I helgen avgörs Nationella spelen i floorhockey i Kronbergshallen i Lysekil.

I helgen blir det Nationella spelen i Floorhockey i Kronbergshallen i Lysekil. Lysekil som rönt stora framgångar i bl.a. Special Olympics där flera av spelarna i IF Sol deltagit genom åren. Föreningen bildades den 18 april 1993.

Floorhockey är en variant av innebandy.

Floorhockey är en variant av innebandy som är framtagen för att passa in i Special Olympics. Man spelar med en filtpuck med ett hål i, och en klubba som är ett skaft med en filtknopp längst ner. Man spelar fem mot fem precis som i ishockey och innebandy och speltiden är 9×3 minuter, flest mål vinner.

Fick en intervju med Nicholas ”Nico” Mattiasson.

Jag ringde upp Nicholas ”Nico” Mattiasson som är en av ledarna i IF Sol. Nico berättar att han väntar på att turneringen skall starta i Kronbergshallen på lördag. Nico är assisterande tränare i laget. Han berättar att de är tolv stycken i laget, och att de tränar varje tisdag.

13001_406872339407752_2079802377_n
I Sydkorea. Nicholas ”Nico” Mattiasson är den andre från vänster i bild. Foto: Ulrica Hellqvist.

 Stora framgångar för flera spelare från Lysekil i landslaget.

Hösten 1995 startade Nico med floorhockey. Han skulle bara vara med i en säsong och det blev hela tjugo säsonger för honom. Idag hoppar han in och spelar ibland när de tränar. Det har blivit några Special Olympics med utlandsresor för Nico som bl.a. var i Toronto 1997. Där blev det tyvärr ingen medalj. 2001 var de i Alaska och där blev det en bronsmedalj för det svenska floorhockey landslaget, och Nico stod i mål för Sverige. 2005 var de i Japan, men där var inte Nico med. 2009 var de Idaho i USA, och Nico var uttagen som målvakt i det svenska laget.  Där blev det en silvermedalj. 2013 var det Sydkorea som stod för värdskapet för Special Olympics. Där blev det också silvermedalj för Nico och de andra.

404802_406941239400862_1293649727_n
Laget laddar upp inför match I Sydkorea 2013. Foto Ulrica Hellqvist.
556068_406940296067623_1483493999_n
Nico står i målet. Foto: Ulrica Hellqvist.

Invigning kl. 13:00 i Kronbergshallen i Lysekil.

Gruppspelet börjar redan kl. 9:25 på lördag morgon då Köping möter Roslagen Sol Röd. Att ha nationella Spelen på hemmaplan i Lysekils känns fantastiskt kul tycker Nico. Det är mycket bra motståndare de får möta i helgen berättar han vidare, men han hoppas på en medalj. Det blir stor invigning k 13:00 på lördag med inmarsch och invigningstal. På söndag spelas matcherna om bronset kl. 9:30 och finalen går av stapeln 10:30. Annie Pettersson och Erik håller i zumbauppvärmningen båda dagarna.

522750_10150773091992492_1382557257_n
Foto från turneringen 2012. Här ses Nico gå runt och peppa spelarna innan nedsläpp. Foto: Stefan Hammagren.

 Lysekils laguppställning.

Lysekil ställer upp med Målvakt: Otto Pålsson, backar: Lars-Johan Bertilsson, Patrik Johansson, Joakim Grundberg, Robin Nolblad, forwards: Mathias Jacobsson, Nico Arenas, Carolin Niklasson, Jimmy Karlsson, Henrik Jansson, Emelie Ödman, Fredrik Lorensson, Ledare: Martin Stenberg Nicholas Mattiasson, Tommy Josefsson, materiellare: Marcus och Bea Andersson. Dessutom så hjälper anhöriga till vid sidan av.

11157966_10202881614600500_1539158093_n
På bilden saknas Emelie Ödman. Foto: Nicholas Nico Mattiasson.

Tv-team på plats i Kronbergshallen.

Tommy Josefsson som är ordförande i IF Sol i Lysekil berättar även att ett Tv-team från Nordisk Film TV kommer att vara på plats och filma i Kronbergshallen i Lysekil under helgen. En kille som är ledare för ett av lagen är även ledare för det lag som skall åka och spela fotboll i Los Angeles i sommar på Special Olympics. I laget han leder finns även några killar som skall åka med till Los Angeles och spela. Tv-teamet kommer att följa dessa killar och det kommer att visas på Tv längre fram. Tommy Josefsson hoppas på jättemycket folk som kommer till idrottshallen i Lysekil och hejar på alla duktiga spelare som är med. Under här finns helgens program till Kronbergshallen.

Stort tack till Ulrica Hellqvist och Stefan Hammargren för foto.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s