Carola till Havsbadsparken i Lysekil den 29 juli.

Då var det klart att Carola gästar Lysekil och Havsbadsparken den 29 juli. Carola Häggkvist är född den 8 september 1966 i Stockholm. 1977 vann hon riksfinalen i Barnens Dags talangtävling. Sedan har det bara gått uppåt för Carola och hennes musik. Genombrottet kom med segern i Melodifestivalen 1983 där hon tävlade låten ”Främling”. Hon har spelat in massor av skivor och till och med en med Bröderna Gibb i Bee Gees. Albumet ”Runaway” som släpptes 1986 producerades av Maurice Gibb och låtarna skrevs tillsammans med de två andra bröderna Robin och Barry Gibb.

Carola

Carola har gjort så mycket och är en av Sveriges största artister genom tiderna. Hon har sålt flera miljoner med skivor och har deltagit i i den svenska Melodiferstivalen 5 gånger och vunnit 3. 1991 vann hon även Eurovision Song Contest med ”Fångad av en stormvind”.

_D6B9962-web (1)

Under mer än 30 år har Carola Häggkvist etablerat sig som en av Sveriges mest framgångsrika artister. Låtar som ”Främling”, ”Mickey”, och ”Fångas av en stormvind” (Med vilken hon vann Eurovision Song Contest 1991) är en del av svenska musikhistorien och få artister kan stoltsera med fler guld-och platinasäljande album (13 stycken). 2014 glänste Carola i ”Så mycket bättre”. Hennes medverkan och låt-versionerna hyllades enormt och media skrev att den säsongens rekordhöga tittarsiffror var ett resultat av ”Carola -effekten”.

_D6B0371-web

29 juli Carola i Havsbadsparken i Lysekil. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.