Idag är det Maria Kjellsson som är vd på Gullmarsstrand som svarar på mina frågor om hur hon tycker att sommaren varit på Gullmarsstrand i Fiskebäckskil.

Jag ställde lite frågor till olika personer som jobbar med saker som lockar folk till Lysekil om hur de upplever att sommaren har varit här i Lysekils kommun. Vädret var inte det bästa och det kan man inte göra något åt även om det bättrade sig i slutet av juli.

Det jag saknade var bl.a. något större evenemang på Gullmarsvallen. Det fanns många väldigt bra evenemang och Kustnöje gör ett helt otroligt fantastisk insatts med sin måndagssatsning i bl.a. Havsbadsparken. Musselloppet och inte minst Lysekils Women´s Match som är ett evenemang i världsklass.

Båt & Hav mässan, Cruisingen, Midsommarfesten i Ålevik, Allsången, Café Kungsgatans Bakgård med artister, Jill Johnson, Lysekils nöjesvecka, Gullmarsstrand med torsdagsunderhållningen med musik och grill. The Old House Inn med livemusik. Ostron & Musselturer, Ålevik Open, kanalfesten i Grundsund på Skaftö, Ulf Lundell, Musselloppet med Musselfesten, Luna Café i Dalskogen som hade aktiviteter på onsdag och fredagkvällar med musik, Tändkulemotorns dag, Pelles i Grundsund med livemusik, Jönssons Katt med livemusik, Hotel Lysekil med disco och allsångstorsdagar, Bluesen i Norra hamnen, Lysekils Women´s Match med Preems gratiskonserter i Havsbadsparken var några av sommarens aktiviteter i Lysekil ihop med olika upplevelser som kajak, guidningar och andra aktiviteter.

Idag är det Gullmarsstrands vd. Maria Kjellsson på som svarar på mina frågor om hur hon tycker sommaren varit i Lysekil och på Gullmarsstrand.

CI2A6708-2
Maria Kjellsson vd på Gullmarsstrand.

1: Hur upplever du att sommaren 2015 varit på Gullmarsstrand?

– Det är klart att med förra sommarens fantastiska väder i minne samt att pressen tidigt på säsongen slog upp med rubrikerna ”rekordvärme i sommar” så var förväntningarna höga. Men tyvärr kom inte det fina vädret och heller inte den riktiga värmen.

Men för Gullmarsstrands del så har vi haft en fantastisk sommar där juli månads omsättning varit den bästa i Gullmarsstrands 35 åriga historia.

Gullmarsstrand är en fantastisk anläggning, ett unikt läge och en duktig och engagerad personal ger resultat. Kombinationen med att vi varit mer synliga i framför allt de sociala kanalerna, packeterat produkten på ett attraktivt sätt och haft nyheter i form av musik, grill, gym, spabehandlingar samt fortsatt med de populära träningspassen med Friskis & Svettis så har det gett en bra effekt.

Positivt också att våra ”grannar” dvs boende i närområdet kommer till oss och äter, tränar i vårt nya gym är med på Friskis & Svettis, eller tar en härlig spabehandling.

Men trots en fantastisk sommar så har vi potential att öka ännu mer. Vissa dagar kan vi givetvis sälja mer både bäddar och platser i restaurangen men vissa dagar har vi inte fullt så hög beläggning totalt i juli har varit 80%.

2: Upplever du att turismen ökat sedan förra sommaren eller har det dåliga vädret påverkat turismen?

– Att sommaren var bra föregående år bidrar givetvis till att vi svenskar ”fått tillbaks tron på svensk sommar” men tyvärr kom den ju inte egentligen förrän nu. Men det är ju vi längs kusten som haft det bästa vädret vilket det ju oftast är. Vädret har ju en stor inverkan på turismen och givetvis har vädret gjort att många valt att åka på en charterresa för att få garanterat sol och bad. Men det är ju alltid vinnare och förlorare och ett sämre väder kanske gynnar oss hotell då man väljer att bo lite bättre, vissa utflyktsmål har ju också mer besök när vädret är sämre medans andra grupper tappar vid dåligt väder.

Men för Gullmarsstrands egen del så har vi ökat under hela sommaren juni-augusti.

3: Vad har varit sommarens specialitet eller höjdpunkt på Gullmarsstrand?

– Vår nyhet i år med ”Gullmarsstrands torsdag” med grill och musik har blivit väl mottaget av både våra hotellgäster men även besökare från närområdet. Vårt nya gym och erbjudande om spabehandlingar har också varit positivt. Och våra Friskis & Svettis pass som vi bjuder på hela sommaren har även i sommar lockat många besökare.

4: Sommaren börjar gå mot sitt slut men vad har ni på gång i höst?

– När vi går in i hösten så är det en omställning mot konferenser som redan dragit igång för fullt och som är en väldigt viktig del för Gullmarsstrand.

Vi har också ett antal tema helger mot privatmarknaden dels en helg med träning och kost i samarbete med Skönhetsfabriken på Clarion Post i Göteborg en Yoga helg samt att vi även i år kommer att köra julbord och nytt för i år är att vi för första gången kommer att ha öppet på nyårsafton och erbjuda ett paket med logi och nyårssupé.

Vi har också vidareutvecklat bröllopen som ju är en specialitét för Gullmarsstrand och en av våra anställda Veronika Lind har utbildat sig till bröllopskoordinator via Bröllopsakademien. Så vi kommer nu kunna att ta hand om hela bröllopet och även arrangemang runt omkring och kommer även att arbeta med bröllop under hela året. Ett vinterbröllop i skärgården kan ju vara väldigt vackert.

5: Tankar om vad som kan bli bättre eller är det bra som det är?

-Tycker att man i Lysekil gjort ett fantastiskt arbete med alla evenemang och musikuppträdanden. Allt från krögarnas samarbete kring Måndagsklubben till Musselfesten och Musselloppet, Lysekils Womens Match och Preems sponsring av artister, Tändkulemotorns dag – ingen nämnd och ingen glömd!

Detta är bra bevis på vikten av att samarbeta. Inte minst speglar detta sig i Reseguidens listning där Lysekil är med bland Top 20 som enda destination i Bohuslän.

Övriga tankar.

– Det är väl nästan en ”klyscha” att säga att vi måste bli än bättre på att arbeta med nya säsonger och skapa reseanledningar och attraktiva produkter för att resa hit även utanför högsommaren. Tyvärr är det ju redan nu många som stänger, drar ned på öppettiderna etc och vi har fortfarande många gäster inte minst de internationella besökarna som ju oftast har semester sent på säsongen. Likaså kan vi bli bättra på försäsong att öppna upp tidigare och erbjuda fler aktiviteter.

Tack Maria för att du ställde upp och svarade på frågorna. Om några dagar kommer det mer personer som svarar på mina frågor om sommaren i Lysekil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.