Lysekilstjejen Emma Johansson vann igår sin debuttävling på Battle Of Scandinavia i Alingsås i Bikini Fitness.

Idag säger vi stort grattis till Lysekilstjejen Emma Johansson som i sin debuttävling igår i Alingsås på Battle Of Scandinavia vann sin grupp Bikini Fitness – 169.

12910334_1040177586053655_1990667522_n
Emma Johansson ©Privat

Jag fick en pratstund med Emma och frågade givetvis hur det känns efter vinsten igår?

– Det känns ofattbart faktiskt och det är lite svårt att ta in allting på en och samma gång. Det var riktigt roligt.

Var du nervös?

– Ja, lite men inte så nervös som jag trodde att jag skulle vara. Samtidigt kändes det bara roligt att få göra detta.

12922062_1040173489387398_1815750800_o
Foto ©Privat. Här poserar Emma som tvåa från vänster.

När startade intresset för detta med fitness?

– Det var min pappa Martin som visade Lysekils Kraftsportsklubb gym för mig. Där hittade jag mitt intresse och jag var ganska målinriktad från första stunden. Jag kände att detta verkligen var något som jag ville hålla på med.

Efter det så flyttar jag till Halmstad och träffar Caroline Aspenskog som blev min coach. Jag hade redan då långsiktiga planer och visste att jag en gång ville börja tävla. Jag ville samtidigt bygga upp en bra fysik innan jag ställde mig på scenen.

Hur kom det sig att du hamnade i Halmstad?

– Jag flyttade hit på grund av att jag kom in på en utbildning här på högskolan i Halmstad.

Hur ser framtidsplanerna ut efter denna succé med vinsten igår?

– Just nu har vi ett annat mål i sikte och det är Sweden Grand Prix i Malmö den 16:e april där jag kommer att tävla. Efter den så får vi se vad som händer.

12952990_1040173399387407_305883807_o (1)
Prisutdelning med Emma i mitten. Foto ©Privat.

Lysekil VS Halmstad?

– Jag gillar verkligen Halmstad som är en mycket trevlig stad. Lagom stor och det är nära till allting. Det är fint här på sommaren precis som det även är hemma i Lysekil. Lysekil är alltid hemma och ibland längtar jag hem för Lysekil är speciellt för mig med havet och all närhet till allt.

Är du hemma och hälsar på något i Lysekil?

– Nu har det inte blivit så mycket när det varit planering inför tävlingarna. Jag har min coach här i Halmstad och det är skönt att ha henne nära när man skall ha en struktur att följa inför tävlingarna. Men när tävlingarna är över så åker jag hem och hälsar på i Lysekil.

Stort grattis Emma och lycka till i nästa tävling och jag kommer att följa Emma och rapportera om något spännande händer i framtiden.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.