Gullmarsstrand och Strandflickorna är nominerade till årets turistmål 2015.

Både Gullmarsstrand Hotell & Konferens och Strandflickorna AB Hotell & Konferens i Lysekils kommun har blivit nominerade till ”Årets turistmål 2015”.

Vd:n Per Berg på turistmål.se i Skövde berättar att besökare e-postar in till turismål.se och röstar på bästa turistmål i varje kategori. När ett ställe får minst en röst så blir de nominerade, och då kontaktar de dem som blivit nominerade och uppmanar dem att de skall få fler att rösta på dem. För den som får flest röster inom varje kategori vinner berättar Per Berg vidare.

Här kan ni läsa mer om http://www.turistmal.se/

Jag tog kontakt med Maria Kjellsson som är vd på Gullmarsstrand och frågade vad hon tror att det är som gör att Gullmarsstrand blivit nominerat till tursitmål.se?

– Varför vi blivit nominerade av våra gäster önskar och hoppas vi givetvis är beroende på att man upplever det som vi arbetar mest med. Dvs att ge våra gäster ett gott värdskap i form av en personlig service samt att servera god och vällagad mat med råvaror mestadels från havet. Sedan är ju vårt läge ”0 meter från havet” en stor plusfaktor såväl sommar som vinter.

CI2A6822
Maria Kjellsson vd på Gullmarsstrand.

 

Vad är på gång just nu på Gullmarsstrand?

– Just nu pågår vårt bygge av en utomhuspool för fullt. Vi har precis avslutat arbetet med den tekniska biten och direkt efter jul påbörjas själva pooldelen. Vi beräknar vara klara i början av mars och kommer då att kunna erbjuda en helt ny upplevelse. Vårt befintliga ”Sinnenas Havsbad” kommer då kompletteras med ett utomhusbad som håller 38 grader hela året och som står i havet. Att man dessutom därifrån via en stege kan ta ett dopp i den ”stora bassängen” – havet ger ju ytterligare en dimension till upplevelsen.

Dessutom kommer våra hotellrum och många av våra gemensamhets utrymmen få ett lyft med målning, slipning av golv samt en förhöjd ”mysfaktor”.

IMG_1604

 

Hur ser satsningen ut för turistsäsongen 2016?

–Vi fortsätter vårt arbete med att erbjuda våra gäster både privat och konferens attraktiva erbjudanden anpassade efter säsong. Vi hoppas också mycket på bröllopssäsongen och att öka den ytterligare i och med att vår Veronika Lind har blivit certifierad bröllopskordinator via Bröllopsakademien. Och vi arbetar mycket med att få bröllop under hela året.

 

Jag tog även kontakt med Bettina Salesjö och Åsa Nilsson som driver Strandflickorna AB och ställde samma frågor till dem.

CI2A3654
Åsa Nilsson och Bettina Salesjö vid Strandflickornas Havshotell.

 

Varför tror ni att Strandflickorna AB blev nominerat till tursitmål.se?

– Vi vet inte alls hur det kommer sig att vi blev nominerade, men det skulle givetvis vara jätteroligt att få veta vem som nominerat oss och med vilken motivering!

 

Vad är på gång just nu på Strandflickorna?

– Just nu är det ”full högsäsong” hos Strandflickorna, vi har haft i princip fullbokat hela november; fantastiskt trevligt! Planerna för våren är att renovera de sista 3 badrummen på Havshotellet som vi inte hunnit med sedan vi köpte hotellet. Sedan kommer alla våra rum att ha helkaklade badrum med jättefina klinkerplattor från Marrakech design, fina gammeldags kranar, speglar etc.

CI2A3621
Havshotellet.

 

Hur ser satsningen ut för turistsäsongen 2016?

– Inför våren har vi flera fina samarbetsprojekt på gång med utländska reseoperatörer som kommer att boka gäster längs Bohuskusten i olika slags paket; framför allt kajak- & vandringspaket är på frammarsch bland våra utländska gäster, men vi snickrar även på olika typer av familjepaket riktade mot den svenska marknaden. Ett extra spännande projekt är samarbetet med Kulturbåtarna och Svenska västkustlinjen, som kommer att angöra Lysekil 2 ggr/vecka under sommaren. Vi hoppas de kommer att ha många passagerare som väljer att bo på vårt sekelskifteshotell – precis som för 100 år sedan!

 

På turistmål.se kan ni skicka in ett mail och rösta på någon av de som blivit nominerade. Det går att rösta hela året ut. Detta är bra reklam för Lysekil och jag önskar både Gullmarsstrand och Strandflickorna lycka till.

http://www.turistmal.se/nyhet-arets_turistmal_2015.html

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.