Julshow med Haaks och Örjan i sporthallen på TanumStrand.

Jag var och besökte TanumStrand och premiären på julbordet med Haaks och Örjans julshow. I år är det nionde året i rad som det bjuds på stor julshow på TanumStrand.

CI2A0452

Jag träffade Jonas och Johan som håller i alla trådar och lät de berätta hur det hela startade. De berättar att det startade för nio år sedan. Tidigare hade det varit typ som Wallmans salonger men Johan och Jonas fick en förfrågning om de ville starta med en egen julshow till julborden på TanumStrand.

CI2A0497
Örjan och Jonas hälsar alla välkomna till sporthallen på TanumStrand.

Det var en utmaning för båda två så de tackade givetvis ja till detta. De pratade med sina kompisar som spelar om de och Örjan Torstensson ville hänga på och vara med i julshowen.

CI2A0403

Första året ökade försäljningen på antal julbord och sedan dess har det ökat för varje år och det är ett bra betyg för att folk gillar både mat och musik på plats på TanumStrand. Jag har haft det stora nöjet att få se detta några år och det är mat och underhållning i världsklass.

CI2A0417
Ett av de två efterättsborden på TanumStrand.
IMG_2701
Anna Bjurström och Cecilia Demegård.

Starten var den 13 november och varje fredag och lördag kan man uppleva detta på plats på TanumStrand. Planeringen för julbordet börjar direkt när spelningen på Scen på Bônn är klart. Sedan så kommer de alltid på idéer under vägen även när julshowen är i gång.  För att inte glömma det de kommer på så skrivs det in på mobilerna. Tankar om julshowen finns där hela tiden och Johan och Jonas berättar att de kan komma idéer under året innan showen är klar.

CI2A0523

När man väl står där på scenen så känner man vad som funkar och inte. Ibland så stryker man kanske en grej eller lägger till något i ett annat nummer berättar Johan och Jonas.

CI2A0540

CI2A0631

CI2A0691
Cecilia Demegård.
CI2A0662
Cecilia Demegård och Anna Bjurström. Deras röster, utstrålning och Inlevelse på scenen är hur proffsig som helst.

CI2A0702

Det som medverkar i showen förutom Johan och Jonas är: Mattias Andersson på keyboard, Roger Christensson på trummor och Örjan Torstensson som lite som gubben i lådan. Det blir också tre blåsare: På saxofon Patrik Wingård, Sixten Hay på trombon och Putte Jansson på trumpet. Dessutom medverkar två tjejer och det är Cecilia Demegård och Anna Bjurström. På gitarr medverkar också Per Orvang. Henrik Dahlström sköter ljud och Jonas Nilsson från Svenska On The Road sköter ljuset. Urban Ohlsson från Svenska On The Road kommer att vara discjockey efter det att julshowen är slut för kvällen.

CI2A0721

CI2A0789

CI2A0831
Anna Bjurström.

CI2A0841

CI2A0869

Huvudshowen är som en hyllning till olika saker. Bl.a. så hyllas Robert Broberg och Eddie Meduza m.m. Det är en fartfylld show där man märker att de som är med verkligen älskar att hålla på med detta. Örjan Torstensson är singel och är konferencier för julshowen. Detta är ett gäng som levererar. Sporthallen är utsmyckad och julstämningen infinner sig direkt.

CI2A0874

CI2A0930

Redan från klockan från 18:00 är det mingel och nissebandet tar emot när man kommer in i sporthallen på TanumStrand. Sedan trappas det upp under kvällen och showen avslutas ungefär 22:00. Efter det så blir det nattklubb med disco.

CI2A0997

CI2A1048

CI2A1054

CI2A1056

CI2A1078

CI2A0604
Henrik Dahlström och Jonas Nilsson sköter ljud och ljus.

CI2A1222

CI2A1240

CI2A1245

CI2A1269

Själva innehållet till showen är det Jonas som kommit på med hjälp av Johan. Man presenterar en idé som sedan de som är med får hjälpa till och göra något av. De är ett sammansvetsat gäng som är lagspelare och som jobbar bra ihop berättar Jonas.

CI2A1286
Jonas gör ett solo på sin flöjt som inte går av för hackor. Helt otroligt.
CI2A1347
Jonas skänker blockflöjten till en person i publiken.

CI2A1363

CI2A1420

CI2A1479

CI2A1512

CI2A1537

CI2A1757

CI2A1833

 Jonas tycker att detta skall bli kul och berättar att detta är en höjdare på året med julshowen.

Nu är premiären avklarad och det blev succé! Jonas var jättenöjd efter premiären och har ni inte bokat julbord på TanumStrand så gör det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.