Idag får ni följa med till Hotell och Konferens Gullmarsstrand som ligger i det lilla samhället Fiskebäckskil på Skaftö

Idag får ni följa med till Hotell och Konferens Gullmarsstrand som ligger i Fiskebäckskil på Skaftö. Där får ni träffa Gullmarsstrands nya vd Maria Kjellsson som berättar om Gullmarsstrand och vad som är händer på bröderna Nilssons fantastiska bygge som startade för cirka 37 år sedan. Där de efter hand investerat och byggt ut Gullmarsstrand genom åren och som idag är ett förstklassigt hotell i det lilla samhället Fiskebäckskil på Skaftö.

De har med hela sin själ och ett fantastiskt engagemang satt Skaftö på världskartan. Det som är på gång just nu är en pool i havet som ni kan läsa om längre ner i detta reportage.

CI2A6927

Jobbar som vd på Gullmarsstrand.

Maria Kjellsson är nog bekant för de flesta. Hon har jobbat inom turistnäringen ett antal år med att sätta Bohuslän på kartan. Nu har hon varit på Gullmarsstrand i ungefär ett år och innan dess jobbade hon på Vann Spa & Smögens Hafvsbad som marknadschef i nästan 3 år.

CI2A6889
Maria Kjellsson vd på Gullmarsstrand.

Född i Hunnebostrand.

Maria är född och uppväxt i Hunnebostrand i Sotenäs. Hennes första jobb var som turistvärdinna i Kungshamn. Efter det började hon jobba på Bohusläns Turistråd som numera heter Västsvenska Turistrådet.

Startade Musselakademin.

Hon var med och startade Musselakademin ihop med bl.a Pelle Johansson och Roland Karlsson. Detta gjorde hon när hon jobbade på turistbyrån i Lysekil år 2000. Maria berättar vidare att det fanns en flera olika akademier som ostron, hummer, och räkakademin m.m. längs kusten.

Startade Skaldjursresan.

De olika akademierna i Bohuslän träffades och diskuterade hur man skulle kunna ta nytta av det som havet hade att erbjuda. Då startades ”Skaldjursresan” som började med en helg med Skaldjursresan som sedan året efter blev två veckor. Sedan lämnades detta projektet över till Västsvenska Turistrådet och det har idag utvecklats till att innefatta hela Bohuslän och hela hösten. Detta är ett av Västsvenska Turistrådets mest framgångsrika projekt.

Jobbade på Lysekils Turistbyrå.

Efter jobbet på turistbyrån började hon jobba på Lysekils kommun då de sökt pengar för projektet ”Sillen som kulturbärare”. Tanken med det var att det skulle få samma dragningskraft på våren som skaldjuren fick på hösten.

Jobbat på Vann i ungefär tre år.

Eftersom hon blev erbjuden jobbet på Vann & Smögens Hafvsbad så han hon bara få till ett prövoår med detta med sillen. När sedan diskussionerna med turistrådet togs upp var det inte tillräckligt inarbetat för att det skulle slå igenom med samma kraft som skaldjursresan. Maria tycker att sillen är en grej som borde vara intressant att jobba mer med p.g.a. dess historia, allt material som det finns om sill och alla spännande recept.

Hon har alltid jobbat inom besöksnäringen och det har flutit på hela tiden. Sedan ungefär ett år tillbaka är hon vd på Gullmarsstrand i Fiskebäckskil och stortrivs med sitt jobb. Hon tycker att det är en fantastisk produkt med ett fantastiskt läge som utvecklas hela tiden. Maria brinner för detta med marknad och sälj och det får man verkligen utlopp för här tillägger hon.

Samtidigt är det ett stabilt ägande med tre bröder som är på plats med själ och hjärta. De brinner för detta och är pigga på nya idéer.

Bröderna Nilsson startade med Hotell Klinten.

Allt startade en gång i tiden med att Lars och Berth Nilsson köpte Hotell Klinten och startade ett pensionat där de bl.a. stod själva och lagade mat till alla gästerna. På den tiden hade Klinten elva rum. Allt har utvecklats efter hand och en gång i tiden drev de även Havsbadet i Lysekil. Det finns en lång historik och går man längre tillbaka i tiden så var Fiskebäckskil en populär badort. Historien om bröderna skall nyttjas mera både i huset och på webbsidan i framtiden berättar Maria.

CI2A7009
Hotell Klinten.

Öppet alla dagar i veckan.

Idag är Gullmarsstrand öppet alla dagar i veckan. Förra året började de med julbord som blev väldigt populärt, och julbord blir det även i år. En nyhet från i år är att de även har öppet under nyår på Gullmarsstrand om man vill fira nyår där med sin familj eller vänner.

CI2A6643

Olika paket med upplevelser.

De har startat med olika paket med upplevelser som slagit väl ut. Det finns hummer, kräftor, kajak, cykling och vandring m.m. i olika paket som man kan boka via Gullmarsstrands hemsida. Folk skall kunna känna sig attraherade att komma till Lysekils kommun och få chans att testa på olika upplevelser oavsett om det är vinter eller sommar. Just det här med bokningsmodulen som Gullmarsstrand har där du kan boka en upplevelse har slagit mycket väl ut berättar hon vidare.

IMG_1581

Sociala Medier.

Facebook och Instagram är något de jobbar mycket med. De satsar även mycket på adwords, sökoptimeringar och att få andra att länka sidor m.m.

I höst kommer de att lägga stor vikt vid konferenser och jobba in sig mot olika företag och erbjuda bra konferenslösningar. Den Största salen tar 170 personer samtidigt. Totalt finns det 10 konferenslokaler.

CI2A6822

Suveränt kök på Gullmarsstrand.

Maten på Gullmarsstrand är fantastisk och de får mycket positiv respons från gästerna. Deras ambition är att få personal från närområdet och att jobba med kompetensutveckling. Det skall vara roligt att arbeta på Gullmarsstrand. Att ha roligt på jobbet är viktigt då man lägger en stor del av sin tid på det tillägger Maria. På årsbasis har de cirka 25 personer anställda. Under sommaren ökar detta med cirka 40 personer.

IMG_1593

Förbindelsen med centrala Lysekil.

Vi kommer in och pratar om detta med förbindelsen mellan Lysekil och Fiskebäckskil både på sommaren och vintertid. Det går en personfärja på dagarna men kvällarna på höst och vintertid går den inte så sent. Maria har pratat med de som kör turerna och har fått som svar att de kommer att lägga en senare tur under fredag och lördagskvällarna när de har julbord. Detta kommer att gynna både Brygghuset och Gullmarsstrand tillägger Maria.

Grillkvällar med livemusik i somras.

Under juli månad varje torsdag har det varit grillkvällar med livemusik på Gullmarsstrand som var mycket populärt. Afternoon Tea är en annan grej som också har blivit väldigt populärt. Det serveras en buffé på lördagar på verandan på Gullmarsstrand. Afternoon Tea serveras på lördagar från 3 okt -14 nov. De serverar även lunch när de har konferenser i huset och även söndagslunch, då Gullmarsstrand kan bli ett utflyktsmål.

CI2A6671

CI2A6670

Det skall hända saker året om på Gullmarsstrand.

Maria har lite olika idéer om att det skall hända saker hela året på Gullmarsstrand. Folk skall prata om Gullmarsstrand som det vore en naturlig träffpunkt. De har haft någon dessertmästare på besök, de har ordnat tjejkväll och mycket annat spännande. Det skall vara lite av det där att Gullmarsstrand blir en snackis mellan folk.

CI2A6698
Ida Oppenstam och Maria i receptionen på Gullmarsstrand.

Maria tycker det är så kul att hela personalen hela tiden varit positiva till alla nya saker som händer på Gullmarsstrand. T.ex. det här med att man har öppet på nyår blev väldigt positivt bemött. Söndagsluncher är också något som de startar med i höst.

Verandan på Gullmarsstrand.

Den nybyggda verandan på Gullmarsstrand har blivit en succé. All fika till konferenserna serveras där och även kaffet efter maten. De har även en bar där om man skulle vilja pröva något starkare. Nästa projekt på Gullmarsstrand är poolen som kommer att ligga i anslutning till Sinnenas Havsbad.

IMG_1604-2

Utomhuspool som håller 38 grader året om.

Det blir en utomhuspool som kommer att hålla 38 grader varmt året om. I oktober startade bygget med den. Poolen är något som man saknat i och med att de byggde Sinnenas Havsbad. Mellan 8-10 personer skall kunna var i bassängen samtidigt. Man skall kunna sitta i den varma bassängen och titta ut över Gullmarsfjorden, men man skall även kunna ta ett dopp i havet om man skulle vilja det.

CI2A6771
Sinnenas Havsbad där det bl.a. finns två bastuar och en badstege så du kan ta ett dopp direkt i Gullmarsfjorden.

CI2A6738

CI2A6784

CI2A6794

Maria kommer att följa bygget under hösten och uppdatera alla på det via Gullmarsstrands Facebooksida.

CI2A6984

Gästhamnen.

I sommar har de satsat på gästhamnen som de har utmed kajen vid Gullmarsstrand. Via dockspot.com går det att boka båtplatser direkt till kajen på Gullmarsstrand via deras hemsida. Gästhamnen kommer att uppgraderas till nästa säsong berättar Maria.

Gym på Gullmarsstrand.

Idag finns det även ett gym på Gullmarsstrand för de som vill träna. De har även ett samarbete med Karin Jochnik som är professionell på massage och behandlingar. Hon har ett fullt spautbud som i sommar varit fullbokat varje dag.

IMG_1627

Friskis & Svettis är en annan grej det haft i sommar men som har funnits i många år utanför Gullmarsstrand på bryggan. De kör två pass om dagen i fem veckor på sommaren. Det är så populärt så bryggan utanför Gullmarsstrand är full av människor i alla åldrar som är med och gympar.

Yoga har också stått på schemat i sommar på Gullmarsstrand. Det är även inplanerat en helg i november och troligtvis även i vår.

Skaldjurslyx på Gullmarsstrand.

På fredagar har de Skaldjurslyx på Gullmarsstrand med skaldjur, champagne, bastu och Havsbad. Detta kan bokas från augusti till 13 november. På söndagar har de ett annat paket som heter söndagsmys och det finns även ett paket som heter seniorlyx som gäller måndagar och tisdagar. Tidningen Året Runt hade med en artikel om seniorlyx i ett av sina nummer.

Rummen kommer att uppgraderas.

Maria berättar att under hösten/vintern kommer rum och gemensamhetsutrymmen att fräschas upp med nya färger, inredning, gardiner, mattor och slipade golv m.m.

Totalt på Gullmarsstrand finns det idag 81 rum. På Klinten ligger det en bröllopssvit så man ser utöver havet. Alla rummen har sängar från företaget Carpe Diem som tillverkas i Lysekil.

CI2A6827
Bröllopssviten med utsikt över Gullmarsfjorden.

I sjöboden som ligger alldeles bredvid Gullmarsstrand kan du på första våningen öppna dörrarna på rummen och gå ut på bryggan. Samma är det med det rummet som ligger i anslutning till Sinnenas Havsbad där kan du också öppna upp dörrarna och gå ut direkt på bryggan.

CI2A6719

CI2A6728

Efter vårt samtal tar Maria med mig på en rundtur och visar all det fina som finns på Gullmarsstrand. Under här finns både en länk till Gullmarsstrand som hemsida och Facebook som vill läsa mer vad de har att erbjuda.

Tack för en fantastisk rundvandring Maria och att du tog dig tid och visade upp underbart härliga Gullmarsstrand som ligger så underbart vackert utmed Gullmarsfjordens vatten i samhället Fiskebäckskil. Jag kommer att återvända till Gullmarsstrand lite längre fram för att ni skall få se hur poolen blir när den är klar.

http://www.gullmarsstrand.se/

https://www.facebook.com/gullmarsstrand?fref=ts

http://instagram.com/gullmarsstrand_hotell/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.