Lysekil Women´s Match 8-13 augusti 2016.

Om ett antal veckor så vänder det igen och vi börjar gå mot ljusare tider. Redan nu jobbas det med olika saker som kommer att hända i Lysekil nästa sommar.

10439493_718229968236599_1327196613793285972_n

Ett arrangemang som är i världsklass är Lysekil Women´s Match som nästa år går av stapeln samma vecka som i år och det är vecka 32. 8-13 augusti. Detta bekräftar Anna Holmdahl White som är både initiativtagare och projektansvarig för Lysekil Women´s Match.

IMG_5222
Anna Holmdahl White.

Detta blir det elfte året som det blir tävlingar i Lysekil med världens bästa tjejer i segelbåtarna. Det brukar vara 6 båtar och 12 besättningar. I år blev det femte raka segern för suveräna Ulrikkeholm Klinkby från Danmark. Bästa svenska var Anna Östling som hamnade på tredje plats.

CI2A2271

Matchracing går ut på att deltagarna byter båtar mellan racen. Båtarna tillhandahålls av arrangören och är exakt likadana. T.ex. så vägs båtarna inför seglingarna för att säkerställa att alla har samma förutsättningar. Seglingen är ett event som lockar mycket folk till Lysekil och är ett arrangemang i världsklass. Lysekils SS Gullmar gör ett fantastiskt arbete med alla funktionärer som är med och hjälper till.

CI2A2040

8-13 augusti 2016 Lysekil Women´s Match.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.