Bengt-Robert ”Kotte” Ohlsson och Tommy Nilsson startar ”Klubb artist 30” på Mortens Krog i Uddevalla.

Det kommer att hända saker på Mortens Krog i Uddevalla nästa år. Uddevallabon Bengt-Robert ”Kotte” Ohlsson och artisten och sångaren Tommy Nilsson kommer fr.o.m. den 26 februari starta upp ”Klubb artist 30” på Mortens i Uddevalla.

FullSizeRender
Kotte & Tommy.

En gång i månaden under våren kommer Kotte och Tommy att presentera den bästa musiken från 70 till 90-talet. På stora scenen blir det artistframträdanden och DJ som lirar musik från 80–90-talet och på övervåningen spelas den senaste musiken. Middagsgäster från kl. 18.00 får ta del av en klassisk 80-talsmeny och klassiska drinkar från 80-90 talet i barerna. Tommy och Kotte har ett långt samarbete då Tommy ligger på Kottes Managment.

Kotte var den som dominerade Uddevallas nöjesliv under 80–90-talet. Missa inte att återuppleva dessa klassiska discokvällar som Kotte arrangerade i Uddevallas nöjesliv i många år. Tommy Nilsson behöver inte någon större presentation. Han har precis avslutat en turné med Uno Svenningsson och Patrik Isaksson och i höst kommer det bli en julshow med dessa tre herrar i Helsingborg. Tommy turnerar även med spelningar innan själva julshowen börjar i Helsingborg.

Jag fick en intervju med Kotte där jag börjar med att fråga hur allting började. Kotte berättar bl.a. vidare att han flyttade till Stockholm m.m.

– När jag fyllde 20 eller 25 år så hyrde jag diskoteket Phoenix på Drottninggatan i Uddevalla. Jag jobbade på JC och kände mycket folk, och istället för att ha festen hemma så var det bättre att hyra en lokal. Galaxen kallade jag min fest för och det kom så mycket folk och alla tyckte det var kul så jag blev tillfrågad om jag inte kunde göra någon mer sådan kväll och på den vägen är det.

Flyttar till Stockholm.

– Under flera år sedan jag drog till Stockholm i början på 90-talet, har jag känt att man lämnade Uddevalla med Folkets Park, Bachanalen, Carlia, Trollhättan, Göteborg och Smögen m.m. Man höll på med flera olika ställen hela tiden med bl.a Klubb artist.

Det blev att man stannade i Stockholm och det blev mer managment och jag började jobba med Vicky von der Lancken, där vi hade ett företag som bokade artister som jag samtidigt hade mitt management med mina egna artister. Mer och mer släppte jag själva arrangörsbiten med konserter i ishallar och nattklubbar m.m.

Längtat hem.

– Under den här tiden har jag hela tiden känt ett sug över att komma hem till Uddevalla och ordna något där igen. Det var en väldigt trevlig tid i Uddevalla med många som uppskattade det man gjorde. Det var något speciellt med glädje och folk som ville ha skoj. Det var ingen vanlig kväll där folk skulle supa sig fulla utan man dansade och hade jäkligt kul.

Det var bra uppträdande och även tävlingar. Det var något visst över det som man gjorde på 80-talet och många har hört av sig till mig om jag inte skulle vilja göra något i Udevalla igen.

På den tiden var alla runt 20-25 år och det har nu gott ett antal år och under tiden har man fått barn som börjar bli stora och helt plötsligt börjar folk gå ut igen. Jag har egentligen velat göra detta tidigare men har själv haft fullt upp med mina barn och mina artister så tiden har inte räckt till.

Var med Eldkvarn på Mortens i Uddevalla.

– Sist jag var med Eldkvarn på Mortens i Uddevalla så kände jag att detta var något jag ville satsa på. Jag pratade med Tommy när vi var ute och åkte bil och han nappade på detta direkt. Dels så har Tommy många vänner runt Uddevalla och har bott där i ett år. Tommy blir som en klubbvärd de gångerna vi har detta på Mortens. Det blir en gång i månaden med början i februari, mars och april. Sen blir det ett uppehåll över sommaren och slår detta väl ut så blir det en fortsättning i höst.

Öppnar kl: 18:00.

Vi kommer att öppna vid 18-tiden på kvällen och det kommer att finnas klassiska rätter och drinkar på menyn.

Musiken i stora salen kommer enbart bestå av 70-80 och 90-tal. På den övre våningen kommer det att spelas de senaste låtarna. Tommy och jag kommer att utforma listan med musiken och vi kommer att ha bra discjockeys.

Första kvällen kommer Tommy att lira med sitt band som han är ute med på turné under februari och mars i Sverige, Norge och Finland. Det kommer även att bli lite gästartister under dessa kvällar. Åldern är satt till 30+ och det kommer vi att hålla stenhårt på.

Första datumet är den 26 februari 2016 på Mortens Krog i Uddevalla. Mer om Kotte Managment kan ni läsa om här och Tommy Nilsson har en egen Facebooksida som jag sköter som ni kan följa här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.