Café Kungsgatan och Bakgården med Bosse´s Bod-ega laddar inför en härlig sommar med massor av artister på Bakgården.

ANNONS

Café Kungsgatan och Bakgården med Bosse´s Bod-ega laddar inför en härlig sommar med massor av artister på Bakgården.

IMG_6349
Gisela Leandersson Ottosson framför Bosse´s Bod-ega.

Öppnade för 17 år sedan. 

Café Kungsgatan öppnades för 17 år sedan. För 6 år sedan tog hennes man Bosse och Gisela Leandersson Ottosson över företaget själva. Idag driver de en populär lunchrestaurang mitt på Kungsgatan i Lysekil.

IMG_6314

IMG_5996

IMG_5875

Började med After Shopping som fortsätter i höst.

Inriktningen från början var ett Café med lite pajer, pasta, soppa och veckans rätt. Sen kände Gisela att hon ville satsa mer på husmanskost. Det låg i tiden säger hon. De fick en hel del beställningar på sommaren och även företag visade sitt intresse för catering. För cirka 6 år sedan när hon tog över företaget tillsammans med sin man Bosse då började de med lunchbuffé.

IMG_5864

IMG_5902

Det är lite Café & Bistro nu på Café Kungsgatan berättar Gisela vidare. De har även börjat med lite After Shopping med underhållning på fredagarna som blivit mycket populärt. Detta kommer de att fortsätta med i höst.

IMG_5908

IMG_5917

IMG_5927
Gamla tidningsutklipp i taket och på väggarna.

De kommer att utöka maten i sommar.

Dagens lunch serveras mellan 11:30 – 14:30. I sommar kommer det även att utöka maten med en liten a la carte meny som kommer att serveras mellan 15:00-18:00. De har också ändrat lite i deras smårätt och mackmeny. T.ex. så serveras pulled pork i tunnbröd och gräddfil med chips.

IMG_6066

Det har varit mycket kändisar på Café Kungsgatan.

Gisela berättar vidare att de var nominerade till bästa caféet 2004. De var där och tittade på caféet men hon visste inget förrän de hörde av sig och berättade att de var nominerade. 2010 var Café Kungsgatan även med i stora Caféboken. I mars i år blev hon utvald till ”Årets kvinnliga företagare” med moteveringen: För hon är en driven och  kreativ företagare, en stark kvinna som är en förebild för oss alla.

IMG_6332
Gisela med utmärkelsen hon fick.

IMG_6027

IMG_6036

De öppnade Bosse´s Bod-ega för fem år sedan.

Bosse´s Bod-ega öppnade de för cirka fem år sedan, och det har blivit mycket populärt med underhållning och grillmeny på Bakgården vid Café Kungsgatan. Monica Törnell, Jan Johansen, Anna Stenbeck och musikalartister och många andra har uppträtt på Bakgården. I sommar blir det full fart igen berättar Gisela.

IMG_2037
På Bakgården.
IMG_0775
Louise Holmberg är en av de som jobbar på Café Kungsgatan.

IMG_6352

Något för de äldre på tisdagar på Bakgården.

Några tisdagar i juli slår hon ett slag för de äldre på Bakgården i sommar. Dragspel och en sillmeny kanske kan vara något att locka med på en tisdagseftermiddag. Gisela har många idéer på vad som man skulle kunna göra på Caféet.

Sommarens artister på Bakgården.

1 juli. SUSANNE ALFVENGREN

8 juli. NICK BORGEN.

10 juli. MANNY & TOBBE.

11 juli. MANNY & TOBBE.

15 juli. INNEBANDET.

17 juli. LINE UP.

22 juli. JAN JOHANSEN.

25 juli. ROBERT & ANNA.

29 juli. ROBERT & ANNA.

8 aug. ANDREAS GALLE & ÅNGMASKINEN.

29 aug. MANNY & TOBBE. SÄSONGSAVSLUTNING.

Det kan tillkomma fler artister under sommaren så håll ögonen öppna. Café Kungsgatan på Facebook.

IMG_6363

Varmt välkomna hälsar Gisela & Bosse.

                                                                                                                                                                                                                 ANNONS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.