Idag är det Bettina och Åsa på Strandflickorna som svarar på mina frågor om sommaren.

Idag är det Bettina och Åsa på Strandflickorna som svarar på mina frågor om sommaren.

ci2a3654
Åsa & Bettina.

Hur har sommaren varit hos Strandflickorna? 

– Vi har haft en fantastisk sommar med en ökad beläggning på drygt 9% från maj-aug. Eftersom vi ”alltid” har/haft fullt i juli så är det ett klart tecken på att för- & eftersäsongen varit bättre i år än tidigare.

 

 

Tycker ni att turismen ökat eller minskat i Lysekils kommun? 

– Vår uppfattning är att det är ungefär samma som tidigare; för vissa har det varit sämre och för vissa bättre. Vädret har givetvis spelat en roll – som alltid – och vi ser gärna en varmare och soligare sommar nästa år!

 

 

Många pratar om att det saknas ett hotell här i Lysekil med anledningen av att Hotel Lysekil blev flyktinganläggning. Nu är ni ett hotell, men märker ni av att ett stort hotell i Lysekil har stängt? 

– Ja, vi märker av det till viss del med något fler bokningar, men framför allt märker vi att den allmänna opinionen angående detta är negativ. Vi tycker att det är viktigt att se ”helheten” som även innefattar positiva delar; Lysekil och ägarna till Hotel Lysekil har kunnat ställa upp och hjälpa människor i största nöd att få en tillfällig fristad långt från krig och elände.

På lång sikt är det dock viktigt att vi har tillräckligt många logibäddar i kommunen för att underlaget ska räcka till för både affärer, restauranger och aktivitetsföretag och för att imagen av Lysekil som en besöksort, som fortsatt kan erbjuda gästerna det de vill ha, kvarstår. Många av dessa företag är givetvis beroende av en bra sommarsäsong och kan vi inte hålla antalet sådana företag flytande blir det en negativ spiral som i slutändan även drabbar oss kommuninnevånare.

Det är självklart viktigt att ett hus som Hotel Lysekil, som ligger så centralt, sjuder av liv och verksamhet för att Södra Hamnen ska förbli attraktiv. Vi hoppas givetvis att det kommer att bli ett hotell där igen så småningom. Vi vill även uppmana alla som har möjlighet att hyra ut privatrum, stugor, båtar etc. att göra det – det finns många bra onlinesiter att sälja sitt boende via nuförtiden – många bäckar små och varje extra övernattande gäst i kommunen gynnar oss alla!

 

 

Vad har varit sommarens specialitet hos Strandflickorna? 

– Vi har haft många besökare på vår kvällsservering på Havshotellet och glädjande är att även Lysekils bofasta börjar få upp ögonen för att vi håller öppet – och det kommer vi att fortsätta med; vår kvällservering står öppen måndag-lördag hela året (med undantag av jul- & nyårshelgerna).

 

 

Sommaren börjar gå mot sitt slut. Vad har ni på gång i höst? 

– Vi kommer att köra vidare på vårt koncept ”Vardagslyx” som vi startade med redan förra hösten; man kan alltså komma till oss och bada spabad och basta och äta något gott i vårt orangeri på Havshotellet.

Vi kommer också att återuppta försäljningen av våra populära frukosthäften (de ligger i tryckpressarna just nu!) – detta är verkligen något för dem som har tröttnat på sin frukost hemma..:-) Vi har startat After Work på fredagarna i september och oktober till att börja med. Sedan ska vi renovera de sista badrummen på Havshotellet, så att alla badrum kan stoltsera med bl.a vackert golvkakel från Marrakech Design. Vi har alltid många planer och idéer om mångt och mycket, vi får väl se vad som blir verklighet.

 

 

Tankar om vad som kan bli bättre i denna kommun? 

– En väldigt viktig sak är att alla är positiva och pratar gott om sin kommun. Allt är inte perfekt, vissa saker är tom inte alls bra, men om vi hjälps åt att lyfta Lysekil i positiva ordalag har vi kommit en bra bit på vägen. Människor som tycker och tänker om saker och ting kring besöksnäringen (och även om allt annat..…) utan att ha tagit reda på alla fakta är en av våra största utmaningar och de kan ställa till enorm skada.

Sedan har våra politiker och tjänstemän en stor uppgift i att bli bättre på att kommunicera och informera – det görs mycket bra saker men man lyckas inte förmedla ut detta till gemene man.

 

 

Övriga tankar? 

– Vi tycker att Lysekil som besöksort haft många fina evenemang och aktiviteter att bjuda på i år – en stor eloge till ”Kustnöje” som gör en jätteinsats! Även ”Outdoor West” ska ha en eloge för att de satsar så fint på aktiviteter med bl.a kajak, klättring och guidade turer. Det finns naturligtvis fler man bör berömma, men dessa två satsningar är enormt viktiga och helt rätt för Lysekil. Även kommunens satsning på shuttlebussar från Dalskogen verkar ha slagit väl ut – en sådan satsning tar ju flera år att ”få på plats” med jättebra att de har börjat så att vi jobbar åt rätt håll med att lösa parkeringsfrågan. Slutligen – jag vill gärna att alla får upp ögonen för en väldigt viktig inkomstkälla i vår kommun och det är föreningarnas alla cuper, läger och tävlingar som anordnas – framför allt tänker jag på hockey- & konståkningslägren som inbringat enorma intäkter till många av oss under decennier – det är viktigt att vi inser vikten av föreningarnas engagemang och att vi gemene man och företagare försöker stötta dem så gott vi kan!

Under här kan ni läsa mer om Strandflickorna.

Strandflickorna

Tack Bettina och Åsa på Strandflickorna att ni svarade på mina frågor. Sist ut att svara på mina frågor blir Maria Jämting.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s