Idag får ni träffa Mikael Eriksson på min blogg. Han håller på att renoverar en Chevrolet Impala från 1958.

Idag får ni träffa Mikael Eriksson som håller på att renovera en Chevrolet Impala från 1958. Det är samma modell som de hade i filmen ”Sista natten med gänget”. Bilen köpte Mikael för två år sedan från Virginia i USA och importerade den till Sverige.

CIMG1407.JPG

Hämtade bilen i juni 2014 i Göteborg.

I juni 2014 var han och hämtade bilen i Skandiahamnen i Göteborg. Bilen gick att köra med och han körde hem den från Göteborg till Lysekil, men den var i ett ganska dåligt skick när han fick den. Chevrolet Impalan var svart när den kom till Sverige. Originalfärgen är mintgrön men Ann-Sofie ville ha en vit bil men samtidigt tyckte Mikael att ett rött tak skulle passa på bilen och på den vägen är det. Mikael renoverar bilen till sin fru Ann-Sofie.

CIMG1408 (1)

Plockade isär hela bilen.

Det var nästan ingen färg alls på ramen och det gjorde att han kände att han var tvungen att plocka isär hela bilen. Det blir en totalrenovering och man bygger helt enkelt en ny bil berättar Mikael.

CIMG1640

En del delar var intakta fast det har behövts köpa till delar också. Han har bl.a. köpt ny inredning från USA. Han som hade bilen innan Mikael hade satt in fel sittbrunnar i bilen och dessa har han varit tvungen att svetsa om och byta ut. Man lyfter nivån hela tiden och sen duger ingenting utan allt skall se ut som nytt tillägger Mikael.

CIMG2084 (1)

CIMG2268 (1)

Karossen är nylackerad.

Bilen har precis lackats och nu är det motorhuv, baklucka och skärmar som väntar på sin tur. Vissa av reservdelarna går att köpa i Sverige men det är från början från USA. Det gäller att skaffa sig kontakter så man får tag på rätt saker. Dagen efter jag är och hälsar på Mikael skall han åka till Nyköping och köpa delar till sin frus Chevrolet 1958.

CI2A0259

CI2A0262

CI2A0269

CI2A0273

CI2A0276

CI2A0290.jpg
Mikael Eriksson

Säljer kök på dagtid.

Intresset för äldre bilar och amerikanare är stort. Samtidigt är det en avkoppling från det dagliga arbetet med att sälja kök på Köksbutiken i Bohuslän AB.

Intresset har alltid funnits där och det började med att de köpte en bil från USA för ett antal år sedan och sen dess har intresset vuxit hela tiden. Mikael berättar att han kört motorcykel för det mesta tidigare i sitt liv. Sedan tidigare har de en Cadillac cab från 1957.

Man måste ha tålamod.

Det gäller att ha tålamod när man renoverar en bil. Man kan beställa en grej och ibland kan det ta flera månader innan just den delen kommer. Ramen har varit blästrad grundmålad och målad. Det var lite patina på ramen men annars var det inga problem med den.

CI2A0292

CI2A0317

CI2A0322

Det blir nya bromsar, bromsrör, bussningar, fjädrar, stötdämpare, bromsledningar och bränsleledningar m.m. Däcken kommer Mikael också att byta ut. Motorn är klar och det är originalmotorn som fått sig en uppfräschning.

Hela karossen är som ny och underredet är behandlat och klart. När man gör något sådant här är det lika bra att göra det ordentligt annars kan det kvitta berättar Mikael.

CI2A0332.jpg

CI2A0336

Ann-Sofies 50-års present.

Det var Ann-Sofie som fastnade för denna modell och det var meningen från början att det skulle varit hennes 50-års present.  Nu har hon passerat 50 men det blir alltid lite stopp med saker som inte kommer i tid m.m. I augusti 2014 kom Mikael igång med renoveringen.

CI2A0340.jpg

CI2A0348

CI2A0352

Hoppas att få den klar i maj 2016.

I maj nästa år hoppas Mikael att den skall rulla ut ur garaget. Det är lite tufft men han jobbar på att den blir klar tills dess. Det har blivit många timmar och en del pengar, men när man har det som hobby får man jobba med bilen på sin fritid. I garaget ligger alla smågrejer som är klara.

CI2A0330.jpg

Varenda mutter och bult har Mikael skickat och fått ytbehandlade. En ny inredning har han köpt till bilen. Det är mycket letande och koll på internet på olika sajter. När bilen blir klar krävs det att den besiktigas.

CIMG2395 (1).JPG

CIMG2397 (1).JPG

CIMG2398

Jag kommer att följa Mikael med sitt jobb med bilen och återkommer lite längre fram med mer info om hur det går med Ann-Sofies Chevrolet från 1958.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close