Idag får ni träffa Brastadstjejen Felicia Nielsen som har haft en praktikplats hos självaste Ida Lanto.

 

Felicia är född i Brastad. Gick i Stångenässkolan och efter det blev det Gullmarsskolan här i Lysekil. Efter grundskolan i Lysekil blir det Östrabo Yrkesskola i Uddevalla. Där gick hon mode och design. Hon kan inte riktigt tala om hur intresset för kläder startade, men tyckte att syslöjden och bild var det roligaste i skolan redan i tidig ålder.

IMG_7999.jpg

Hade ingen aning om vad hon skulle läsa i gymnasiet.

När gymnasievalet började närma sig hade hon ingen aning vad hon ville göra. I sista sekunden fick Felicia reda på att den linjen fanns i Uddevalla. Hon tyckte det lät kul och chansade på det. Efter det var hon fast. Tre år blev det i Uddevalla.

Innan hade hon inte brytt sig så mycket om kläder men det intresset har vuxit fram. Om man tittar i Felicias garderob märks det att intresset har ökat berättar hon och skrattar. Hon köper mera kläder än hon hinner sy och det beror på att hon inte hinner med det på sin fritid.

 

Flyttar till Borås och fortsätter att läsa där.

Efter Östrabo blev det flytt till Borås hösten 2013. Där börjar hon på Yrkeshögskolan och började läsa till konfektionstekniker. Den utbildningen är på 2 ½ år och slutade i november i år. Nu söker hon jobb i Stockholm. I Borås trivs hon bra, men hon har också fastnat för Stockholm.

Innan hon började praktisera hos Ida var hon på praktik hos Björk i Borås. Detta var innan Idrottsgalan skulle sändas. De fick en beställning utav Emma Igelström och till den har Felicia gjort mönster och sytt upp. Det är Björks design och Felicia har stått för tillverkningen av klänningen. Den bar Emma på idrottsgalan berättar Felicia.

Sökte praktikplats hos Ida Lanto.

En kompis till Felicia tipsade om Ida Lanto. Hon visste vem Ida var och skickade en e-post till henne med en ansökan om att få göra sin praktik hos henne. Hon visste inte om hon tog emot praktikanter men chansade och skickade iväg ett mail.

Hon fick svar att hon fick komma till Ida och göra sin praktik. Felicia berättar att det var lite nervöst att bege sig till Stockholm den första dagen. Hon var på plats en halvtimma innan om något skulle gå fel. Det gick lite fel för hon stod och väntade vid fel dörr berättar hon. Felicia såg att en dörr öppnades lite längre bort och där stod Ida och tog emot henne.

Felicia gillar Ida och tycker hon är en fantastiskt trevlig och snäll människa. Hon var pratglad och enkel så allt föll på sin plats direkt enligt Felicia.

Gjorde en stor tyllkjol.

Det första hon fick göra var en tyllkjol till en brudklänning. Den blev i nio olika lager. Det är väldigt olika hur lång tid det tar att göra en klänning. Felicia har sina arbetstider, men tycker samtidigt att det är så kul det hon gör, så det blir ofta att hon stannar kvar lite längre på dagarna.

 

Bor idag i Stockholm.

I april i år började hon praktiken hos Ida Lanto. Det var inte så lätt att hitta någon lägenhet men det löste det sig och hon fick bo i Vällingby i början. Från Vällingby och in till Stockholm tog det ungefär en timme till praktikplatsen på Östermalm. Idag har hon ett rum som hon delar med sin kompis i Stockholm.

DSC_0013_4
Denna svarta klänningen är ett projekt som Felicia pysslat med när hon har haft lite extratid över.

Gör mest brudklänningar.

Brudklänningar är det de gör mest av berättar Felicia. Det som var riktigt roligt var när Ida gjorde klänningarna till TV-kommentatorerna Pernilla Månsson Colt och Ebba Kleberg von Sydow när de kommenterade prinsens bröllop. De har Felicia varit med och hjälpt till med. Klänningen som Molly Sandén hade när hon sjöng på bröllopet har Ida gjort helt själv. Det var väldigt roligt att fått vara med under tiden dessa klänningar gjordes berättar hon vidare.

Felicia berättar att de som skall bära klänningarna kommer och hälsar på för att pröva dem innan de blir klara. Det är speciellt roligt att jobba med personliga plagg istället för massproduktion.

Framtidsplaner.

Efter skolan så skulle hon vilja jobba vidare med detta hon håller på med nu. Festklänningar är något hon skulle vilja satsa på. Det viktigaste är först att främst få ett jobb så man kan med eget kapital börja bygga upp något.

Det hade varit väldigt coolt att kunna bo kvar i Stockholm för det är där allt händer. Hon trivs väldigt bra i Borås också och att pendla till Göteborg går också bra. Hon blir 21 år i år och har framtiden för sig.

Felicia
Felicia jobbar i ateljen.

Drömklänningen.

När man jobbar med Ida och ser alla saker, så kan man tänka att så skulle jag vilja ha det. Man tittar på olika detaljer, men det är väldigt svårt att säga hur drömklänningen skall se ut, det finns för många tillägger hon.

På fritiden försöker hon träffa de andra tjejerna från skolan i Borås som också är i Stockholm. Det kan bli lite after work eller att man går på någon bra konsert.

IMG_8020.jpg
Felicia och jag.

Ibland kan det tänkas att hon längtar hem, men tiden går så fort så hon har oftast fullt upp och hinner inte tänka så mycket. Stort tack för att jag fick träffa dig Felicia och lycka till i framtiden. Jag kommer att ha kontakt med Felicia och se vad som händer för henne längre fram.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close