Just nu är det högsäsong för Marsipanladan som ligger vid Skaftöbron.

Det börjar lacka mot jul och allt som hör den till. Jag besökte Marsipanladan som ligger strax innan Skaftöbron och träffade där Helena Alander-Savik som har hand om butiken och där har de verkligen saker som hör julen till.

CI2A2620.jpg
Helena Alander-Savik tar emot mig när jag kommer på besök till Marsipanladan.

Ägare är Michael Thorell och Karin Klemming som driver Marsipangården i Trosa, Marsipanbåten i Stockholm, den nya butiken på Sibyllegatan 29 i Stockholm, Marsipanladan i Dragsmark och nätbutiken www.kutterkonfekt.se

IMG_5207.jpg

Marsipanladan i Dragsmark har öppet jul, påsk och sommar berättar Helena. Julsäsongen börjar vid första advent och pågår till nyår. Just nu är det fullt tryck och de har öppet 10:00-19:00 varje dag förutom julafton och juldagen då det är stängt. På nyårsafton stänger de kl.15:00.

ci2a2444

De öppnar för påsköppet tre veckor innan påsk. Sommarsäsongen börjar första helgen i juni och sedan är det öppet tills slutet på augusti.

 

Jag frågar Helena vad är det de har i Marsipanladan? 

– Det är marsipan i tretton olika smaker under julsäsongen. Vi har marsipanknutar, säsongens marsipan som är två ciggarer som vi byter smak på tre gånger om året. Vi har även marsipanen i olika kombinationer. Vi har tomtar i både marsipan och choklad och marsipangrisar. 30 olika praliner som Karin och Michael gör. Det finns choklad i alla dess olika former och i olika förpackningar. Idag är det ingen tillverkning i Marsipanladan utan allt tillverkas i Trosa.

CI2A2597.jpg
Marsipanknutar.

CI2A2459.jpg

CI2A2475.jpg

CI2A2484.jpg

CI2A2575.jpg

ci2a2548

ci2a2555

Vad blir det när det blir påsksäsong?
– Då blir det lite andra smaker på marsipanen. Det kan vara päronkonjak eller ägglikör och sådant som man förknippar med påsken. Det blir tuppar, hönor och kycklingar. På påsk har vi även i våra chokladägg som är fyllda med praliner och marsipanfigurer.
Det är femte eller sjätte året som Helena jobbar på Marsipanladan och hon stortrivs där. Helena visar sjölejonet de har på taket och den har de även som marsipanfigur.

CI2A2458.jpg

CI2A2501.jpg

ci2a2523

Sommarsäsongen vad är det då som är speciellt?
– Marsipanfigurer med lite maritima tema, praliner och marsipanknutar är väl det som säljs mest, men framför allt är det cafébiten som är stor då. Grillade mackor, pajer, glass, varm choklad i olika smaker och folk som trivs och njuter i trädgården.

ci2a2558

ci2a2563

CI2A2584.jpg

CI2A2532.jpg

Hela upplägget med ladan är fantastiskt fint. Man blir lyrisk bara man kommer innanför dörrarna på Marsipanladan och får se allt det goda som ryms där. För er som inte varit där än så finns det fortfarande tid att åka dit. Marsipanladan är öppen varje dag mellan 10-19:00.

Tack Helena för att jag fick komma och hälsa på.

En tanke på “Just nu är det högsäsong för Marsipanladan som ligger vid Skaftöbron.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.