Fredagen den 23 oktober är det stor galapremiär på Jalles Revy i Folkets Hus i Lysekil. Missa inte detta!

Det var ett antal år sedan sist men nu är det äntligen dags för revy i Lysekil igen. Revymakaren Jarl ”Jalle ”Ahlström är mannen ser till att det blir av igen. Just nu så övar man för fullt inför premiären fredagen den 23 oktober kl. 19:30.

IMG_1775
Peter Linde repeterar med revygänget.

Det blir fem föreställningar med stor galapremiär på Folkets Hus i Lysekil den 23 oktober kl. 19:30. Sedan är det 24, 30, 31 oktober och en femte föreställning i Brastad Folkets Hus den 1 november kl 15:00 är det som gäller om man inte vill missa detta.

Har arbetat på GP som pressfotograf i 20 år.

Jalle har bl.a. arbetat på tidningen GP i 20 år som pressfotograf och även medverkat i flera filminspelningar och revyuppsättningar. Antal filmer har blivit så många så han har tappat räkningen berättar nu 74-åriga Jarl ”Jalle ”Ahlström.

En hyllning till Taggen.

Revyn som spelas upp i Folkets Hus i Lysekil har han valt att kalla ”Iiii Taggens anda”. Tage Taggen Axelsson som nog de flesta minns som var en revykung och som satte upp revyer i Lysekil. Jalle medverkade med Taggen i hela elva revyer och Taggens dotter Pia Hjerling som också medverkar i nya revyn har medverkat i 13 Lysekilsrevyer. Denna revy är en hyllning till Lysekils revykung som avled år 2000.

Medverkande i revyensemblen.

De som medverkar förutom Jalle och Pia är: Basisten Bertil Broddéus som bl.a varit kapellmästare för Owe Törnqwist. Peter Linde som varit med i 3 av Jalles uppsättningar av revyer i Göteborg och som är välkänd från Kungälvsrevyn och känd som ”nöjespappa” i samma stad. Peters son Jacob Linde spelar trummor och till sist Klas Insulán på gitarr som är musiker och kompositör av filmmusik är också med i revyn.

IMG_1784
Övre raden från vänster: Jacob Linde, Sten-Erik Kvarnström, Klas Insulán, Sebastian Niklasson, Jalle, och Jenny Juhlin. Nedre raden från vänster: Peter Linde, Kicki Karlsson, Pia Hjerling, Marina Nilsson och Elin Johansson.

Vidare är det Jenny Juhlin från Brastad som bl.a har medverkat i flera kyrkokonserter häromkring. Sten-Erik Kvarnström känd guide från Ostindiefararen och varit med i Jalles revyer och medverkat i mer än 100 filmer. Artisten Sebastian Niklasson som uppträtt mycket på bl.a. Bakgården här i Lysekil känner nog de flesta igen. Kicki Karlsson och dottern Michaela Karlsson medverkar också i revyn och är även med som statister i TV-inspelningarna av Saltön på Skaftö ihop med Jalle och Marina Nilsson som också är med i revyensemblen.

Det senaste tillskottet är en tjej som är 15 år och som skickade ett sms till Jalle och bad om att få vara med. Elin Johansson 15 år heter hon och som går i Gullmarsskolan.

Elin skickade ett sms efter att hon läst ett reportage om revyn. I sms:et stod det: ”Jag skulle vilja var med i din revy”. Jalle bjöd in Elin och först tänkte Jalle att hon skulle få hjälpa till bakom scenen men efter 5 minuter så Jalle till henne; ”Elin du är med i gänget”.

Biljetter köper man på Akademibokhandeln i Lysekil.

Jalle utlovar en skrattfest utöver det vanliga i denna uppsättning som är en revy i två akter. Det kommer att bli mycket lokalt, men det utlovas även andra inslag berättar Jalle. Biljetter köper ni hos Hasse på Akademibokhandeln här i Lysekil. Man kan även ringa och beställa biljetter på nummer 0523-103 20.

IMG_1796

Jalle och resten av gänget hälsar alla välkomna till några oförglömlig kvällar på Folkets Hus i Lysekil och en extraföreställning i Brastad Folkets Hus den 1 november.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.