I morgon den 6 maj släpper Nick Borgen sitt nya album ”En Prostituerad Narrs Betraktelser”.

Hallå där Nick Borgen som både är klar för Allsången och Bakgården i Lysekil den 27 juli och som imorgon den 6 maj släpper ett nytt album.

Hur kommer det sig att du släpper ett nytt album, och när var det senast du släppte något nytt?

– Jag är en mycket kreativ människa och jag tycker mig ha mycket att säga både i ord och ton … därför har jag skapat detta nya album …

Jag släppte albumet ”Visor i nöd och lust” 2011, ”Visor i vardagen” 2013.

 

Vad heter albumet och vad innehåller det för låtar? 

– Albumet heter ”En Prostituerad Narrs Betraktelser” …  Albumet speglar politiska, kärleksfulla och humoristiska betraktelser gjorda under 2014-2015, som jag sedan transformerat till ord och ton.

12991022_549886271856480_1427303393379643181_n

 

Varför denna något ”bisarra” albumtitel?

– Som musiker, artist, tonsättare och författare utsätter man sig för alla sorters framföranden, allt för att ge föda till vardagen. Begreppet ”narr” har förekommit i den konstnärslyriska verkligheten sedan urminnes tider och jag anser mig tillhöra släktet musikpoetisk gycklare …

 

Har du skrivit all musik och text själv på plattan? 

– Jag har tonsatt och författat lyriken till alla 14 verken.

11539011_460000747494464_2707000035902205802_o

 

Jag har haft äran att få höra hela plattn innan den släpps och är riktigt imponerad av det jag hörde. Har du någon egen favorit? 

– Ja, favoritlåten är ”narrens” testamente ett verk som heter ”ultimum poem”, ett tack till det liv jag fått äran av att leva … för även jag inser att en dag kommer mitt ljus att ”släckas” och då vill jag att detta ska bli mitt avsked och referens.

 

Har du testat att skicka in någon låt till Melodifestivalen? 

– Nej, jag har inte skickat några av albumets låtar till Melodifestivalen.

 

Blir det någon turné? 

– Jag kommer att befinna mig på turné från mitten av maj och fram till slutet av augusti.

 

Sedan är du klar för Allsången och bakgården i Lysekil den 27 juli. Du var även här förra året och gjorde succé. Hur känns det att komma tillbaka?

– Allsången i Lysekil 2015 var en av den sommarens absoluta höjdpunkter, trots dåligt väder. Jag fick möta underbara människor, både framför och bak scenen och många härliga skratt bubblade, mycket positivt, i kroppen när jag lämnade er stad.

Tack Nick och lycka till med skivan och så vi syns i juli i Lysekil.

Ja, vad säger man då om Nicks nya platta:

En ny platta från Nick Borgen. Det var ett tag sedan Nick släppte något nytt men nu äntligen är han tillbaka och det med bravur.

Nick vill att vi skall tänka till när vi lyssnar på hans nya platta. Som han berättar här ovan på frågan om vad albumet heter och vad det innehåller för låtar så är det Nicks betraktelser gjorda under 2014 och 2015. Albumet speglar politiska, kärleksfulla och humoristiska betraktelser berättar Nick för mig. Jag skulle vilja lägga till även allvarliga betraktelser som han lägger in i sin musik och som verkligen berör.

”En Prostituerad Narrs Betraktelser” innehåller 14 verk som Nick både tonsatt och skrivit texten till. Det låter så fantastiskt bra. Vissa låtar är allvarliga och tar upp mycket aktuellt på nyhetsfronten som flyktningar och tiggeri m.m. Det börjar poppigt och blir lite lugnare för att sedan byggas upp igen genom ”Din dag idag ”en duett med Säle Svensson och Partyfabriken som gått vidare till delfinalen i Svensktoppen nästa i Kristianstad. Nästa låt är ”Ultimum poem” som är en av Nicks favorit på plattan. Detta är ett tack till det liv Nick fått äran att leva. Skivan innehåller det mesta i musikväg som country, rock ´n roll, blues och visa m.m. Låten ”Endast du” får en att vilja hoppa upp och bugga även om man nu som jag inte kan det.

Man berörs av Nicks skiva, det låter fräscht, poppigt, dansant och detta borde bli en storsäljare och en hel del hitlåtar för radion…. Grattis Nick!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close