Idag får ni träffa Francesca India Parkinson på min blogg!

Idag får ni träffa Francesca India Parkinson som vann Halv åtta hos mig när det sändes från Lysekil.

IMG_3562.jpg

Född i Brighton.

Hon är född i Brighton i England med en engelsk pappa och en italiensk mamma som båda har jobbat till sjöss. De flyttade till Southampton och Francesca växte upp och gick i skolan i Southampton.

Vid 18 års ålder åker hon till Newquay in Cornwall för att försöka skaffa sig ett sommarjobb på ett hotell. Hon får jobbet och efter sommaren var det tänkt att hon skulle återvända till Brighton och börja på Universitetet där hon skulle läsa 3D-design. Hon har så roligt i Newquay så hon bestämmer sig för att vänta med universitetet under ett år och börja läsa senare.

Får jobb på en piercing och tatueringsstudio.

Hon fick jobb på en piercing och tatueringsstudio. Hon vet inte riktigt hur hon kunde få jobbet för alla ville verkligen jobba på denna studio berättar Francesca. Francesca lärde sig piercing och bestämde sig nu för att inte börja läsa på universitetet.

Newquay är en säsongsbetonad stad precis som Lysekil. Det är därför hon verkligen älskar Lysekil för den påminner mycket om Newquay berättar hon. På vintern passade hon på att resa till olika ställen i världen för att se sig om.  De tre åren hon bodde i Newquay jobbade hon hela sommaren och sedan begav hon sig ut och reste mestadels av vintern. Favoritstället var Indien och dit reste hon två gånger.

Hon berättar om en resa till Australien där hon levde i ett hippiesamhälle och bodde tre månader i ett tält. Det var mycket roligt. Sedan bar det tillbaka till Newquay för studion hon jobbade i öppnade igen i mars.

Efter tre år i Newquay var det dags att dra vidare.

Efter tre år var det dags att dra vidare. Innan hon hade bestämts sig för att lämna Newquay hade hon gjort en arbetsintervju med en tatueringsstudio i Brighton. Hon begav sig till Brighton och fick jobbet. Dagen efter när hon skulle börja jobba där knackade hon på dörren till tatueringsstudion. Då öppnade Joel dörren och denna svenska snygga man som hon säger, lever hon med i dag. Det var kärlek vid första ögonkastet berättar hon och skrattar.

CI2A0359
Joel och Francesca.

Besökte Sverige första gången 2013.

De klickade direkt fast de var vänner ett tag innan de blev ett par. Första gången hon besökte Sverige var på en tatueringsmässa i Trollhättan 2013. De var där för tatueringsstudion de jobbade för i Brighton. Efter konventet kom de till Lysekil och hon fick träffa Joels familj för första gången.

Efter det så kom de till Lysekil igen på midsommarafton och på midsommardagen när den årliga cruisingen där träffade jag Joel och Francesca för första gången. Francesca hade ingen aning vad midsommar handlade om här i Sverige. Först på midsommarafton fick hon en krans med blommor i håret och de dansade runt midsommarstången och sjöng små grodorna det tyckte hon var jättekul. Alla drack starksprit och hon visste inte direkt vad alla höll på med säger hon och skrattar.

Francesca hade sett Joels bil som hon tycker är så fantastisk. På midsommardagen när de åkte in till Lysekil så fick hon se alla dessa tusentals bilar som var med i cruisingen i Lysekil som hon tyckte var helt underbara. Hon har aldrig sett något likande i sitt liv berättar hon.

Gången innan hon var här i Lysekil så var allt så stilla och lugnt. Man såg inte så mycket människor och så kommer man tillbaka och hela staden lever upp det är helt otroligt tillägger hon.

Hon berättar att hon inte visste så mycket om Sverige innan hon kom hit. ABBA kände hon till för de vann Eurovision Song Contest i Brighton 1974, men annars var det inget som hon kände till direkt.

CI2A0361.jpg
Joel är mycket duktig på att teckna och här han han gjort några skisser.

Bestämmer sig för att flytta till Lysekil.

I Brighton finns det ett McDonalds och fyrtioåtta tatueringsstudios. De älskade att leva i Brighton och där kan du uppleva det mesta om du t.ex. vill se något inom musiken så finns alla stilar inom musiken där. Men med så många tatueringsstudios var det inte lätt att överleva. 2014 var de i Trollhättan igen på en tatueringsmässa. När de var här så kom funderingarna på om de inte skulle öppna en studio här. När de kom tillbaka till Brighton bestämde de sig för att flytta hit och öppna en studio här i Lysekil. Det tog ungefär två månader så var de på plats i Lysekil.

Joel tog kontakt med en gammal skolkamrat.

Joel tog kontakt med en gammal skolkamrat som hittade en lokal till Joel och Francesca. Den åttonde mars kom de till Lysekil. De hade skrivit kontakt på lokalen men hade ingen aning om hur det skulle bli. När hon gick in i lokalen för första gången så gav den henne den största kramen hon någonsin fått.

De bestämde sig för att lägga all sin energi i detta. Det var en hel del renoverande innan allt blev klart. Efter en vecka så åkte de till Brighton och gjorde klart med allt och en månad senare flyttade de till Sverige. Hon berättar att hon inte kunde många ord på svenska när hon kom till Sverige.

Den 1:a juli öppnade de sin tatueringsstudio här i Lysekil.

Den 1:a juli öppnade sin studio här i Lysekil. Det har gått jättebra. Det kommer folk från hela Sverige och vill tatuera sig och göra piercingar berättar Francesca.

Hon älskar Lysekil och trivs jättebra här. Hon saknar sin familj och sina vänner men de kommer och besöker henne och Joel ibland. Att flyga hem från Landvetter tar mindre än två timmar. Familjen i England gillar verkligen att hon och Joel lyckats i Sverige.

Halv åtta hos mig.

En kompis till Francesca tipsade om programmet för hon visste att hon gillade att laga mat. Programmet går även i England och heter då ”Come Dine with Me”. Hon berättar att hon sökt till det programmet men aldrig fått något svar. Hon älskar programmet som sänds i England.

IMG_0655

Hon skickade ett kort mail till Halv åtta hos mig och hade glömt bort att hon gjort det. En dag så ringde telefonen och det var från produktionsbolaget. Hon berättar att hon blev chockad och de berättade att hon kanske skulle höra av från dem igen.

CI2A0371.jpg

De ringde igen och sa igen att de kanske hör av sig. De hörde av sig ännu en gång och ville komma och se hur hon bodde. De kom till lägenheten och det var verkligen roligt berättar Francesca. Nästa gång de ringde var hon och Joel i New York. De var iväg på en överraskningsresa som Joel hade arrangerat. De berättade att hon skulle vara med i programmet och samma dag friade Joel till henne och lyckan var total. Detta var den 24 mars i år och detta var hennes bästa dag i hennes liv så långt berättar Francesca.

Var nervös p.g.a. språket.

Francesca berättar att hon var väldig nervös vid inspelningarna för att hon inte kunde så mycket svenska. Men det gick jättebra och hon tyckte det var kul att få vara med och blev så glad när hon vann att hon började gråta. Det var ett fantastiskt roligt minne berättar hon. Jag kommer säkert att återkomma till Francesca och Joel inom en snar framtid. Stort tack för att du ställde upp på en intervju.

IMG_1481

Är ni intresserade av att göra en piercing eller tatuering så hör av er till Joel & Francesca. Ni kan följa dem på deras Facebooksida Livets Salt Tatuering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.