Coverbandet 4 Sekunder från Skaftö är vidare till finalen i tävlingen Valhallarockstar.

Idag säger vi hej till Philip Samuelsson som är en av de tre i covergruppen 4 Sekunder som är vidare i finalen av Valhallarockstar. Bandet består av Philip Samuelsson på sång och gitarr, Rasmus Olsson på gitarr/sång och Jakob Olsson på bas/sång.

CI2A3915
Jakob, Philip och Rasmus.

Detta är tre killar från Grundsund som just nu är med i en tävling som heter Valhallarockstar där de är en av tre finalister och som har chansen att vinna att uppträda som förband på Rydell & Quicks turné.

Jag frågade Philip hur det kom sig att de började spela?

– Jag och Rasmus Olsson har gått ihop i samma klass i många år. Vi hade ett rockband från början där vi gjorde egna låtar och spelade på lite olika ställen. I gymnasiet lade vi ner bandet och funderingarna var om vi inte skulle göra något annat inom musiken. Under ett projektarbete i årskurs tre på gymnasiet bestämde vi oss för att dra in pengar till någon slags räddningsorganisation.

Rasmus och jag började köra lite covers ihop på Mareld i Grundsund i december 2011 och även i februari 2012 körde vi några låtar på Mareld. Vi tyckte det var trevligt att köra andras låtar och där tog det fart.

CI2A3936

När kom Jakob Olsson med i bandet?

– Sedan kom våren och de på Mareld ville att vi skulle komma och spela igen. Vi gjorde en låtlista och gjorde spelningen som blev väldigt lyckad. Den sommaren gjorde vi några spelningar och där kom Rasmus brorsa Jakob in som är tre år yngre än oss. Jakob gick i samma musikgymnasie som oss och tog studenten i somras.

Samtidigt som Jakob kom med i bandet så köpte vi en trummaskin. Sedan har det byggts på. De pengarna vi tjänat har vi investerat i bandet. Från att haft ganska okey högtalare så har vi nu ett riktigt bra PA-system.

CI2A3927

Det ryktas om att ni kommer att skaffa en riktig trummis till bandet?

– Ja, det stämmer faktiskt. Inom något år så blir det nog en trummis och då blir vi fyra i bandet.

Ni har fått mer och mer spelningar och det måste vara kul?

– Det är det verkligen och det börjar sprida sig även om det är främst på västkusten som vi spelar. Allt började på Skaftö och sedan blev det lite Lysekil när vi var på Hotel Lysekil och Däcket. Vi har även varit och spelat några gånger i Trollhättan, Göteborg och Borås. De har även blivit en sväng till Stockholm och det är riktigt kul.

IMG_2729

Vem är bossen i bandet?

– Det är jag…Nä skämt  åsido så har vi väldigt bra dynamik i bandet. Jakob är bossen för backtracksen och lägger trummor, syntar och själva låtmaterialet. Bokningar sköter nog jag mest och Rasmus sköter faktureringen och mycket annat. Vi hjälps åt och alla bidrar till positiva saker i bandet.

Hur väljer ni musiken?

– Vi spelar mycket av det vi själva gillar och kollar lite på topplistor och annat inom musikbranschen. Vi täcker nog upp det mesta inom olika områden inom musiken.

Största spelningen hittills?

– Det måste vara Kustnöjes måndagsunderhållning som de har i Lysekil på sommaren. Där har det varit proppfullt alla de tre gångerna vi har spelat där som förband. Vi snackar över 3000 personer, vilket är fantastiskt.

CI2A4005

 

Hur kom ni in på Valhalla och Rydell & Quick tävlingen?

– Vi såg en länk som Rydell & Quick hade delat där man skulle göra deras hit ”All In Like A Rockstar” i en egen version. Dels så gillar vi Rydell & Quick väldigt mycket och tyckte att denna tävling verkligen passade oss. Det blev att vi spelade in låten och skickade in den till tävlingen.

Hur har det gått?

– Jo, det har gått jättebra, Vi är ett av tre band som kommit till final och har precis varit i Stockholm och spelat in en musikvideo till finalen. Vi spelade in en musikvideo på Delight Studios i Stockholm. Det var fantastiskt och alla var så trevliga och snälla och tog väl hand om oss på plats. Nu är vi lite spända på resultatet. Bara att ha gått till final är jättestort för oss.

 

Just nu håller de på att redigera de tre musikvideorna som de tre olika banden har spelat in i Stockholm som en final på tävlingen. När de är klart så kommer Rydell & Quick att välja ut en vinnare. Jag håller tummarna för killarna och ser ni affischer med 4 Sekunder någonstans tveka inte att gå och titta och lyssna på dessa tre killar från Grundsund på Skaftö.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.