Mats Westling sätter upp 60-talsshow på Valand i Göteborg.

Artisten och låtskrivaren Mats Westling gästar Lysekil med jämna mellanrum när han är här och spelar på The Old House Inn.

CI2A7185.jpg
Mats utanför The Old House Inn i Lysekil.

Mats har många strängar på sin lyra och nu sätter han upp en 60-tals show som har premiär den 24 november på Valand i Göteborg.

unnamed
Foto: Emelie Lager.

Mats har även släppt en ny singel i våras och jag frågar honom om det är dags för ett nytt album?

– Ja, i våras släppte jag singeln ”Det blir knas” som egentligen är startskottet till ett nytt album. ”Det blir knas” blev en fristående sak så det är inte helt säkert att den kommer med på nya plattan.

 

Du är även ute och turnerar mycket.

– Ja, det har blivit en hel del spelningar både som ensam, trio och kvartett. De som jag spelar med nu är det mest homogena bandet jag någonsin har spelat med. Bandet består av Abbe Abrahamsson på trummor, Ken Sandin på bas. Detta är basbandet. Ibland så utökas bandet och då är även gitarristen Henrik Pilquist med som är en av världens bästa gitarrister enligt mig.

I början på juli gjorde vi en spelning på Liseberg där han var med och det var fullständigt magiskt och var det bästa gig jag någonsin varit med om.

 

Nu är du i Lysekil igen.

– Jag älskar denna grej med att man återkommer hit och lär känna nya folk lokalt. Jag gillar Lysekil.

CI2A7177.jpg
Mats i Lysekils stadspark.

 

Nu sätter du även upp en krogshow på Valand.

– Ja, jag har faktiskt gjort det en gång tidigare ihop med Cecilia Vennersten 2009. Då satte vi upp en show på gamla Ullevi. Nu fick jag lusten tillbaka att göra något nytt och den 24 november har vi premiär på ”Magic of the 60s” på Valand i Göteborg.

 

Vad handlar showen om?

– Det blir en resa i 60-talets Göteborg. Man får färdas med det fiktiva bandet The Moonrocks. Vi agerar som vi är ifrån 1963 och reser framåt i tiden. Vi går på olika klubbar, grejer som händer i världen och vi blandar nyskriven musik som jag har skrivit med mängder av bra musik från 60-talet.

Det blir Beatles, Stones, The Kings, The Doors och hela vägen in i Motown med Tina Turner, Marvin Gaye och hela Woodstock eran m.m. Där färdas vi och förändras under resan gång. Polisongerna blir större och håret blir längre säger Mats och skrattar.

 

Vilka är med i bandet The Moonrocks?

– Jag, Annica Svensson, Ken Sandin, Abbe Abrahamsson, Mikael Mille Andersson och Rolf Ivraeus.

unnamed-1
The Moonrocks. Foto: Emelie Lager.

Varför 60-talet?

Jag älskar 60-talet. Jag är väldigt nöjd med mitt liv, men fick jag välja en period så skulle jag vilja vara 18 år 1963. Med hela den popexplosionen och all den glädjen som blev under 60-talet där folk började må mycket bättre. Jag har alltid varit väldigt fascinerad av 60-talet.

 

Hur många föreställningar kör ni?

– Det blir tolv föreställningar fram till 17 december.

 

 

Tack Mats för intervjun och lycka nu till på Valand med showen som startar den 24 november.

unnamed
Foto: Emelie Lager.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.