Bor i Lysekil "Staden vid havet"

Folktåget släpper i vår en ny EP och samtidigt blir bandet en öl med namnet Folktåget Lager. Inte nog med det, i sommar kommer de tillbaka till Lysekil och Havsbadet. Jag slog en signal till Elin Landelius som är sångerska i bandet Folktåget och ställde lite frågor till henne om hur hösten har varit och vad som händer med Folktåget under 2016.

d7bb6486-50ba-4b56-9d5f-0ca6a134d110

FOLKTÅGET.

Hur var Folktågets höst 2015?

– Jo, det var full fart. Vi spelade en hel del på lite olika festivaler och andra spelställen. Vi skulle iväg på en lite mer omfattande höst/vinterturné men av massa anledningar blev det inte riktigt så. Vi fick dock fart på inspelningarna till vår nya EP.

I oktober precis samma dag som det var premiär på TV-programmet ”Så mycket bättre” så spelade ni ihop med en av deltagarna i programmet på en gala i Nyköping. Vem var det?

– Miriam Bryant. Vi spelade på en gala i Nyköping där Miriam var huvudakt och där hon behövde ett band. Vi skulle spela senare på kvällen så det passade perfekt att vi hoppade in och spelade ihop med henne. Fantastisk artist och framförallt är hon otroligt ödmjuk, rolig och enkel att ha att göra med.

unnamed

Miriam Bryant och FOLKTÅGET.

Vilka låtar körde ni ihop med henne?

– ”Dragon”, ”Finders, Keepers” och ”Push Play”.

Blir det något mer samarbete med henne?

– Det vore såklart väldigt kul. Vi pratade på skoj med henne om det på kvällen men hon har ju en rätt gedigen omgivning med musiker, låtskrivare osv. Det ser ut som vi kommer att spela på några gemensamma ställen i sommar så det vore kul att morsa lite i alla fall!

 

Ni har även gjort klart en EP som ni jobbat med i höst?

– Ja, den har vi jobbat hårt med och den har precis åkt iväg på slutmastering efter mycket om och men. Den innehåller 4 låtar som kommer att släppas i april samtidigt som vi släpper vår egen öl som fått namnet Folktåget Lager. Ska bli kul att se hur den tas emot eftersom den låter rätt annorlunda mot förra skivan. Om man sett oss live nyligen så kommer man känna igen sig.

unnamed

Nya EP:n som släpps i april.

 

Kan du berätta lite om FLKTGT ölen?

– Jösses! Världens godaste öl ta mig tusan! En ljus lager som är framtagen i samarbete med Nils Oscar. Extra kul att det är just Nils Oscar som är en av hemstadens Nyköpings stora stoltheter. Den kommer att heta Folktåget Lager. Ölet Kommer släppas för restauranger 2:a april och för systembolaget förhoppningsvis 1 maj. Så i sommar måste vi ju kolla in Lysekils godaste havsfångst ihop med vår öl!

unnamed (1)

FOLKTÅGET Lager.

 

Hur ser våren ut annars för Folktåget?

– Det är så mycket på gång så man vet inte riktigt hur detta kommer att landa. Det ser ut som att det blir en fullspäckad sommar med festivaler och annat roligt. Närmst ligger en releasefest för skivan och ölet i Stockholm som vi hoppas många vill fira in med oss.

 

Ni har mycket spelningar i vår och sommar?

– Det trillar in hela tiden. Det blir en kul och stökig sommar. Extra kul att det blir minst en sväng till Norge i sommar. Känns som vi får en extra respons därifrån.

unnamed (2)

Foto: Linda Nilsson.

Har ni jobbat något med att komma med i Melodifestivalen?

– Ska man erkänna sånt? Jo, det gjorde vi.

Den 15 juli blir det ett stopp i Lysekil på Havsbadet hur känns det?

– Riktigt roligt att få komma tillbaka med bandet och få spela i Lysekil. Vi var i Lysekil förra året men då hade vi fruktansvärt otur med vädret. Det var storm och regn. Men i sommar hoppas vi på att det blir det mycket bättre.

Detta ser vi verkligen fram emot. Tack Elin för att du tog dig tid och vi ses den 15 juli på Havsbadet i Lysekil. Missa inte detta.

Alla foton använder jag med tillstånd av FOLKTÅGET.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: