Bor i Lysekil "Staden vid havet"

Idag är det Maria Jämting som både är chef för Havets Hus och Lysekils Turistbyrå som svarar på mina frågor om hur sommaren varit i Lysekil.

IMG_2547

Maria Jämting.

Hur har sommaren varit i Lysekil?

– Mycket som varit bra men även mycket att önska.

 

Tycker du att turismen ökat eller minskat i Lysekils kommun?

– Våra besökssiffror var dåliga i juli men mycket bra i augusti.

 

Många pratar om att det saknas ett hotell här i Lysekil med anledningen av att Hotel Lysekil blev flyktinganläggning. Men märker ni av att ett stort hotell i Lysekil har haft stängt?

– Ja det kan ha bidragit till sämre besökssiffror i juli. Turistbyrån har arbetat hår i vår för att få tag på extra boenden att förmedla med gott resultat så de har haft över 100 bäddar att hyra ut, jag tror därför att många har kunnat hitta boende.

 

Vad tycker du har varit sommarens höjdpunkt på Havets Hus och i Lysekils kommun?

– Vårt hajsläpp är alltid mycket uppskattat och så även i år trots vinden. Storbildskärmen däremot kunde vi inte sätta upp men förhoppningsvis kan vi använda den nästa år. Hajsläppet är ju också starten för Lysekils aktiviteter under Västerhavsveckan som sammanfaller med Lysekils womens match. Det var mycket bra aktiviteter som genomfördes den veckan. Sen finns ju ett antal uppskattade evenemang som pågår under sommaren som bidrar till trivselns och skapar härlig stämning.

 

Sommaren börjar gå mot sitt slut. Vad händer i Lysekil höst?

– Närmast kommer hummerpremiären vilken vi alltid uppmärksammar med en temahelg om hummer på Havets Hus. Vi vill också få alla som fiskar hummer att fota sina fynd för att vara med och bidra till forskningen. Information om hur bilderna ska tas och vart de ska skickas finns på vår hemsida och vi berättar också om det under hummerdagen. Sen kommer höstlovsaktiviteterna igång.

Vi har aktiviteter från v40-44 för att få med både danska och norska ferielediga barn. 7-13 oktober pågår kulturveckan i Lysekil där vi är med och där det som vanligt är ett stort utbud av aktiviteter runt om i kommunen. Sen finns förstås massor av evenemang där som inte vi deltar i.

http://www.vastsverige.com/lysekil finns en evenemangsguide där kan man söka efter det som man är intresserad av.

Tankar om vad som kan göras bättre i kommunen?

– Jag ser positivt på det arbete som både politiker och tjänstemän inom kommunen just nu genomför för att utveckla kommunen inom viktiga områden. Min förhoppning är att detta kommer att leda till en strategi för hur Lysekil ska utvecklas som destination. Det är nämligen det som jag tror behövs för att vi ska kunna arbeta strategiskt och långsiktigt för att utveckla besöksnäringen.

Under här kan ni läsa om Havets Hus och vad som händer i Lysekil.

Havets Hus.

Lysekil

Tack Maria för att du ställde upp på frågorna. Tack även till alla andra som ställde upp och svarade på frågorna. Nu hoppas vi på en underbar sommar 2017.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Etikettmoln

%d bloggare gillar detta: