Bor i Lysekil "Staden vid havet"

Jag ställde lite frågor till olika personer som jobbar med saker som lockar folk till Lysekil om hur de upplever att sommaren har varit här i Lysekils kommun. Vädret var inte det bästa och det kan man inte göra något åt även om det bättrade sig i slutet av juli.

Det jag saknade var bl.a. något större evenemang på Gullmarsvallen. Det fanns många väldigt bra evenemang och Kustnöje gör ett helt otroligt fantastisk insatts med sin måndagssatsning i bl.a. Havsbadsparken. Musselloppet och inte minst Lysekils Women´s Match som är ett evenemang i världsklass.

Båt & Hav mässan, Cruisingen, Midsommarfesten i Ålevik, Allsången, Café Kungsgatans Bakgård med artister, Jill Johnson, Lysekils nöjesvecka, Gullmarsstrand med torsdagsunderhållningen med musik och grill. The Old House Inn med livemusik. Ostron & Musselturer, Ålevik Open, Tändkulemotorns dag, kanalfesten i Grundsund på Skaftö, Ulf Lundell, Musselloppet med Musselfesten, Luna Café i Dalskogen som hade aktiviteter på onsdag och fredagkvällar med musik, Pelles i Grundsund med livemusik, Jönssons Katt med livemusik, Hotel Lysekil med disco och allsångstorsdagar, Bluesen i Norra hamnen, Lysekils Women´s Match med Preems gratiskonserter i Havsbadsparken var några av sommarens aktiviteter i Lysekil ihop med olika upplevelser som kajak, guidningar och andra aktiviteter.

IMG_4820

Bettina Salesjö.

Idag är det Bettina Salesjö på Strandflickorna som svarar på mina frågor om hur hon tycker sommaren varit i Lysekil och på Strandflickorna.

1: Hur upplever du att sommaren 2015 varit i Lysekil?

-Jag tycker vi haft en jättebra sommar med ofantligt många evenemang och ett sanslöst bra utbud av aktiviteter; det märks att Lysekil ”är på G” rejält nu!

2: Upplever du att turismen ökat sedan förra sommaren eller har det dåliga vädret påverkat turismen?

-Eftersom försommaren var kylig märkes det på besöksantalet, dock hämtade vi upp det fint i maj/augusti och även september har varit jättebra; framför allt med många utländska besökare.

3: Vad har varit sommarens specialitet eller höjdpunkt hos Strandflickorna?

-Vår kvällsservering på Havshotellet blir mer och mer känd; även för ej boende gäster, framför allt märker vi att lokalbefolkningen besöker oss vilket är jätteroligt.

4: Sommaren börjar gå mot sitt slut men vad har ni på gång i höst? 

-Vi har beslutat oss för att hålla öppet kvällsserveringen alla dagar utom söndagar hela året och vi kommer att köra lite specialerbjudanden där det ingår bad och bastu framöver i höst och vinter. Sedan har vi alla våra paket som vi har i samarbete med olika kringaktivitetsarrangörer och restauranger. Nu närmast har vi hummerfiskepaket ihop med Norra hamnen 5 och skaldjurspaket ihop med Märtas mat. Vi har också ett specialerbjudande på vårt familjepaket ”Salt & vilt” under höstlovsveckorna för Sverige, Norge och Danmark; v 40-44.

När det gäller turismnätverket ”Lysekil-staden vid havet” så arbetar vi vidare för att marknadsföra Lysekil och allt som händer via olika paketsamarbeten hotellen, restaurangerna och aktivitetsarrangörerna emellan och vi välkomnar varmt de aktörer som inte ännu kommit med i vårt nätverk.

5: Tankar om vad som kan bli bättre eller är det bra som det är?

-Jag säger som jag ”alltid” har sagt; det är väldigt viktigt att vi pratar MED varandra och inte OM varandra – detta gäller ALLA som bor och verkar inom kommunen. Just nu har vi många olika, bra samarbetsprojekt inom kommunen; bl.a NLC, Lysekil-staden vid havet, Svensk handel, Företagarna etc. och jag tror att tiden är inne för att vi ska fläta samman dessa nätverk lite mera; att vi försöker delta på varandras möten mer och mer, tiden är knapp för alla, men det är en fortsatt förutsättning för att Lysekil ska behålla och stärka sitt starka varumärke.

Övriga tankar.

-Det lackar mot jul….jag ber alla tänka på våra lokala butiker; åk inte till Ullared eller Torp förrän ni kollat om varorna finns att skaffa här på hemmaplan. Av egen erfarenhet vet jag att det oftast blir både bättre och lika billigt att beställa lokalt – och detta gynnar i längden helt och hållet oss själva!

Tusen tack Bettina för att du tog dig tid att svara på frågorna. Om några dagar kommer någon annan att svara på hur de tycker att sommaren har varit i Lysekil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: