Hotel Lysekil görs om till en flyktinganläggning.

Det har florerat lite olika rykten om vad som kommer att hända med Hotel Lysekil. Det har jobbats hårt för att ett restaurangföretag skulle ta över driften av restaurangrörelsen både på Seaside- och Harrys. Det var även tänkt att den gamla nattklubben i källaren skulle kunna öppnas igen.

Nu blir det inte så utan Hotel Lysekil kommer till en början på cirka ett år byta skepnad till en flyktinganläggning berättar nya vd:n Maria Andersson.

CI2A0252
VD: Maria Andersson.

Maria kommer närmast från översättningsindustrin och företaget Amesto Translation AB. På företaget Amesto har Maria jobbat som koncernchef de senaste fyra åren. Innan dess var hon vd för Amestos svenska bolag. Hon har även jobbat inom läkemedelsbranschen.

Jag frågar Maria varför de beslutat att det skall bli en flyktingförläggning.

Maria berättar att det hela började med att hon fick i uppdrag av styrelsen och se över vad som behövde göras med hotellet. Hotellet är i ett stort behov att renoveras och det kostar mycket pengar. Rumsindelningen är från tidigt femtiotal då det var väldigt vanligt att det var mycket resande ute och reste och de behövde oftast ett rum. Det är många enkelrum och få dubbelrum tillägger Maria.

Även de allmänna utrymmena behöver totalrenoveras. Det är i denna möjlighet med att skapa en flyktinganläggning och vid ett senare tillfälle att finansiera en större renovering än vad ägarna har råd med nu.

Migrationsverket kommer imorgon onsdag.

Allting är nytt berättar Maria och migrationsverket kommer till oss imorgon onsdag för att diskutera vad som måste göras med lokalerna m.m. för den verksamhet som de skall driva på hotellet. Tidsmässigt så kan man glömma att det blir några aktiviteter på Hotel Lysekil nästa sommar. Man får räkna med att man gör en utvärdering om ett år om hur det har gått.

Det skapas mer jobb.

Om man skall försöka tänka i ett perspektiv sett från Lysekil och om man är näringsidkare så kommer Café och närbutiker m.m. få ett uppsving året om. Flyktingförläggningen kommer att behöva mer personal än vad det vanliga hotellet har idag och på så sätt skapas det mera jobb.

Skapa sysselsättning till flyktingarna.

Hela hotellet kommer att användas och Maria berättar att de vill göra det bra för de flyktingar som kommer hit och har redan börjat köpa in lite pingisbord och biljardbord m.m. Maria vill se till att de har någon sysselsättning när de väl är här.

Tanken finns om man kan ha svenskundervisning på hotellet i deras egen regi.  Mår man inte bra när man kommer hit så tror Maria att man måste ordna med någon slags sysselsättning för att man skall trivas och inte bara sitta på en säng och inte göra något.

CI2A0968

Däcket kommer att rivas.

Uteserveringen Däcket kommer att rivas och där Harrys hade sin uteservering blir det planteringar berättar Maria vidare. Även baksidan på Hotel Lysekil kommer att ändras med platser för flyktingarna om de vill sitta ute eftersom Däcket och uteserveringen vid Harrys försvinner. Vi får hålla tummarna att allt kommer att gå bra och att vi i framtiden kommer att få se Hotel Lysekil i en renoverad skepnad.

Tack Maria för att du ställde upp på en intervju.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close