Lite foton från inspelningen av ”Halv åtta hos mig” i Lysekil.

Då var dessa fyra dagar med ”Halv åtta hos mig” från Lysekil slut. Stort grattis Francesca till vinsten. Det var grymt kul att få ha varit med om detta och ett STORT tack till alla som hört av sig.

Samtidigt vill jag tacka Francesca, Margareta och Mike för några riktigt roliga dagar. Stort tack även till dagteamet och kvällsteamet ni var underbara. Hoppas vi kan återförenas någon gång och skratta lika gott som vi gjorde vid inspelningarna.

IMG_0608

I måndags samma dag som det första programmet med min dag skulle sändas så ringde de från P4 Väst och ville ha med mig i en intervju. I onsdags morse fick jag meddelande att de hade pratat om mig i ”Äntligen morgon” i Mix Megapol.

Även om jag inte vann så har detta varit en fantastisk rolig resa och samtidigt att bli en av de fyra som blivit utvalda till detta är hur kul som helst. Här kommer en liten berättelse och lite foton hur det var med fyra dagar med halv åtta hos mig.

Så här började det.

Jag var kontakt med Sofia som sökte medverkande till Tv-programmet Halv åtta hos mig om att få komma och ta lite bilder när de spelade in i Lysekil. Nja det var inte så lätt att ordna p.g.a. olika saker. Efter att jag har varit med så förstår jag varför. Jag skrev tillbaka till henne att om hon ändrade sig så kunde hon gärna slå mig en signal.

Tänkte inte mer på det när telefonen ringer när jag är på jobbet; ”Hej säger det i örat, det är Sofia på Halv åtta hos mig”. Hej säger jag och tänker direkt, vad kul att hon ringer, då har hon ändrat sig och jag kan få fota en inspelning om jag vill. Hon säger vidare:

– Du är nominerad till programmet. ”Va tänkte jag, har de nominerat mig”. Riktigt kul faktiskt var det första jag tänkte. Sen började hon berätta hur det gick till och vilka tider som gäller och att jag skulle fundera på menyn m.m. Efter det så ringde de igen, och hon och en annan tjej skulle komma till Lysekil och ville träffa oss 15 som var kvar från utgallringen. Efter någon dag ringer hon igen och berättar att de kommer till Lysekil på onsdagen, men vill träffa mig kl. 9:30 på torsdag.

De kom och hälsade på mig.

Den 12 mars 9:30 kom de och stannade här lite över en timma. Samtidig som vi pratade så filmade de nästan hela tiden. Allt flöt på väldigt bra, och efter prat, fika och rundvandring i huset så gav de sig iväg.

De skulle höra av sig inom två veckor sa de innan de åkte. På fredag eftermiddag den 20 mars kl. ringer Sofia; ”Hej Glenn” säger hon,”jag vill bara meddela att du är med i programmet”. Helt otroligt. Från att mejlat och frågat om man kan få göra ett reportage om detta på bloggen så är jag med i programmet.

Började att planera maten inför min dag.

Nu känns det lite spännande. Nu får man snygga till här hemma, planera lite saker. En av tjejerna som var med är vegetarian. Vad skall man hitta på? Det var mycket tankar som snurrade i skallen.

Skall man göra något grillat till de andra eller skall man koka havskräftor eller kanske t.o.m. musslor som jag också älskar. Tanken föll slutligen på musslorna som jag faktiskt har med ett recept i Lysekils Turistbyrås tidning för 2015 och en bild på mig. Det är mycket hedrande att få vara med i den.

Den 13 april skall det vara inspelning och jag skall vara den första som de besöker och spelar in hos de fyra inspelningsdagarna. Jag är ganska lugn, och på söndag kväll ringer Lærke som är den ena Inslagsproducenten av två till programmet och berättar att de har kommit till Lysekil, och att de dyker upp hos mig vid åtta tiden på måndag morgon.

Min fru låg i flunsan nu när de skulle komma och spela in så hon fick flytta den dagen till sina föräldrar. Det var stressigt. Maten skulle klaffa jag tränade någon dag innan tror jag. Gjorde ordning hemma så att det skulle se snyggt ut.

Måndag morgon.

Måndag morgon strax efter 08:00 ringer det på dörren och första inspelningsgänget kommer. De gjorde något porträtt på mig på förmiddagen och en hälsning kom från en gammal kär vän när vi satt och spelade in. Sen så flöt det på bra. Det var väl just där som den enda omtagningen blev den förmiddagen och med det teamet.

Handlade på ICA.

Efter inspelning hemma så bar det iväg till ICA och handla det man skulle ha till kvällen. Kände mig väldigt lugn och mycket var väl det tack vare inspelningsteamet som var så underbart trevliga, och det klaffade direkt med dem.

Tanken som dök upp när vi skulle handla var att vad säger jag när de ser mig med ett Tv-team på ICA. Jag känner de flesta som bor i Lysekil och chansen var stor att någon skulle se mig. (Lysekilsposten ringde på morgonen dagen efter och frågade saker men jag sa att jag inte kunde säga något.)

Det var inte så mycket folk på ICA denna förmiddag men de som var där kände jag igen. Efter handlingen så åkte vi till ett ställe där man kunde se Lysekil från höjden. Där blev det lite filmning och efter det så åkte vi till Havets Hus och åt lunch.

IMG_0409
Här spelar vi in repliken till kanonen.
IMG_0429
Uppe vid Flottans män.

IMG_0439

IMG_0501

IMG_0543
Lunch på Havets Hus Bistro.

Efter lunchen bar det av hem och för förberdelser av kvällens middag. Nu kändes det lite stressigt faktiskt fast vi hade gått om tid över. På eftermiddagen så byttes teamet ut till kvällsteamet. Förmiddagsteamet bjöd jag på färska havskräftor. De gillade de.

IMG_0551

IMG_1321

IMG_1325
Lampor och kameror i lägenheten.

Inspelningen med gästerna som kommer spelas in utanför min dörr.

Det började närma sig för inspelning utanför min dörr. Det var tre gäster. Mike hade jag träffat och gjort en intervju med till min blogg och han hade berättat att han skulle skicka in en film på sig för han hade bl.a. anmält sig till programmet. Även Francesca är med på min blogg sedan tidigare när jag skrev om deras tattueringsstudio. Hon och hennes kille Joel är så trevliga. Brukar gå förbi deras studio och heja ibland. Francesca kommer ni att få möta på bloggen om ett tag. Den sista gästen känner jag sedan tidigare, eller rättare sagt jag känner henne inte utan har träffat och hejat på henne några gånger på Skaftö. Jag gjorde maten och gästerna gick runt i huset och spelade in.

IMG_0557
Lærke som är inslagsproducent och jag efter inspelningen.

IMG_0568

IMG_0559

Jag gillar att laga mat.

Jag är ingen superkock i köket, men gillar att laga mat. Musslor gillar jag att göra och det blir även en del kräftkok.

Maten gick väl så där. Den svarta kaviaren fanns inte hemma på Ica som jag hade beställt tyvärr. Det blev stressigt och jag missade några saker som var planerade och vissa saker kunde jag gjort mycket bättre. Men det var kul och man är en erfarenhet rikare kan man säga.

Det var fantastiskt roligt att få ha varit med om detta och om ett tag så möter ni en av killarna som var ljudtekniker vid inspelningarna och det är ingen mindre än Skinny Kangur som jag blev kompis med och som jag gjorde en intervju med för bara några veckor sedan. Skinny Kangur är bl.a. musiker som är ute och turnerar med sitt band i hela världen. En mycket trevlig och sympatisk kille.

Här kommer lite mer foton från Lysekilsveckan  i ”Halv åtta hos mig”.

IMG_1330
Viktor och Nicklas fixar med kameran på Gullmarsstrand.

IMG_1334

IMG_1342

IMG_1370
Hemma hos Margareta.
IMG_1434
Margareta & Francesca.

IMG_1393

IMG_1404
Jag och Martin.
IMG_0570
Linnéa Sandberg På Strandflickornas Havshotell som tog hand om oss när vi spelade in menyn.

IMG_0573

IMG_0574
Ebba som var inslagsproducent ville givetvis vara med på bild med mig : )
IMG_0598
Skinny på bryggan vid Havets Hus.

IMG_0606

IMG_0655
Francesca vid Bistrot på Havets Hus.

IMG_0657

IMG_0702
Inspelning hos Mike.

IMG_0729

IMG_0751
Den underbara utsikten från Mikes lägenhet.
IMG_0768
Jag och Skinny.

IMG_1481

IMG_1485-2

IMG_1500
Mike i köket!
IMG_0777
Stort jättegrattis säger vi till Francesca.

The End!

En tanke på “Lite foton från inspelningen av ”Halv åtta hos mig” i Lysekil.

  1. Ett stort grattis till Francesca och er andra för en mycket rolig vecka och tack Glenn för lite inblick ”behind the scenes”… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.