Jag ställde lite frågor till olika personer hur de upplevt att sommaren varit i Lysekil. Idag är det Maria Jämting som är vd på Havets Hus och som även är chef för tursitbyrån i Lysekil som svarar på mina frågor.

Jag ställde lite frågor till olika personer som jobbar med saker som lockar folk till Lysekil om hur de upplever att sommaren har varit här i Lysekils kommun. Vädret var inte det bästa och det kan man inte göra något åt även om det bättrade sig i slutet av juli.

Det jag saknade var bl.a. något större evenemang på Gullmarsvallen. Det fanns många väldigt bra evenemang och Kustnöje gör ett helt otroligt fantastisk insatts med sin måndagssatsning i bl.a. Havsbadsparken. Musselloppet och inte minst Lysekils Women´s Match som är ett evenemang i världsklass.

Båt & Hav mässan, Cruisingen, Midsommarfesten i Ålevik, Allsången, Café Kungsgatans Bakgård med artister, Jill Johnson, Lysekils nöjesvecka, Gullmarsstrand med torsdagsunderhållningen med musik och grill. The Old House Inn med livemusik. Ostron & Musselturer, Ålevik Open, kanalfesten i Grundsund på Skaftö, Ulf Lundell, Musselloppet med Musselfesten, Luna Café i Dalskogen som hade aktiviteter på onsdag och fredagkvällar med musik, Pelles i Grundsund med livemusik, Jönssons Katt med livemusik, Hotel Lysekil med disco och allsångstorsdagar, Bluesen i Norra hamnen, Lysekils Women´s Match med Preems gratiskonserter i Havsbadsparken var några av sommarens aktiviteter i Lysekil ihop med olika upplevelser som kajak, guidningar och andra aktiviteter.

Idag är det Maria Jämting vd. på Havets Hus och som även är turistchef i Lysekil som svarar på mina frågor om hur hon tycker sommaren varit i Lysekil, Havets Hus och turistmässigt

IMG_2547
Maria Jämting vd. på Havets Hus.

1: Hur upplever du att sommaren 2015 varit i Lysekil?

-Det har varit en rolig sommar men många besökare på evenemangen och på Havets Hus.

2: Upplever du att turismen ökat sedan förra sommaren eller har det dåliga vädret påverkat turismen?

-Antalet besökare på turistbyrån har minskat (-15%)  jämfört med förra året så lite färre gäster har det varit.  Vi har ännu ej hämtat in statistiken från näringen men intrycket vi fått är att fransmännen har ökat i antal.

3: Vad har varit sommarens specialitet eller höjdpunkt på Havets Hus och turistmässigt?

-Höjdpunkten för Havets Hus del var dels samarbetet med Kvartsita med vars hjälp vi erbjöd en kaparutmaning ombord. Vi har ju en pågående kaparutställning som tagit fram av projektet B2H på Lysekils kommun. Det var mycket uppskattat. Dels fick vi in en mycket stor åttaarmad bläckfisk som lockade många besökare. När det gäller kommunen i stort finns många höjdpunkter med firande av flera jubileer och stora evenemang såsom cruising, segling och västerhavsvecka. Det kom ju även ett fint kryssningsfartyg även om det var något mindre än det som kom förra året.

4: Sommaren börjar gå mot sitt slut men vad har ni på gång i höst? 

-På Havets Hus har vi aktiviteter inför hummerpremiären och sedan börjar vi med våra höstlovsaktiviteter. De nordiska loven sträcker sig mellan v40-44 så det blir en hel månad av extra aktiviteter.

5: Tankar om vad som kan bli bättre eller är det bra som det är?

-Självklart kan mycket bli bättre liksom det finns massor av bra saker. Det goda samarbetet i näringen tycker jag är fantastiskt. Det hade varit väldigt bra om vi också kom loss med destinatiosnutvecklingsarbetet och fick till en bra strategisk inriktning för turismen i Lysekil.

Tusen tack Maria för att du ställde upp och svarade på frågorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.