Idag testade jag Ninebot! Det första jag tänkte var att varför har jag inte testat detta tidigare. Nu finns Ninebot i Lysekil som uthyrning vid Grand Hotel på Kungstorget.

Jag har för första gången i mitt liv testat en Ninebot! Det var fruktansvärt kul, och har ni inte gjort detta så skall ni göra det. Det står att man lär sig att köra den på en minut, det stämmer helt och hållet.

Karl & Vincent hyr ut Ninebots i Lysekil.

Jag träffade Karl Kristensson som tillsammans med Vincent Juhlin hur ut Ninebots i Lysekil. Ninebots är i princip detsamma som en Segway berättar Karl.

img_8675
Karl & Vincent är ute och delar ut reklam för uthyrningen av Ninebot.

Ninebot är tillverkat av en kinesisk tillverkare. Stålhjulingar som det kallas har varit en av de största konkurrenterna till Segway. I våras köpte Ninebot upp Segway. Idag är det samma företag som äger de båda.

Karl berättar att ser man till tekniken så är det ingen större skillnad på dem. Han har även testad båda och märker ingen skillnad direkt. Hastigheten är detsamma för båda och maxhastigheten är 20 km/h.

Innan jag ger mig iväg på en tur, så ber Karl mig aktivera den med min fot. Sedan skall jag gå upp och ställa mig för att hitta balansen. Efter det så tar jag tag i handtagen och Karl berättar hur jag svänger, bromsar, åker framåt och backar. Jag ger mig iväg och känner en aning nervositet när jag åker kungsgatan fram.

IMG_5257

Det blev en liten tur och att det var fantastiskt var bara förnamnet.. Det är inte sista gången jag åker detta.

I Lysekil finns fina stråk att köra på.

Från början var det Vincents ide. Vincent har varit i Lysekil ett tag och jobbat med olika saker och kände att detta var något de skulle satsa på. Både Segway och Ninebots finns på många ställen runt om i landet. I Lysekil finns fina cykelbanor och det skulle passa att hyra ut dessa här. Samtidigt är en Ninebot ett mycket trevligt sätt att se Lysekil på om man inte orkar gå hela vägen.

De står vid Grand Hotel och hyr ut sina maskiner.

Vincent och Karl startade firman Kapten Pirat och nu är de i full gång. Just nu står de vid Grand Hotel här i Lysekil och hyr ut sina Ninebots. De har även plats ute vid Havsbadsparken att hyra ut sina maskiner om de vill.

Det är en hel del som hyr Ninebots, och man märker nu att det blir mer och mer berättar Karl. Jag trodde aldrig att jag skulle klara av att köra en Ninebots, men det var lätt som en plätt måste jag tillägga. Karl berättar att det krävs ett normalt balanssinne, och det räknas som en cykel när du är ute och kör tillägger han.

Vanligaste kommentaren efter att de testat den.

Den vanligaste kommentaren när folk har hyrt en Ninebots och kommer tillbaka efter tiden är slut, är att de måste ha en sådan. Cirka 35 000: – är priset om du vill äga en och den går på batteri. Den tar 3 timmar och ladda. Laddar dem gör man i ett vanligt eluttag, och man kan köra cirka 20 km på en laddning ungefär. De är vattentåliga, men man skall inte köra med dem i regn.

IMG_5269
Karl utanfär Grand Hotel i Lysekil där de har uthyrning av dessa Ninebot.

Vilken höjdare. Har ni inte testat detta så gör det.. Du kommer inte att ångra dig en sekund. Här under kan du läsa mer om Ninebot.

http://www.kaptenpirat.se/

En tanke på “Idag testade jag Ninebot! Det första jag tänkte var att varför har jag inte testat detta tidigare. Nu finns Ninebot i Lysekil som uthyrning vid Grand Hotel på Kungstorget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.