Idag är det Reine Patriksson på Brygghuset som svarar på mina frågor om hur han tycker sommaren varit i Lysekil, Brygghuset och Kustnöjes måndagsunderhållning.

Jag ställde lite frågor till olika personer som jobbar med saker som lockar folk till Lysekil om hur de upplever att sommaren har varit här i Lysekils kommun. Vädret var inte det bästa och det kan man inte göra något åt även om det bättrade sig i slutet av juli.

Det jag saknade var bl.a. något större evenemang på Gullmarsvallen. Det fanns många väldigt bra evenemang och Kustnöje gör ett helt otroligt fantastisk insatts med sin måndagssatsning i bl.a. Havsbadsparken. Musselloppet och inte minst Lysekils Women´s Match som är ett evenemang i världsklass.

Båt & Hav mässan, Cruisingen, Midsommarfesten i Ålevik, Allsången, Café Kungsgatans Bakgård med artister, Jill Johnson, Lysekils nöjesvecka, Gullmarsstrand med torsdagsunderhållningen med musik och grill. The Old House Inn med livemusik. Ostron & Musselturer, Ålevik Open, kanalfesten i Grundsund på Skaftö, Ulf Lundell, Musselloppet med Musselfesten, Tändkulemotorns dag, Luna Café i Dalskogen som hade aktiviteter på onsdag och fredagkvällar med musik, Pelles i Grundsund med livemusik, Jönssons Katt med livemusik, Hotel Lysekil med disco och allsångstorsdagar, Bluesen i Norra hamnen, Lysekils Women´s Match med Preems gratiskonserter i Havsbadsparken var några av sommarens aktiviteter i Lysekil ihop med olika upplevelser som kajak, guidningar och andra aktiviteter.

Idag är det Reine Patriksson på Brygghuset som svarar på mina frågor om hur han tycker sommaren varit i Lysekil, Brygghuset och Kustnöjes måndagsunderhållning.

img_7731
Reine Patriksson.

1: Hur upplever du att sommaren 2015 varit i Lysekil?

–  Maj och juni var sämre månader för oss än på flera år. Juli och Augusti var konstigt nog våra bästa månader någonsin, trots mindre antal gäster då vädret gjorde att våra uteserveringar inte kunde utnyttjas i lika stor utsträckning som man kan önska. Det positiva i detta är att vädret inte verkar spela så stor roll ekonomiskt. 2014 var den finaste sommaren sen -94 medan 2015 var den sämsta vädermässigt i mannaminne. För oss i restaurangbranschen drabbas vi inte så hårt då våra gäster verkar spendera mer på krogen när vädret sviker.

Kustnöje har haft en bra sommar utan att veta det ekonomiska utfallet än. Men det känns mer som en stor portion TUR mer än nånting annat. Vi var fria från regn på måndagar och det räddade oss. Det räcker att det regnar två av måndagarna så är sommaren förstörd för oss.

2: Upplever du att turismen ökat sedan förra sommaren eller har det dåliga vädret påverkat turismen?

– Min känsla är att turismen minskat denna sommaren vilket är helt naturligt med tanke på vädret men att det ändå varit en förvånansvärd tillströmning. Vi ska vara nöjda.

3: Vad har varit sommarens specialitet eller höjdpunkt på Brygghuset och Kustnöje?

Vi startade med musikunderhållning och Moules kvällar på Joels Brygga vilket var mysigt och uppskattat. Kustnöje har vi drivit på som tidigare med förhoppning att få pengar över så vi kan investera och göra Havsbadsparken ännu attraktivare nästa sommar.

4: Sommaren börjar gå mot sitt slut men vad har ni på gång i höst? 

–  Hummermenyer, hummerturer, hummerfest, irländsk afton whiskyprovningar, julbord m.m. är något av det som händer i höst. Håll utkik på våra hemsidor. Kustnöjes säsong avslutas som vanligt med oktoberfest på Havsbadet i Lysekil den 17/10.

5: Tankar om vad som kan bli bättre eller är det bra som det är?

– Det finns mycket som kan bli bättre. Svårt att gå in närmare på det i denna text då det är en svår fråga med många olika viljor men jag kan nämna några punkter där jag tycker vi borde agera…….SNABBT.

  1. Kommunen och vi företag måste samarbeta för ökad turism. Vi har bra förutsättningar men utnyttjar inte våra enorma tillgångar. Vi behöver sätta oss ner och prata. Avståndet mellan kommun och företag är gigantiskt. Det är allas fel, inte bara kommunens. Ska vi utveckla Lysekils kommun måste alla hjälpas åt även ekonomiskt men kommunen måste ge oss möjligheten att utvecklas.
  2. Hårdsatsa på Havets Hus. Att investera pengar ger pengar tillbaka om man satsar på denna anläggning.
  3. Gästhamnarna måste bli kustens bästa gästhamnar, inte sämsta. Vi behöver fördubbla kapaciteten och investera så vi kan möta dom krav dagens båtägare ställer.
  4. Parkeringsfrågan måste lösas.

Tusen tack Reine för att du svarade på mina frågor. Som avslutning på utfrågningen så kommer Michael Johansson som är chef på näringslivsenheten i Lysekils kommun att svara på lite frågor om sommaren om några dagar här på bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.