Julia Walstern från Lysekil har skrivit ett tvåårskontrakt med sitt drömlag IK Sävehof

Lysekilstjejen Julia Walstern har skrivit ett tvåårskontrakt med handbollsklubben IK Sävehof. Jag träffade Julia för ungefär ett år sedan då hon blev uttagen till Svenska Olympiska Kommittén för OS-projektet 2020 och redan då som 17-åring var en av drömmarna att spela i högsta serien och gärna med Sävehof. Nu är hon nyligen fyllda 18 år och har skrivit kontrakt med IK Sävehof som är Sveriges bästa handbollslag.

Jag frågar Julia hur det känns?

– Det känns jätteroligt. Det är ju en dröm som går i uppfyllelse men samtidigt är det nu resan börjar.

IMG_3717
Julia Walstern.

När fick du förfrågan om att spela för Sävehof?

– Frågan kom för lite mer än en månad sen.

Hur tycker du att din första säsong som senior i Kroppskultur varit?

– Den har varit väldigt lärorik. Tempot och tuffheten är annorlunda. Jag fick möjligheten att spela i ett lag med underbara spelare och ledare. Tyvärr nådde vi inte vår målsättning och åkte istället ur allsvenskan.

När flyttar du till Göteborg och vad skall du göra när du inte spelar handboll?

– När jag inte tränar eller spelar handboll kommer jag att läsa på handelshögskolans ekonomprogram.

Du har gjort hela 19 juniorlandskamper och vad är på gång där?

– Till sommaren väntar european open och junior-VM för U18-landslaget. Hittills har jag blivit uttagen i bruttotruppen och är en av 28 spelare. 16 stycken får åka till VM och det vore ju självklart jätteroligt samtidigt som konkurrensen är hård om platserna.

När börjar du i Sävehof?

– Tanken är att jag ska börja om några veckor. Än så länge har Sävehof ett slutspel att fokusera på och jag ska göra klart skolan i Lysekil.

Bor du fortfarande kvar i Lysekil?

– Jag bor fortfarande i Lysekil och trivs bra även om jag tycker att jag har fått pendla lite väl mycket de senaste säsongerna. Jag går sista året på Campus Väst och har mindre än en månad till studenten vilket ska bli jättekul. Jag har trivts jättebra på ekonomiprogrammet där jag har gått.

Vad är nästa dröm?

– En annan dröm som jag har haft är att spela i damlandslaget. Det är en lång väg dit men det är något jag alltid velat göra.

Jag önskar Julia ett stort grattis till kontraktet med Sävehof och vi lär nog höra mer av denna talang i framtiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close