Johan Brunström och Jonas Fransson från Lysekil satsar på padeltennis ihop med bl.a. Jonas Björkman och Måns Zelmerlöw i Göteborg

Lysekilskillarna Johan Brunström och Jonas Fransson storsatsar på ”Padeltennis” i Marieholm i Göteborg tillsammans med Jonas Björkman, Måns Zelmerlöw, Henrik Söderberg och Jonas Andersson. De är deras bolag All about sports AB och PDL Group AB som bygger en hall för padeltennis. Bygget pågår för fullt och starten är beräknad till november/december 2016.

14671184_1099574230128797_8353239040982571605_n

Padeltennis är en sport som växer väldigt fort i Sydamerika, Spanien, Italien, och Frankrike m.m. I Argentina har sporten över 4 miljoner utövare. Det finns ett internationellt förbund med ett antal medlemsländer. EM och VM arrangeras vartannat år.

bild1
Johan Brunström och Jonas Fransson.

Jag tog kontakt med Skaftöbördige Johan Brunström som just nu är i Stockholm och skall spela Stockholm Open och bad honom berätta vad padeltennis är?

– Man kan säga att det är en blandning mellan Tennis och squash. Man har väggar som man använder sig av och bollen är lite mjukare än en tennisboll. Racketen består inte av strängar som i exempelvis tennis och squash. Ett padelrack har hål i sig och är gjord av kompositmaterial. Padelracket är mer förlåtande än ett tennisrack kan man säga. Man spelar på konstgräs.

Man får mer utbyte mycket snabbare med padel än vanlig tennis. Det blir oftast väldigt roliga bollar från början. Sporten har utvecklats väldigt snabbt och expandrar för fullt. Det finns en tour med fulltidsproffs som spelar padel. I spanien har de t.ex. mer registrerade padelspelare än tennisspelare.

unnamed
Så här ser en padeltracket ut.

Hur kom ni på idén till detta med att bygga en hall i Göteborg?

-För det första så är jag väldigt bra kompis med Henrik Söderberg som driver ett padelcenter i Stockholm ihop med Zelmerlöw, Björkman och Andersson. Vi har varit rumskompisar när vi gick på college ihop och känt varandra genom tennisen väldigt länge.

De hade startat i Stockholm med padelcenter och Jonas Fransson och jag startade bolaget All about sports AB som gör tennisresor. Vi började att snegla på andra möjligheter för vårat bolag. Vi kände att vi behöver något mer än bara detta med tennisresorna den dagen jag bl.a. slutar med tennisen.

unnamed-3

– Jonas och jag kom in på tänket om padel och det vore väldigt kul att driva något i Göteborg. Jonas kommer att finnas på plats fysiskt eftersom jag är ute och resor så pass mycket fortfarande och kommer att spela på touren även nästa år.

Jonas har tiden och viljan och sen så föll allt på plats och Henrik min andra kompis driver detta i Stockholm och sedan så känner jag Björkman sedan tidigare och det kändes väldigt bra. Jonas och jag har båda en tennisbakgrund och är baserade i Göteborg och har sport som en passion.

Björkman och de andra har gjort denna resan tidigare med att starta upp från noll och testat olika koncept som fungerar. Uppstartsfasen blir mycket lättare för oss på så sett.

Hur hittade ni lokalen?

– Vi sökte aktivt efter lediga lokaler med stora utrymmen och hög takhöjd. Det tog nog ett halvår innan vi hittade något.

Hur många banor blir det? 

– Det blir sju stycken banor, med möjlighet att bygga en åttonde om vi skulle behöva det.

Har du prövat på detta med padeltennis? 

– Ja, jag har prövat på det och det är jätteroligt. Det blir lite annorlunda för mig som är tennisspelare att man skall vänja sig vid att använda väggarna.

Räknar man samma som man gör i tennis? 

– Ja, det gör man. Man har även två servar som i vanlig tennis.

När blir det invigning?

– Vi kommer att öppna i slutet av november eller början på december beroende på när det är klart. Banorna är klara om en månad, men sedan är det omkläddningsrum och shoppen som också skall bli klara. Sedan skall det passa in med att alla kan komma och närvara vid invigningen. Jag får återkomma med ett datum senare.

Du och Jonas Fransson håller även på med sportresor hur går det?

– I våras gjorde vi tre resor. Efter det har vi haft fullt upp med planering av padelhallen och fokuset har legat på detta. Vi vill fortsätta med resorna och nästa år kommer vi att lägga mer kraft på detta.

Du befinner dig just nu i Stockholm och skall spela Stockholm Open. När är första matchen och vem spelar du ihop med? 

– Första matchen spelar vi nu på tisdag eller onsdag. Jag spelar ihop med Andreas Siljeström som jag spelat ihop med sedan mitten av mars. Vi möter  Philipp Petzschner från Tyskland och Steve Johnson från USA.

Individuellt har de väldigt bra resultat i dubbel. Petzschner har vunnit både Wimbledon och US Open. Johnson gick långt i dubbel i US Open i år så det blir en tuff match direkt. Man måste vara på g direkt från början.

Nu kör vi lite träningsmatcher innan det är dags för match och det känns bättre och bättre avslutar Johan med.

Stort tack Johan att du tog dig tid. Stort tack till bl.a. Jonas för foton. Lycka till i Stockholm Open och lycka till till dig och Jonas och de andra med padelhallen i Göteborg. Johan och Jonas har lovat att jag skall få komma på invigningen när den blir av så vi lär höra och se mer av den nya innesporten padeltennis vad det lider.

Alla foton använder jag med tillstånd av Jonas Fransson och Johan Brunström.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close