan börjar närma sig 22:00.  Det är en discjockey som spelar, och dansgolvetbörjar att fyllas.

IMG_8786

Så var det dags för kvällens första band Factory att gå upp på scenen. De startar med låten ”Ultrabox”.

IMG_5612
Factory.

IMG_5457

Våren 1979 kom albumet ”Factory”. Albumet sålde 170 000 exemplar. ”Lagt kort ligger” blir nästa låt i sporthallen på TanumStrand. Sedan kommer ”Så e livet”, ”Poängsamling”, ”Är det konstigt” och så ”Efter Plugget” som verkligen fick folk att dansa och det blev allsång.

IMG_5506

IMG_5599

Lp:n ”Factory II” släpptes 1980 och sålde i 80 000 ex. Vidare så blev det ”Vi sticker” och ”Du kan sova gott inatt”.

IMG_9042

IMG_8993

IMG_9104

IMG_9006

IMG_5407

IMG_9030

Fantastisk bra början på en härlig kväll. Nu blev det paus en stund och discjockeyn Kangasoja tog över golvet med sina vinylplattor. Nästa band på tur är då Magnum Bonum. Bandet bildades 1977. Debutsingeln ”Skateboard” som släpptes våren 1978 sålde i över 35 000 ex.

IMG_9268
Magnum Bonum.

Första låten blev ”Du ljuger” är från det senaste albumet ”Skott från gevär”. Sedan blir det ”Marie” från deras andra album ”Bakom spegeln”.

IMG_9347

IMG_9330

IMG_9433

IMG_9412

IMG_9406

”Radio Love” från ”Hög hatt och låga skor” som släpptes 1980. ”Vi vill ha mer” från samma album, och låten ”Digital panik” från albumet ”Färghållarelorglar” som kom 1981. ”Lover boy” var näst på tur, och sedan blir det en låt från gruppen ”Intermezzo” vars två bandmedlemmar ingår i det nuvarande Magnum Bonum. Det är IB Fransén och Tommy Erblom.

IMG_9364 IMG_9373 IMG_9236

Skateboard blir näst sista låt och det är full fart på publiken i TanumStrands sporthall. Som sista låt blir det ”Hög Hatt”.

IMG_9341

IMG_9327

Sist ut är gruppen Noice. Bildades 1977. Jag har aldrig sett Noice live för ut, och med de medlemmarna de har idag så var jag verkligen nyfiken på hur detta lät. ”1987” är den första låten från albumet ”Det ljuva livet” som kom 1981.

IMG_9606
Noice.

IMG_9455

IMG_9518

IMG_9570

IMG_9723

IMG_9753

Låten ”Bedårande barn av sin tid”, ”Jag vill inte va som alla andra”, ”En kväll i tunnelbanan”,  ”Dolce vita”, ”Romans för timmen”, Rosa ljus. Det fullkomligt sprutar ut hitlåtar från Noice. Publiken är verkligen med på tonerna och sjunger med och dansar.

IMG_9528

IMG_9458

IMG_9468

IMG_9575

Vidare blir det ”Allting okey”, ”Amerikanska bilar”, ”Vi rymmer bara du och jag”, ”Du lever bara en gång” och som extranummer ”I natt e hela stan vår” och ”Ut i natten”.

IMG_9716

IMG_9666

IMG_9670

IMG_9626

IMG_9707

IMG_9680

Vilken kväll, det var sagolikt. Har ni möjlighet gå och se detta om de uppträder någonstans i Sverige..GÖR DET!!! Efter konserten träffade jag på både Peo Thyrén och bandet och fick en bild med dem.

IMG_1255
Noice och jag.
IMG_1259
Peo Thyrén och jag.

Stor tack till TanumStrand. Jag kommer nog att dyka upp vid fler tillfälle när det blir konserter på TanumStrand. De har lyckats med att få många stora namn i sommar till Grebbestad. Diggiloo, Tomas ledin och Taubespelen är några av de som besöker TanumStrand i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.