Basisten Nalle Påhlsson förverkligar sin dröm och släpper albumet ”ROYAL MESS”.

Jag träffade Nalle i Grebbestad.

Jag träffade Nalle när han var i Grebbestad och spelade med bl.a. bandet KYSS, som är ett coverband som låter och ser ut som originalbandet KISS.

IMG_1293-2
Nalle Påhlsson.

Plattan hade vi pratat om när jag tidigare gjorde en intervju med honom till min blogg, men nu är plattan klar efter många år. Nalle berättar att spela in plattan tog inte så mycket tid, utan det var att hitta tiden för att hinna med att spela in den. Redan 2011 började han planera skivan.

IMG_1625

Hur kom han på namnet på plattan.

Namnet ”ROYAL” kommer från intresset som Nalle har av historia, om kungar och drottningar. Ordet ”MESS” kommer från allt konstigt som händer i världen just nu och även för att han anser att delar av hans liv varit ”en salig röra”. Nalles kompis och lika bandmedlem Chris Laney i bl.a. KYSS har mixat skivan.

Massor med kända musiker medverkar på plattan.

Det är massor av kända musiker med på skivan ROYAL MESS. Gamle kompisen Kee Marcello är bl.a. med, och honom lärde Nalle känna redan 1982. Han har försökt att få med nära vänner eller vänner som han haft en relation till genom åren berättar han. På trummor har han använts sig av fem olika kompisar, och det är Johan Koleberg från gruppen Therion, Jamie Borger från Treat och L.A.D. Ian Haugland från Europe, Nicci Notini-Wallin och Danne McKentzie som tidigare spelade i Mustasch.

Vidare är det bl a: Stefan Lindholm från Vindictiv, Henrik Bergqvist från The Poodles, Max Lorentz, Lasse Andersson producent och låtskrivare, Mikael Erlandsson L.A.D., Love Magnusson i Dynazty, Patrick Appelgren från Treat, Zinny Zan från Easy Action och Shotgun Messiah och Mats Levén från Candlemass och Therion och många fler.

På plattan ”That Makes One” med Easy Action är Nalle med och spelar på, och där var Kee Marcello, Zinny Zan och Tommy Nilsson också med.

Låtarna är självupplevda.

Många av låtarna är självupplevda saker. Bl.a. ”Golddigger” som är tillägnad till en tidigare flickvän från Dalarna som fortfarande är skyldig Nalle en hel del pengar berättar han. Några handlar om hur han tog sig ur sitt alkoholmissbruk, men det är rock rakt upp och ner. Låten ”See you in my dreams” handlar om Nalles bror, och den skrev han för 29 år sedan. Den har bl.a. spelats in av Tommy Nilsson som soloartist och innan dess spelades den in för bandet Easy Action där Tommy också sjunger den. Frank Ådahl har också spelat in den berättar Nalle. Även bandet Bam Bam Boys där Nalle var medlem i spelade också in den, men av någon anledning så kom den aldrig ut på skiva. Låten är alltså tillägnad Nalles bror som gick bort 1986.

11329857_10152923980421094_1425547550062052624_n

Albumet känns familjeärt.

Hela grejen med plattan är att äntligen får han göra sin platta som han alltid haft i åtanke att kunna göra. Att han gjort det mesta själv men samtidigt fått med så många polare på resans gång. Det känns lite familjärt hur alla hjälpt till med omslag, fotografering, mixning och allt annat på plattan. Uffe Wahlberg från gruppen Secret Service som säkert de flesta minns som är Nalles samarbetspartner i detta är också engagerad i Nalles album.

Den 25 september släpps albumet Royal Mess på skivbolaget Melodic Rock Records. Under här kan ni läsa mer om albumet.

Länk till http://www.royalmess.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close