Med Erika Jonsson på Lane Loge.

För första gången i mitt liv besökte jag Lane Loge som ligger utanför Uddevalla. Vilket underbart fint och trevligt ställe.

CI2A8393

IMG_4003
Kön ringlade sig lång hela kvällen vid Lane Loge.

Jag fick åka med min kompis i hans Pontiac till Lane loge och det var en mycket trevlig resa. På scen på Lane Loge så skulle först Erika Jonsson upp och lite senare Eva Eastwood.

I en kiosk mittemot dansbanan så stod det två tjejer och sålde dricka och annat till de som ville handla.

CI2A8411
Där stod från vänster: Angelica Törngren och Nathalie Ström.
CI2A8417
Uppe på Lönnkrogen spelade The Explosiv Dynamites.
CI2A8444
Erika och sitt band.

Jag har haft det stora nöjet att få följa Erika Jonsson under ett tag och se hur hon utvecklats som artist. Hon har hunnit med att spela in en cd som sålt i ett antal tusen exemplar och hon kommer att gå hur långt som helst i sin karriär. Hon har över 32 000 följare på sin Facebooksida och massor av lyssningar på sina låtar på Spotify.

CI2A8594

CI2A8607

CI2A8761-2

Jag gjorde en intervju med Erika i Hamburgsund när hon var där och spelade på Bröderna Haaks festival för ungefär ett år sedan. Efter det att Erika spelat klart på Lane Loge så fick jag en pratstund med henne där jag bad Erika berätta vad som hänt sedan vi såg sist.

– Jag släppte albumet ”Country Crush” i december och det mottogs mycket bra.

Du bytte även band?

– Ja, jag la ner det gamla och bildade ett nytt för jag letade efter ett annat sound.  Det är en originalmedlem från det gamla kvar. Det är Waldemar Skoglund på kontrabas och elbas, Håkan Bacchus spelade trummor förut men nu spelar han lapsteel, pedalsteel och elgitarr. Jonas Pellbäck är han som är kvar i bandet från det förra och han spelar sologitarr och sen har vi Lucas Lindstedt på trummor.

CI2A9648

CI2A9719

 

Har ni mycket spelningar inbokade?

– Ja, det har rullat på riktigt bra och vi har nästan 30 spelningar bokade i sommar.

 

Hur kändes på spelaningen ikväll här på Lane Loge?

– Det kändes som att vara hemma. Jättetrevlig och trevliga människor. Tänk bara att få öppna åt Eva Eastwood som jag alltid sett upp till och det känns helt fantastiskt.

CI2A8993

CI2A9291

 

Jobbar du med något nytt material?

– Ja, jag jobbar på en ny skiva och en ny singel kommer att släppas inom kort.

 

Något som så många kanske inte känner till var att du var väldigt nära att komma med i Melodifestivalen i år, eller hur?

– Ja, det var jättenära, men i slutet var det någon annan som fick min plats.

CI2A0184
Efter spelningen var det många som ville köpa Erikas skiva & t-shirt.

CI2A0228

CI2A0222

CI2A0210

CI2A0244

CI2A0264

CI2A0266

 

Kommer du att skicka in någon mer låt till Melodifestivalen?

– Söker jag dit igen så blir det nog med någon annan låt än den jag skickade in då.

 

Du skriver ditt material själv men skulle du tänka dig att jobba ihop med något låtskrivare som skriver låtar till dig?

– Jag skulle kunna tänka mig att samarbeta med andra artister och låtskrivare och få nya influenser. Men samtidigt är det svårt för mig för jag sjunger om saker som hänt eller som berör mig. Jag har lite svårt att ta till mig andras låtar. Det måste kännas helt rätt för mig.

 

Framtidsplaner?

– Det är att fortsätta som jag gör och se vad det leder. Göra och köra min egen grej.

 

Där skiljs vi åt och går in och lyssnar på Eva Eastwood. Lycka till nu Erika. Jag tog även lite foton på härliga Eva Eastwood när hon uppträdde på Lane Loge.

IMG_4157
Jenny Persson skötte försäljningen av skivor och annat för både Erika och Eva Eastwood.
CI2A0294
Eva Eastwood.

CI2A0296

CI2A0314

IMG_4163

IMG_4174

IMG_4199

Efter konserten åkte vi vidare till Lysekil igen och Lane Loge kommer jag att besöka igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.