Jill Johnson flyttade in en regnig konsert från Havsbadsparken till Oscars och körde 4 låtar aukustiskt.

Jill Johnson gästade ikväll Havsbadsparken i Lysekil. Innan Jill var det förbandet Abalone Dots som öppnade i Havsbadsparken. Men det stora som hände ikväll var att mitt under Jills konsert började det regna och konserten avbröts.

Det som hände sen var att Jill och bandet körde 4 låtar akustiskt som en extra grej inne på Oscars som ligger alldeles bredvid Havsbadsparken. Detta var verkligen stort gjort av Jill. Här är text och bilder från en underbar kväll med storm, regn, Abalone Dots och Jill Johnson.

CI2A2941

Abalone Dots består av 3 tjejer som heter Sophia Hagman på sång, mandolin, cello och banjo, Louise Holmer sång, kontrabas, och Piano och Rebecka Hjukström sång, gitarr, banjo och dobro. Namnet kommer från de prickar av pärlemor som sitter på bl.a. gitarrens hals. Musikstillen beskrivs som bluegrass när man läser om dem på nätet. Ikväll gästade de Lysekil och gjorde en underbar konsert.

CI2A2960

CI2A2952

CI2A3034

De har precis släppt ett nytt album som heter Red och som innehåller 11 låtar. De turnerar flitigt och missade ni dem här i Havsbadsparken så kan ni lyssna till dem den 12 augusti för då uppträder de på Lyckornas brygga i Ljungskile. Detta var riktigt bra denna lite blåsiga julikväll i Lysekil.

IMG_7775
Abalone Dots med sitt nya album RED.

CI2A3041

Huvudakten med Jill Johnson och bandet skulle bli spännande och få både se och höra. Jill gör några få exklusiva spelningar i sommar. Lysekil är ett av de ställena hon spelar på i sommar och det började väldig bra.

CI2A3144
Jill på väg upp på scenen i Havsbadsparken i Lysekil.

CI2A3146

CI2A3160

CI2A3170

CI2A3198

CI2A3210

Hon gör även en exklusiv sommarturné med Doug Seegers. Doug som Jill upptäckte som gatumusiker fick vara med i Tv-programet Jills veranda och det blev en supersuccé.  Även programmet Jills veranda blev en succé och det fortsätter i höst med gäster som Seinabo Sey, Veronica Maggio, Jerry Williams, Annika Norlin, Joel Alme och Adam Baptiste.

Ikväll var hon den som var gästen i Lysekil som hon spelat i förut. Jag träffade Jill någon gång för många år sedan när hon var här och spelade på ett julbord ihop med Partypatrullen. Träffade hon också när hon var och signerade skivor på Torp i Uddevalla. Ikväll var det så långt från ett julbord man kunde komma, utan det var Havsbadsparken i Lysekil som hon spelade i.

CI2A3234

CI2A3288

CI2A3379

CI2A3422

CI2A3438

CI2A3440

CI2A3486

Blåsten var ganska okey även om det var lite kallt när solen försvann. Jill värmde Havsbadsparken, men när regnet kom så stod säkerheten först. Det regnade rakt in på scenen och konserten var tvungen att brytas.

CI2A3549

CI2A3561

Risken är väldigt stor att det blir ett elfel och att någon kanske får en stöt. Det var inget konstigt med detta. Konserten bröts och jag tog skydd inne på Havsbadet. Efter en stund så får jag reda på att det kanske blir en akustisk fortsättning på Oscars som ligger alldeles bredvid Havsbadsparken.

Någon säger att det kanske blir en fortsättning ute. Nu ser jag att de börjar bära in lite småsaker och efter en stund så öppnas dörrarna till Oscars och Jill Johnson och bandmedlemmarna intar den lilla scenen inne på Oscars.

CI2A3587

Hon pratar lite med publiken och alla som är inne i Oscars ger en rungande applåd till Jill. Hon kör fyra låtar och börjar med  Roots and wings. Hon berättar om Nashville och att hon nästan skaffat sig ett dubbeliv där. Hon berättar en historia om sin vän Lisa Carter och sjunger låten Better than me som andra låt inne på Oscars.

CI2A3612

De spelar akustiskt och Jill ber publiken att inte applådera eller klappa takten i låtarna för de har inga mikrofoner. Tredje låten blir Jolene. Hela Oscars fylls av en publik som sjunger med. helt fantastiskt.

CI2A3628

IMG_7855

Fel
Den här filmen finns inte

IMG_7858

IMG_7861

IMG_7885

Hon berättar historien om hur hon träffar Doug Seegers. Slumpen spelade en stor roll, och en solig dag i Nashville för två år sedan så satt Jill utanför ett pentry i Nashville och pratade med ett gäng uteliggare. Det är då Doug Seegers kommer gående, och  av tre stycken kameror var det en som råkade vara på. Jill bad Doug att sätta sig ner bland de andra och frågade om han kunde spela någonting. Då spelade han denna fantastiska låt Going down to the river berättar Jill.

Detta blir kvällens sista låt som en fantastisk avslutning efter ett regn som lamslog hela Havsbadsparken i Lysekil, och där Jill Johnson gör en räddningsinsatts som bara hon kan göra.

IMG_7902

IMG_7937

Jill tackar för sig.

IMG_7948

The End!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close