Den 23 september är det stor premiär på Lysekilsrevyn med bl.a. Jalle Ahlström och Lasse Kjell på Folkets Hus i Lysekil.

Den 23 september är dags igen för andra året i rad med Revy i Folkets Hus i Lysekil. Det är Revymakaren Jarl ”Jalle ”Ahlström som ser till att det blir av i år igen. Vid sin högra sida har han ingen mindre än Uddevallas stora revykung Lasse Kjell.

CI2A1167.jpg
Jalle och Lasse.

Lasse Kjell hade redan 1958 ett band som hette Dream Boys där han spelade trummor. Vid ett senare tillfälle blev Lasse gitarrlärare. 1972 började Lasse på allvar med revyerna. Det blev hela 32 år i rad med revyer för honom.

 

Jag frågade Lasse om det är svårare att sätta upp en revy idag än det var förr publikmässigt? 

– Nej, det är det inte. Publikmässigt är det väldigt bra. Jag är hedersmedlem i något som heter LIS (Lokalrevyer i Sverige). Cirka 160 revyer är medlemar i denna förening. Det blir mer och mer revyer som dyker upp.

Lasse samarbetar med Bosse Parnevik och bara för några veckor sedan var Lasse och Bosse och samlade in pengar till Stig Söderkvist stipendiefond i Dalarna.

 

Jag frågar Jalle hur han och Lasse träffades?

– Jag var med i ett TV-program med Ingvar Oldsberg som hette ”Klick klick åtta pressfotografer”. Jag kom sist i den tävlingen men fick ett sådant gensvar med massor av beundrarbrev. Taggen hörde av sig om jag inte ville komma och spela revy med honom och Lasse på Oscars här i Lysekil. Revyn hette ”Revy Kuling”.

Nja, jag kan inte spela revy tänkte jag men Lasse övertalade mig att komma. Allt som Jag skulle säga skulle finnas på ett papper så jag kunde läsa innantill och det skulle inte vara svårt lovade Lasse mig.

Du skall sitta som gäst på en restaurang i revyn så kommer jag ut med menyn. I menyn så har du manuset, och det är hur enkelt som helst lovade Lasse.

Lasse kommer in med peruk och stor mustasch och snackar danska. Vad säger han för något undrade jag. Jag öppnar menyn och i den är det en bild på en naken tjej och det var allt som fanns. Det fanns inget manus.

Varför gjorde du så sa jag till Lasse. Vi ville bara testa hur du skulle klara dig svarade han.

CI2A1123.jpg
Jalle Ahlström och Rolf Hult.

Sedan har Lasse varit med på gästspel när Jalle satte upp revyer i Göteborg. 1992 hade Jalle revy ihop med Nisse Peters på Folkets Hus på Järntorget. Den hette ”Det gamla goa Göteborg” och det var Nisse som gjorde det mesta där berättar Jalle. Nisse jobbade bl.a. med Sten-Åke Cederhök i 30 år.

Lasse regisserar revyn och är även med och spelar. Från början ville inte Lasse vara med men efter ett tag så ändrade han sig berättar Jalle.

Med i revyn finns musikern och kapellmästaren Rolf Hult som kamperat med Lasse Kjell hundratals gånger. 700 gånger säger Jalle men det är nog mer gånger säger Lasse.

Rolf Hult som är född i Vargön men som 1950 flyttade till Karlstad har jobbat med flertalet av Sveriges kända artister.

Hur hittar man idéer till en lokalrevy?

– Det skall ha stått i tidningen först och främst, jag kan inte ställa mig och ljuga för folk säger Lasse. Men det gäller att hitta roliga inslag. Sen är det du som publik som skall förstå vad vi gör på scenen och inte vi själva.

Är det något man inte kan skämta om?

– Ja, det finns tabu på vissa saker som man inte skämtar om säger Lasse.

CI2A1131.jpg
Jalle Ahström med delar av revygänget.

Den 23 september är det stor premiär på revyn här på Folkets Hus. Just för tillfället är det planerat för fem föreställningar. Med i revyn medverkar också: Roar Bråten, Pia Hjerling som är dotter till före detta revykungen Taggen Axelsson som avled år 2000, Johnny Svensson som är Pias son, Sten-Erik Kvarnström, Marina Nilsson, Kicki Johansson, och Elin Johansson som är yngst i revyn.

Biljetter köper ni hos Hasse på Akademibokhandeln här i Lysekil. Datum för revyn är: fredag 23 september, lördag 24 september, fredag 30 september, lördag 1 oktober och fredag 7 oktober.

IMG_5647

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.